adventskalender beauty make-up

Adventskalender van Zalando 2020

Daar is ‘ie dan: vermoedelijk de laatste adventskalender die ik dit jaar ga unboxen, want het geld is op na deze en alle andere (Only You, Douglas en Be Creative). Maar dit is wel degene waar ik al het langst naar uitkeek, namelijk de adventskalender van Zalando.

Ik hoor je denken: waarom dan? Nou, dat zal ik je vertellen. Vorig jaar had ik de adventskalender van Zalando ook al. Er was toen vrij weinig aandacht voor bij influencers, maar het was wel mijn persoonlijke favoriet. Voor een redelijke prijs, ontving ik toen fantastische producten die ik bijna allemaal gebruikt heb. Echt zijn geld waard. Dus ja… Ik kon niet wachten tot hij dit jaar weer in het assortiment kwam.

De Zalando adventskalender is – zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden – te koop op de website van Zalando en hij kost €79,95. Hierdoor kunnen we het zeker geen budgetkalender meer noemen. Maar hij blijft wel beschaaf onder de €100. Naar mijn mening een luxe kalender die aardig wat kost, maar geen rib uit je lijf.

Disclaimer: deze blog bevat spoilers over de inhoud van deze adventskalender. Wil je nog niet weten wat er in deze kalender zit? Lees dan niet verder.


Het uiterlijk

Adventskalender van Zalando 2020
Adventskalender van Zalando 2020

Deze kalender lijkt qua uiterlijk vrij veel op die van afgelopen jaar. Het is een compacte box, met twee laatjes. Het verschil zit hem in het design. Waar de kalender dit jaar wit met een gouden patroon is, had hij vorig jaar alle kleuren van de regenboog (zie hieronder).

Omdat ik de box van vorig jaar bewaard heb (ik vond hem ontzettend mooi en het leek me leuk om deze nog eens in te pakken voor iemand anders) kan ik ze goed vergelijken. De doos van vorig jaar was iets groter, maar dat scheelt maar een paar centimeter.

Adventskalender van Zalando 2019

Ik denk dat het een kwestie van smaak is, maar persoonlijk vond ik het design van dit jaar tegenvallen naast het design van afgelopen jaar. Wel leuk: afgelopen jaar zaten de producten los in een vakje. Dit jaar zijn alle producten verpakt met een zwart vloeipapiertje, waardoor het nog wat langer spannend blijft wat je nou eigenlijk in het vakje gevonden hebt!


De inhoud

De eerste vijf producten

Dag 1: In het eerste vakje zit een product van NYX. Een mooi merk om mee te beginnen. Dit is de Bare With Me Cannabis Oil Brow Setter. In de productomschrijving staat dat je deze zowel als finish kunt aanbrengen naar je wenkbrauwroutine als los. Met dat laatste ben ik erg blij. Ik doe namelijk zelf nooit echt iets aan mijn wenkbrauwen. Hierdoor is het toch een product wat nuttig voor me kan zijn. Ik ben benieuwd of het iets toevoegt!

Dag 2: Nou, de wietolie is populair hoor! Hier vinden we meteen weer een product met cannabisolie. Dit is een voedende olie voor je gezicht. Die je in je huid kunt masseren. Ik moet zeggen: ik heb sinds kort een dagcrème met cannabis, omdat ik er heel benieuwd naar was. De laatste tijd zie je er namelijk steeds meer producten van op de markt komen. Ik vind het dus wel interessant dat ze meteen al producten met dit ingrediënt in de kalender stoppen. Hierdoor heb ik het gevoel dat Zalando meegaat met de trends en niet de ‘afdankertjes’ in de kalender stopt.

Dag 3: In het derde vakje zit een product van 3ina. Vorig jaar zat er van dit merk een heel mooie matte liquid lipstick in. Sindsdien ben ik echt verliefd op dit merk en heb ik er vaker producten van gekocht. Leuk dus om dit weer terug te zien. Een oogschaduw op crèmebasis dit keer. Leuk, want dit product heb ik van hun nog niet uitgeprobeerd. Het pigment is bij de eerste swatch in ieder geval al insane. De kleur is mooi: een soort oudroze glitterende kleur.

Dag 4: Op dag vier hebben we een eyeliner van Eyeko. Vorig jaar zat er van dit merk ook een eyeliner in. Ik zie dus wat overlap. Toen was het een travelsize, deze is volgens mij groter. De eyeliner van vorig jaar vond ik een van de weinige echt fijne eyeliners die ik in mijn leven heb gehad. Dus ik ben benieuwd of deze mijn ervaring met het merk staande kan houden.

Dag 5: Dit vind ik een beetje een raar, verrassend product. In dit vakje zit namelijk een tandpasta van het merk Marvis. Ik hou van het design en deze tandpasta belooft een whitening effect te hebben. Interessant om uit te proberen dus. Aan de andere kant: een tandpasta in een beautykalender? Vrij bijzonder en niet echt waar ik mee hoopte verrast te worden.

De tweede vijf producten

Dag 6: In het zesde vakje zit een shampoo van Aveda. Dit is een klein flesje. Op zich vind ik dat niet erg, want hierdoor kun je kennismaken met deze high end shampoo. Mocht het iets doen, zou je kunnen overwegen om nog een grotere fles te kopen. Persoonlijk vind ik de geur van deze niet heel aangenaam. Dus in mijn geval gaat dat hem waarschijnlijk niet worden. Jammer: vorig jaar zat er ook een shampoo in de kalender, eentje van Grow Gorgeous. Voor zover ik me kan herinneren zat er toen in het vakje zowel een shampoo als een conditioner. Ik kan me herinneren dat ik het heel tof vond dat ze die producten toen samen in één vakje hadden gedaan. Stiekem had ik gehoopt dat dat dit jaar weer het geval ging zijn. Maar goed… Je kan niet alles hebben hè.

Dag 7: Wat een interessant product? Dit heb ik echt nog nooit gezien. Blijkbaar is het een serum voor de gevoelige huid dat je op je gezicht moet masseren voordat je je dag- of nachtcrème gebruikt. Ik vind dit altijd interessante producten om uit te proberen. Nog nooit van dit merk gehoord. Ik heb het even opgezocht en het is toch een redelijk prijzig product. Ik ben benieuwd.

Dag 8: En in vakje nummer acht zit een mascara! Eentje die ik al ken: de Colossal van Maybelline New York. Absoluut een fijne mascara. En ook een full size. Ik laat hem nog even dicht, want ik heb in de afgelopen kalenders al heel wat mascara’s ontvangen. Ik zet deze dus nog even in de wacht. Maar blij mee!

Dag 9: In het negende vakje zit een product wat vorig jaar ook al in de kalender zat. Met dit product was ik in eerste instantie heel blij. Het is een facemist met een bronzing effect. De geur lekker en de mist voelt fijn aan op je gezicht. Echter kreeg ik er wat ‘pigmentvlekjes’ van in plaats van dat mijn gezicht geleidelijk bruin kleurde. Ik ben daarom uiteindelijk gestopt met het gebruiken van dit product. Deze ga ik denk ik weggeven aan iemand die er misschien wel iets aan heeft.

Dag 10: Oh, ook dit zat in de kalender afgelopen jaar. Je kunt dus wel stellen dat er wat overlap in zit. Dat is iets om rekening mee te houden als je deze kalender al eerder hebt gehad. Dit is een klein potje Egyptian Magic. Deze crème is heel voedend, maar niet plakkerig. Wanneer je met je vinger langs het product gaat, wordt het een beetje olie-achtig. Ik zelf vond dit een fijn product. Ik vind het dus niet erg om hem nogmaals te ontvangen.

De derde vijf producten

Dag 11: Ja, dit vind ik leuk! In het elfde vakje zit een kleine zoutspray voor je haren van Bumble and bumble. Dit is een product waar ik zelf al een lange tijd benieuwd naar was, maar wat ik eigenlijk nooit kocht. Maak een surfgirl van me!

Dag 12: Kijk, hier hebben we een product van Grow Gorgeous. Zoals jullie net al lazen, kregen we vorig jaar van dit merk een shampoo en conditioner in een vakje. Dit keer ontvangen we een haarmasker. Leuk dat ze dit er in hebben en niet ook een shampoo. Zo heb je verschillende soorten haarproducten die je eventueel naast elkaar kunt gebruiken.

Dag 13: In het dertiende vakje zit een product van Illamasqua. Ook dit merk passeerde vorig jaar al met een ander product. Dit is een kleine Hydra Veil Primer, die een stralende huid belooft. Ik vind Illamasqua een fijn merk, dus ik ben er van overtuigd dat dit product me niet teleur gaat stellen.

Dag 14: Ook Hej Organic vonden we vorig jaar al in de adventskalender van Zalando. Vorig jaar ontvingen we een tonic, dit jaar een bodylotion. Van dit merk vind ik de geur erg fijn. Handig product om de huid wat mee te voeden nu het weer wat kouder wordt. Ik merk dat mijn huid dat wel kan gebruiken. Niet mega enthousiast, maar wel leuk.

Dag 15: En weer een overlapper! Van Inc.redible ontvingen we vorig jaar een highlighter. Deze vond ik verschrikkelijk. Het was een gellighter met heel veel glitters. Ik had mijn god geen idee waar ik doe ooit voor zou kunnen gebruiken. Dit jaar ontvangen we gelukkig een bruikbaarder product: een sheetmask. Die gaat dan zeker wel weer van pas komen, want ik ben gek op sheetmask. Verwenmomentje incoming!

De vierde vijf producten

Dag 16: Mmm… Wat moet ik hier van vinden? Ik ben een beetje in dubio. Oké… Een doosje met drie invisibobbles dus. Ik vind dit altijd opvulproducten. Maar… Het zijn wel de echte. Dus ze zijn wel redelijk prijzig. Ik weet dat ik hier vrij weinig mee ga doen. Ik denk dat dat me vooral teleurstelt. Veel vriendinnen van mij zijn wel dol op deze elastiekjes en zouden er dan wel weer blij mee zijn. Misschien zeur ik te veel.

Dag 17: Ook hier weer zo’n gevalletje dat ik normaal zou bestempelen als opvulproduct. Maar ja… als je dan een pincet van Tweezerman krijgt, kun je het dan nog wel een opvulproduct noemen? Dat merk staat immers bekend om haar goede pincetten. Ik vind dit moeilijk. Ook twee keer zo achter elkaar.

Dag 18: Gelukkig weet Zalando mijn teleurstelling weer goed te maken. In vakje achttien zit een lipstick van Estée Lauder. Deze kost normaal echt meer dan dertig euro. Wow. Heel tof om deze hier terug te vinden. Deze is in de kleur 532: Burn It. Ik kan het denk ik het beste omschrijven als een koraalrode kleur. Rood, maar niet knalrood. Op zich vind ik dat tof, want knalrode lipsticks hebben we inmiddels ook wel genoeg gehad in de afgelopen kalenders.

Dag 19: We dachten er even vanaf te zijn, maar de cannabis maakt weer een terugkeer. Dit keer ontvangen we een goedje van Weleda dat onzuiverheden en pukkels behandeld. Jammer: de tekst op het tubetje, de verpakking en de bijsluiter is Duits. Mijn Duits is niet heel goed. Ik moet dus nog even opzoeken hoe ik dit product het beste kan gebruiken.

Dag 20: Na een shampoo en een haarmasker ontvangen we nu ook een conditioner. Deze is van Ouai. Dit is een zogenoemde leave in conditioner want inhoudt dat je hem niet hoeft uit te spoelen. Handig! Ik vind het namelijk altijd vet stom om tijdens het douchen dat product te moeten laten intrekken. Dan sta je maar te wachten. Deze conditioner belooft ook te beschermen tegen hitte van hittestylingsapparaten. Persoonlijk vind ik dat een spannende bewering.

De laatste producten

Dag 21: En toch komt Aveda nog met een tweede product. Weer een mini shampoo. Dit keer in de geur Cherry Almond. Ik moet zeggen dat ik deze geur een stuk aangenamer vind. Ik denk dus dat ik deze eerder in mijn toilettas ga stoppen. Altijd handig die mini’s voor als je een keertje niet thuis slaapt.

Dag 22: Tof! Een kleimasker van Sand & Sky. Het is een klein tubetje. Ik denk dat je er maar een (misschien twee) keer mee kunt doen. Maar toch tof. Het ziet er uit als een product waar ik echt van kan genieten. Gewoon eventjes ontspannen, in laten trekken en there you go: een stralende huid. I’m ready for it.

Dag 23: We naderen het einde langzaam, maar Zalando stelt ons niet teleur. In het op een na laatste vakje zit namelijk een lipstick van Mac. Nou is deze iets minder leuk als je de kalender vorig jaar ook al had: het is namelijk dezelfde kleur als we toen ontvingen. De kleur heet frost en ik koraaloranje met shimmers er in. Een feestelijke lipstick. Persoonlijk vind ik het jammer dat ze twee keer voor dezelfde kleur kiezen, maar goed… Als je de kalender van vorig jaar niet had, dan is dit een heel leuk product om te krijgen, denk ik!

Dag 24: Dan zijn we aangekomen bij het laatste vakje. Hierin zit een heel spannend product met heel weinig informatie. Ik heb dus besloten om het nog even op te zoeken. Blijkbaar kost het los al bijna honderd euro. Wat?! Het is een gezichtsolie met een anti-age effect. Hij kan zowel ’s ochtend als ’s avonds gebruikt worden. Zelf zou ik dit product niet zo snel kopen. Maar toch tof om de kans te krijgen om zo’n luxe product eens uit te proberen.


Wat vind ik van de Zalando Adventskalender?

Ik denk dat we echt wel kunnen concluderen dat de adventskalender van Zalando zijn geld waard is. Alleen het laatste product kost al meer dan de hele kalender op zich. Er zitten een aantal hele toffe producten in. Mijn favoriet is denk ik de lipstick van Estée Lauder. Wel een note: er zit best veel overlap in deze kalender met die van afgelopen jaar. Ik keek hier dus erg naar uit, maar werd niet heel erg verrast. Er zaten zelfs een paar producten in de kalender die ik nog had van afgelopen jaar. Ik denk dat ik deze kalender daarom volgend jaar een jaartje niet koop. Dit is meer een kalender om eens in de zoveel jaar te kopen als je verrast wil blijven.

Wat vind jij van deze kalender? Overweeg jij hem te kopen? En wist je dat Zalando een adventskalender had? Laat het me weten in de reacties.

Liefs, Ilja
Follow my blog with Bloglovin

One thought on “Adventskalender van Zalando 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial