adventskalender beauty recensie

Adventskalender van Zalando 2023

Hier ben ik dan. Iets later dan ik zelf had verwacht, maar met een nieuwe adventskalender unboxing. Vandaag laat ik de inhoud van de adventskalender van Zalando zien. Ik denk dat de eerste keer dat ik een beauty adventskalender voor mezelf kocht in 2019 was. En dat was de kalender van Zalando. Ik had er toen echt goed voor gespaard, want ik studeerde en had enkel een bijbaantje ernaast waar ik een paar honderd euro per maand verdiende, waarvan ik natuurlijk ook nog op vakantie wilde et cetera. Wel was ik meteen verkocht, want het jaar erna kocht ik opnieuw de adventskalender van Zalando. Daar maakte ik ook een artikel over.

Na 2020 was ik de kalender van Zalando even beu. Er zaten een aantal jaren echt dezelfde soort producten in. Dus ik nam twee jaar een ‘pauze’. Maar nu vond ik het wel weer eens tijd voor deze kalender. Hij kost dit jaar €99,95 en is natuurlijk te koop via de website van Zalando zelf. Tijd om te kijken of de inhoud deze prijs waard is!

Het uiterlijk

De kalender is dit jaar compact. Mooie kleuren. Strak design. Niet te veel poespas. Ik vind ‘m zo prima. Hij neemt niet té veel ruimte in beslag. Het is gewoon echt een ‘doos’ met leuke kleurtjes. Tegelijkertijd: vroeger was de kalender altijd een soort ladekastjes. Ik gebruik die nog steeds. Ik vind het wel jammer dat deze kalender heel lastig her te gebruiken is. Dat maakt ‘m toch minder duurzaam en eigenlijk vind ik dat tegenwoordig toch wel belangrijk.

De inhoud

Dag 1: We starten met Self Tan Drops van Tanologist. Een behoorlijk groot flesje met een druppelpipet. Hiermee kun je een paar druppels toevoegen aan bijvoorbeeld je dagcrème. Je kunt je voorstellen dat je hier redelijk lang mee doet. Ik vind het eigenlijk wel een leuk product. Zeker in de winter kan mijn gezicht echt wel wat extra pigment gebruiken. Of het echt iets doet? Geen idee, maar ik denk dat ik dit dus af en toe wel ga gebruiken om het een kans te geven. Wie weet word ik hooked.

Dag 2: In het tweede vakje zitten de Perfect Glow ampullen van Babor. Die zien we vaker terug in adventskalenders. Ik ben niet er niet boos om. Ik weet dat veel mensen deze een beetje beu zijn, maar voor mij is dit een heerlijk product om af en toe in de ochtend te gebruiken om mijn gezicht even een extra oppepper te geven.

Dag 3: In het derde vakje zit een lip pencil van Kiko in een donkerrode kleur. Ja, ik gebruik dit eigenlijk nooit. Ik neem mezelf altijd voor om dit een kans te geven, maar ik vergeet dan dat ik ze heb. Ik kan nu al wel zeggen dat dat bij deze ook gaat gebeuren.

Dag 4: Hier ben ik heel blij mee! Dit is een leave-in-conditioner van Ouai. Deze heb ik ooit ontdekt via de adventskalender van Zalando en sindsdien heb ik het product vaker gekocht. Jammer dat het een travelsize is, want deze gaat bij mij echt snel op. Heel fijn om in je haarpunten te doen. Geeft bij mij echt een gezonde voeding.

Dag 5: Op dag 5 ontvangen we een oogschaduw van MAC Cosmetics in de kleur Omega. Ik vind het leuk dat er een product in zit van MAC hoor, maar ik vind deze niet heel bijzonder om eerlijk te zijn. Een beetje een saai, neutraal kleurtje. Ik denk dat deze op mijn huid niet veel doet.

Dag 6: In vakje zes zit een crème van Nuxe. Iets met glow. Het zegt me eigenlijk niet heel veel. Ik weet alleen dat het wel een prijzig merk is. Verder kan ik hier niet zoveel over zeggen.

Dag 7: Wauw! Een oogschaduw van Bobbi Brown. En ondanks dat deze ook een neutrale kleur heeft, vind ik deze mooier dan die van MAC Cosmetics. Deze heeft namelijk een shimmer in zich en dat maakt ‘m zoveel mooier en minder neutraal. Deze ga ik wel gebruiken. Heel blij mee!

Dag 8: We krijgen een SPF in de winter, haha. Ik weet dat je altijd SPF moet smeren, maar het voelt zo als een zomers product voor mij. Hoe dan ook: ik vind dit wel fijn. Het is een SPF voor je ogen. Vind ik wel een beetje gaar. Ik denk dat ik ‘m dan over mijn hele gezicht zou smeren, want ik ben echt te lui om er nog een SPF bij te pakken.

Dag 9: Wat een klein ding… Het is een serum van Lumène en het zal vast heel prijzig zijn en een goed product, maar dit is echt weer iets waarvan ik ga vergeten dat het bestaat.

Dag 10: Ja! Leuk! We krijgen een grote pot met scrub van Rituals. Deze is in de geurlijn The Ritual of Karma. Ik vind dat zelf een heel fijne geur. Ik heb echt nog veel scrubs van Rituals, maar naar mijn mening kun je er niet genoeg van hebben. Echt mijn favoriete product van The Rituals.

Dag 11: We krijgen weer een crème. Dit keer van Biotherm. Het is een hydraterende gel. Het klinkt wel als iets wat ik fijn vind. Het klinkt namelijk alsof er hyaluron inzit en dat het verkoelend is. Twee dingen die ik fijn vind.

Dag 12: Dit ziet er echt uit als een tube die je meekrijgt van de apotheek op voorschrift van de dokter. Jeetje, wat een saai design. Het is in ieder geval een Greek Yoghurt Cream van Korres. Ik denk dat het heel voedend zal zijn. Ik merk dat ik hier gewoon door de verpakking niet zo enthousiast ben, oeps.

Dag 13: Oh, dat is iets Koreaans. Of ten minste, zo ziet het er uit. Het is een SPF. Het is van Beauty of Joseon. Voor zover ik weet mag deze op je gezicht. Wel zo fijn met zo’n klein tubetje. Fijn om in mijn tas te stoppen.

Dag 14: We hebben een lipstick van Kiko. Ik denk dat deze te combineren is met de lip pencil van eerder! Mooie kleur. Jammer dat de onderkant bol is, waardoor je ‘m niet neer kan zetten, maar wel een leuk en bruikbaar product.

Dag 15: Oh, we hebben een brow soap van Revolution. Geen idee wat je hiermee moet doen. Ik ben gewoon niet die wenkies-meid. Ik doe letterlijk niets met mijn wenkbrauwen. Ja, dit gaat naar iemand anders of zo.

Dag 16: Leuk! Een mascara van een merk wat ik echt nog niet ken, Sweed. Hij heeft een compact silliconen borsteltje. Ziet er wel uit als iets wat ik fijn vind en wat niet klontert. Ik ben benieuwd!

Dag 17: We krijgen weer een serum. Dit keer van Byoma. Ik ken dit merk weer niet. Het potje ziet er wel interessant uit. Ook een grote verpakking voor een serum. Deze ga ik denk ik wel uitproberen.

Dag 18: Pai ken ik ook echt van de adventskalender. Vooral dat potje met een oranje goedje. Dit is denk ik een nieuwe variant met charcoal. Ik vind het een beetje eng om een zwarte vloeistof op mijn gezicht te doen. Ergens ben ik heel bang dat mijn huid daar grauw van wordt, maar Pai vind ik over het algemeen wel een fijn merk. Ik laat nog even in het midden wat ik daar van vindt.

Dag 19: Oké, heel veel mensen gaat deze adventskalender dus alleen al kopen omdat dit erin zit. Dit is de Rich Cream van Augustinus Bader. Een heel fijne voedende crème. Lekker grote pot. Heel duur. Heel blij mee.

Dag 20: In vakje 20 zit een eyeliner van 3ina. Ik weet dat mensen nooit zo enthousiast worden van eyeliners. Dit is echter een pen met een vilten kop, dus geen potloodje. Ik vind dat altijd wel fijne producten. Deze ga ik dus hoe dan ook wel gebruiken. Daarnaast vind ik 3ina gewoon een goed merk, dus ik verwacht hier wel iets van.

Dag 21: Wat een grote pot! Dit is een Body Cream van Coco & Eve. Ik merk dat ik hier heel blij van wordt. Gewoon een lekker simpel verzorgingsproduct in een grote verpakking.

Dag 22: In vakje 22 zit een Citruc Blend Face Scrub met koffie. Volgens mij zijn die producten met koffie tegenwoordig best wel populair. Ik heb het zelf nog nooit gebruikt, maar een face scrub is nooit weg. Ik ben benieuwd.

Dag 23: Ha, hier word ik dan weer niet zo vrolijk van. Een saaie tube met overnight serum. We hebben al best veel serums gehad en deze ziet er voor mij gewoon niet zo interessant uit. Echt weer zo’n product waarvan ik ga vergeten dat ik het heb.

Dag 24: Oh… De Glow Tonic van Pixi. Ja, ik heb dit een tijd echt heel leuk en fijn gevonden, maar tegenwoordig gebruik ik het eigenlijk niet meer en ik heb nog 3 flessen op voorraad liggen, omdat het echt in iedere adventskalender zit. Het enige ‘bijzondere’ is die Hello Kitty dop, maar dat vind ik eigenlijk niets toevoegen. Een beetje kinderachtig… Geen leuk einde voor mij om eerlijk te zijn.

Wat vind ik van de adventskalender van Zalando?

Goed, mixed feelings. Laten we beginnen bij het begin: deze adventskalender heeft absoluut een hogere waarde dan wat je ervoor betaalt. Alleen de Rich Cream van Augustinus Bader kost al zo’n 80 euro en dan krijg je nog 23 andere producten. Kortom: zeker zijn geld waard in die zin.

Voor mij zitten er wel echt veel gezichtsverzorgingsproducten in. Ik weet gewoon dat ik die niet allemaal ga gebruiken. Nu kan ik ze natuurlijk wel doneren of weggeven aan vrienden en dat ga ik ook zeker doen. Het einde vind ik vooral jammer. Als ik naar de kalender kijk, zaten er veel mooiere producten in. In vakje 24 had van mij de Rich Cream van Augustinus Bader gemogen of de oogschaduw van Bobbi Brown. Óf de body cream van Coco & Eve. Ehm ja, er zaten heel veel leuke producten in. Ik denk dat ik vooral mixed feelings heb door het einde en de vele serums. Maar door de waarde die erin zit, vind ik dit ook weer wel een leuke kalender. Misschien was een andere volgorde van producten beter? Een shampoo, conditioner, doucheschuim erin?

Laat me vooral weten wat jij van deze kalender vindt in de reacties.

Liefs, Ilja
Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial