adventskalender beauty

Adventskalender van Douglas: Luxury Beauty 2020

Mijn tweede adventskalender is binnen! Dit keer heb ik – zoals jullie misschien al op mijn Instagram zagen – de Douglas Luxury Adventskalender 2020 weten te bemachtigen.

Deze adventskalender belooft 24 beautyverrassingen van het merk Douglas te bevatten. Hij kost €49,99 (maar is nu te halen met 10% korting, yay!). Qua prijsklasse zit deze dus iets hoger dan de adventskalender van Only You die ik ruim twee weken geleden unboxte. Ik hoop dan ook dat het zijn geld waard gaat zijn deze keer!

Zelf koop ik eigenlijk nooit producten van het Douglas thuismerk, maar ik heb er af en toe wel iets van cadeau gehad. Voor zover ik me kan herinneren leverden die producten allemaal een prima kwaliteit. Naast deze Luxury Adventskalender verkoopt Douglas nog vier andere (goedkopere) adventskalender van het thuismerk: de make-up adventskalender, de skincare adventskalender, de beauty adventskalender en eentje voor mannen (allemaal €32,99).

Disclaimer: deze blog bevat spoilers over de inhoud van deze adventskalender. Wil je nog niet weten wat er in deze kalender zit? Lees dan niet verder.

Het uiterlijk

De buitenkant van de Douglas Luxury Adventskalender van 2020
De buitenkant van de Douglas Luxury Adventskalender van 2020
De buitenkant van de Douglas Luxury Adventskalender van 2020

Op de banner konden jullie al een kleine sneak preview zien van het uiterlijk van deze kalender. Bovenstaande foto’s geven nog een beter idee. De adventskalender is een soort metallic rode doos met drie deurtjes. De eerste is een klepje aan de bovenkant, hierin zit een vakje met producten en onder de klep bevindt zich een mooie, grote spiegel. Daarnaast zijn er twee klapdeurtjes met daarachter twee laatjes, ook daarin zitten weer vakjes met producten.

Persoonlijk vind ik dit een erg mooie kalender. Hij is lekker compact, waardoor hij niet te veel ruimte in beslag neemt en je hem mooi op de hoek van bijvoorbeeld je kast of bureau kunt zetten. De vakjes in de laatjes gaan open met een scheurlijn. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat er kartonnen doosjes in zouden zitten, maar dat is dus niet. Zodra de kalender leeg is, kun je het plastic waarin de producten zaten wel uit de laatjes halen. Daardoor kun je de kalender eventueel hergebruiken als make-upstand of juwelenkist. Handig dus!

De inhoud

Vier producten uit de Douglas Luxury Adventskalender van 2020

Dag 1: Het begint al leuk! In het eerste vakje zit een Kiss & Curl mascara. Ik vind dit een leuk product om de kalender mee te beginnen. Een mascara is echt een product waar iedere vrouw wel iets aan heeft. Hoewel het een reisformaat is, stoort me dat niet. Je kunt hier nog steeds vrij lang mee doen. Daarnaast is dit een mooie aanleiding om zo’n product eens uit te testen en misschien in een full size te kopen als het goed bevalt. Over het borsteltje ben ik niet razend enthousiast: deze is groter dan ik had verwacht en de haartjes zien er ook vrij lang en slordig uit. Ik betwijfel dus wel of ik deze in gebruik echt fijn ga vinden.

Dag 2: Oké, mag ik even huilen? Ik maak het vakje dus open en er zit niets in. Kijk… Ik snap dat dat kan gebeuren wegens een fabriekfout hoor, maar ik vind het wel een beetje jammer. En dat al op dag twee. Dat stemt me toch wel een beetje bezorgd voor de rest van deze kalender. Dadelijk ontbreken er nog meer producten. Mèh. Ik heb even opgezocht wat er in dit vakje had moeten zitten en dat was dus een full size nagellak. Toch jammer dat ik nu een full size product al mis…

Dag 3: De scheurlijn van vakje nummer 3 zit vrij dicht tegen de rand van het kartonnetje aan waardoor je het volledige karton lostrekt. Kijk dus uit met het openscheuren van de vakjes, want voor je het weet, kun je de inhoud van dit volledige laatje al zien. Dat wil je natuurlijk niet al op dag 3. Anyways: in het vakje zit dus een travel size droogshampoo. Super leuk! Dit is echt een cadeau dat je niet vaak ziet in een adventskalender. Daarnaast komen droogshampoos vaak in ontzettend grote flessen die niet handig mee te nemen zijn in je toilettas. Dit is daar echt een oplossing voor.

Dag 4: Ook in vakje vier zit een product wat me aanspreekt, namelijk een handcrème. Ik ben echt gek op handcrèmes en gebruik ze eigenlijk wel op dagelijkse basis. Ik kan er dus nooit genoeg hebben. De tube is weer vrij groot, dus je kunt er lekker lang mee doen. De geur van deze handcrème heet Mystery of Hamman en ruikt naar roos en arganolie. Ik vind het een prettige geur. Blij mee!

Dag 5: In het vijfde vakje zit een ampul genaamd Clear Focus. Ik heb zelf eigenlijk nog nooit een ampul gebruikt, dus ik ben benieuwd naar dit product. Langzaamaan krijg ik steeds meer interesse in skincare en als dit product me dus bevalt, is de kans aanwezig dat ik het nogmaals zou kopen. Deze belooft het zuiverende effect van je dagelijkse gezichtsverzorging te versterken. Klinkt goed. Wel vind ik het jammer dat het een product is wat je maar eenmalig kunt gebruiken. Dat maakt het toch minder leuk, omdat je er minder lang van kunt nagenieten.

Vijf producten uit de Douglas Luxury Adventskalender van 2020

Dag 6: In vakje 6 vinden we nog een mascara. Dit keer wel een full size. Dit is de Exeption Eyes mascara. Ik ben blij dat deze in een full size verpakking is gekomen, want het borsteltje van deze mascara spreekt me meer aan dan de vorige. Echt leuk om te zien dat er ook redelijk wat grotere producten in de kalender zitten.

Dag 7: Dan hebben we hier het eerste – voor mijn gevoel – opvulproduct. Het is een roze beautysponsje. Naar mijn idee zit dit momenteel wel in iedere beauty adventskalender. Ik moet wel zeggen dat dit beautysponsje me veel meer aanspreekt dan de twee beautysponjes uit de kalender van Only You (dag 16 & 20). Deze is namelijk veel groter en heeft verschillende aanbrengpunten. Deze is dus meer multifunctioneel.

Dag 8: In vakje 8 zit een lipstick. Hij is niet super klein, maar het is ook geen full size lipstick, volgens mij. Deze lipstick heeft een fantastisch mooie rode kleur. Echt een product dat je verwacht in een kerstadventskalender. Dus goed gedaan Douglas! Het is de kleur 15: Forever Red.

Dag 9: Dan hebben we hier het tweede opvulproduct. Helaas vrij dicht op de vorige. Het is een spiegeltje. Jammer, want ik doe daar niet zo veel mee. Daarnaast zit in de kalender zelf ook al een heel grote spiegel. Dus het voelt een beetje dubbel aan. Al snap ik ook wel dat je de kalender niet mee in je tas zou kunnen nemen en dit kleine spiegeltje wel. Het spiegeltje onderscheidt zich wel van de meeste spiegeltjes in adventskalenders. Deze heeft namelijk twee spiegeltjes: een normale en een ingezoomde.

Dag 10: Dit ziet er interessant uit. In vakje nummer 10 zit een zogeheten Lipstick Fixer – top coat sealer. Ik denk dat je dit op je lippen moet doen nadat je lipstick op hebt gedaan, zodat de kleur langer blijft zitten. Dit lijkt me zeker het proberen waard. Tof product als het werkt. Ik ben benieuwd.

Vijf producten uit de Douglas Luxury Adventskalender van 2020

Dag 11: Dit vind ik echt een tegenvaller… Hier zit dus een best wel grote haarclip in. Ik gebruik zoiets dus nooit. Dan had ik nog liever een paar bobby pins gehad eigenlijk. Deze clip vind ik echt veel te opvallend in je haar en omdat ik sluik haar heb, glijdt mijn haar waarschijnlijk ook nog gewoon uit de grove tandjes. Nee, niets voor mij.

Dag 12: Nou, gelukkig maakt dit het weer goed. Dit is nou echt een product dat ik zelf niet zo snel zou kopen, maar waar ik wel heel benieuwd naar ben. Dit is namelijk een Lip Plumper. Zo’n glossje dat je op je lippen smeert, waarna je lippen wat voller moeten lijken. Super benieuwd naar. Deze wil ik echt meteen uitproberen.

Dag 13: We krijgen nog een haarproduct! Leuk dat er niet alleen make-up in zit. Dit zorgt echt voor een toffe afwisseling. Dit keer is het een haarolie voor ieder haartype. Weer een mooi, groot formaatje. Top op mee te nemen op vakantie naar een warm land (al weten we natuurlijk nog niet wanneer dat weer verstandig is). Je haren hebben door die hitte altijd flink wat te voorduren en hiermee kun je uitdroging en stro-achtig haar voorkomen. I like this.

Dag 14: In vakje nummer 14 zit een zwart oogpotloodje. Ja, wat moet ik er van zeggen? Niet heel revolutionair, maar wel een prima product wat vast nog weleens van past komt.

Dag 15: Oh, leuk! We krijgen nog een keer een ampul. Deze heet ‘Perfect Focus’. En belooft de ‘verlichtende kracht’ van je dagelijkse gezichtsverzorging te versterken. Ik vind dat een beetje vage taal. Maar ik vermoed dat deze je gezicht een boost/glow geeft en het slaperige effect van je huid in de ochtend verminderd. Leuk dat er toch nog een extra ampul in zit al is het zo’n klein eendags-product.

Vijf producten uit de Luxury Adventskalender van Douglas van 2020

Dag 16: Ook in vakje 16 zit een product dat we al eerder in deze kalender vonden, namelijk een handcrème. Deze keer een in de geur Joy of Light met citroen en jasmijn. Ik ben iets minder fan van deze geur, maar ik blijf het een leuk product vinden.

Dag 17: Nou, after all, krijg ik toch nog een nagellakje hoor! Dit is weliswaar een mini, maar goed. Deze komt in de kleur: 74 Heart Break. Dit is net als de lipstick een echte rode kerstkleur. Dus zeker leuk om in zo’n kalender te ontvangen.

Dag 18: Dit is misschien wel mijn favoriet tot nu toe. Een Cuticle Cream. Dit is een verzorgende crème voor op je nagelriemen. Nagelverzorging is iets wat er bij mij vaak tussendoor schiet. Maar sterke nagelriemen zijn natuurlijk mega belangrijk. Ook dit product is weer een full size. Dus je kunt er lekker lang mee doen. Super leuk!

Dag 19: In vakje nummer 19 zit iets van de Perfect Focus-lijn, net als de laatste ampul. Dit is een energising cream. Er staat verder vrij weinig op de verpakking, maar ik vermoed dat het een dagcrème is die je gewoon op het gezicht moet aanbrengen.

Dag 20: Dit is wel echt weer een heel tof product! Een Ultimate Satin Liquid Lipstick. Ik denk eerlijk gezegd dat deze kleur iets te tuttig is voor mij, maar ik wil hem wel uitproberen. Weer een full size ook. Top!

De laatste vier producten uit de Douglas Luxury Adventskalender van 2020

Dag 21: Ik moest echt heel lang kijken naar wat dit was en toen kwam ik er nog niet aan uit. Het is namelijk heel hard. Dus ik dacht eerst voordat het uit het vakje kwam dat het misschien een bath bomb was, daarna dacht ik een eeltvijl of zo. Maar het blijkt dus een Konjac Sponge te zijn. Blijkbaar wordt deze spons zacht wanneer je hem een tijdje onder water houdt en daarna kun je je gezicht er mee reinigen. Ik had er echt nog nooit van gehoord.

Dag 22: In het vakje van dag 22 zit een heel klein tubetje. Daarin zit een make up primer. Er staat verder niet op waar deze verder voor moet zorgen. Het zal sowieso wel voor een goede, stevige basis van je make up zorgen.

Dag 23: In vakje 23 zit een oogschaduwkwastje. Normaal zou ik dit echt onder de noemer opvulproduct zetten, maar deze heeft een langer aangrijpingspunt dan die uit andere kalenders. Hierdoor denk ik dat ik deze wel degelijk ga gebruiken en in mijn kwastenhouder ga zetten bij mijn andere kwasten. En stiekem verwacht ik dat dit natuurlijk een beetje een voorzetje gaat zien voor het laatste product…

Dag 24: … Dit vakje is namelijk best wel groot, en rechthoekig. Dus ik hoop natuurlijk dat hier een oogschaduwpalette in gaat zitten. Goed, let’s go. En ja hoor! In dit vakje zit een oogschaduwpalette met in totaal zes verschillende rozige tinten. Bruikbaar voor iedereen lijkt me. En super op mee af te sluiten.

Wat vind ik van de Douglas Luxury Beauty adventskalender?

Kunnen we concluderen dat de Douglas Luxury Adventskalender van 2020 zijn geld waard is? Wat mij betreft wel. Ik vind deze kalender echt een topper met een mooi middenklas prijsje. Voor mijn gevoel vrij weinig opvulproducten en de opvulproducten die ik erin zaten, waren wel van dusdanige kwaliteit dat je ze alsnog goed kunt gebruiken. Goede afwisseling tussen travel sizes en full sizes (slechts één mini: de primer). Ik baal een beetje van de missende nagellak uit vakje 2. Maar goed… Dat kan gebeuren bij massaproductie. Al met al, wetende dat die nagellak er ook in moest zitten, echt waar voor je geld naar mijn gevoel. Ik vind de afwisseling tussen bruikbare basics (oogschaduwpalette, lipstick, mascara) en vernieuwende producten (cuticle cream, lipplumper, lip top coat) ook heel fijn!

Ik ben benieuwd naar jullie mening over deze adventskalender. Zou jij hem kopen? Laat het me weten in de reacties.

Liefs, Ilja

Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial