adventskalender beauty

Adventskalender van Bijenkorf 2021

Het is oktober en dat betekent maar één ding: het adventskalenderseizoen is weer geopend! Ik speur inmiddels al een aantal jaar het internet af naar de beste adventskalenders en afgelopen jaar ben ik begonnen dit avontuur met jullie te delen. Ook dit jaar zal ik de draad weer oppakken. We bijten de spits af met een van mijn favorieten: de adventskalender van de Bijenkorf!

De adventskalender van de Bijenkorf is – zoals de naam al doet vermoeden – exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf. Hij kost je €99,-. Daarmee is deze kalender niet goedkoop, maar ook zeker niet een van de duurste. Kortom: een luxe adventskalender, waar je echt wel eventjes over na moet denken voordat je het geld ervoor uitgeeft, maar je mag jezelf natuurlijk weleens verwennen.

Ik heb de kalender online aangeschaft. Op de website van de Bijenkorf is deze kalender iedere keer vrij snel uitverkocht, maar al een aantal keren is er een nieuwe lading toegevoegd. Mocht je deze kalender dus graag willen, maar is ‘ie uitverkocht: het kan zeker nuttig zijn om je e-mailadres achter te laten voor een pushmelding voor wanneer de kalender weer op voorraad is.

Disclaimer: deze blog bevat spoilers over de inhoud van deze adventskalender. Wil je nog niet weten wat er in deze kalender zit? Lees dan niet verder.

Het uiterlijk

Het uiterlijk van de Bijenkorf adventskalender
De binnenkant van de Bijenkorf adventskalender

De kalender komt in een vierkante, grote doos met een holografische print. Op het midden zie je een bijtje, wat natuurlijk verwijst naar het warenhuis. Hierachter zit een magneetje waarmee de kalender dicht blijft. Het is geen mega sterke magneet. Maar het doet zijn werk.

De kalender heeft een holografische print, wat ik echt ontzettend mooi vind. Het uiterlijk is niet per se kerstig. Maar ik vind ‘m prachtig. In de binnenkant zitten doosjes die je een voor een kunt openen. De producten die je ontvangt zitten nog verpakt met zwart vloeipapier, waardoor je niet meteen ziet wat je in handen hebt.

Totaal heeft deze kalender vijfentwintig vakjes. Dat is een vakje meer dan een standaard adventskalender en dus een extra dagje genieten. Dat is voor mij wel echt een pluspunt!

De inhoud

Vakje 1 t/m 5

Dag 1: In het eerste vakje zit een face cream van Dr. Barbara Sturm. Ik heb al meermaals van dit merk gehoord, maar voor zover ik weet heb ik er zelf nog nooit een product van gehad. Ik heb geprobeerd op te zoeken welke face cream dit is. Je hebt natuurlijk dag- en nachtcrèmes, anti-aging crèmes, et cetera. Maar ik kon niets daarover vinden. De crèmes van Dr. Barbara Sturm zijn best prijzig, maar omdat ik niet weet wat het doeleinde is van dit product, vrees ik dat ik niet zo geneigd ben om het te gaan gebruiken. Op de hand voelt het in ieder geval verkoelend en vocht-inbrengend. Het heeft niet echt een uitgesproken geur.

Dag 2: Uit dit vakje halen we een parfum van Loewe, namelijk de 001. In deze parfum zit 7.5 ml. En je brengt ‘m aan met een rolapplicator. Pluspunten: want ik heb altijd het idee dat parfums dan langer meegaan! Het is een echte volwassen, zwoele geur. Niet heel zwaar. Het is wel iets wat je op dagelijkse basis kunt dragen. Heel leuk!

Dag 3: Een blushkwast van Real Techniques! Of ja, een mini multitask noemen ze het zelf. Voor blush én bronzer. Maar ik denk persoonlijk dat ik het ‘m vooral voor de blush zou gebruiken. In de meeste kalenders zijn kwasten natuurlijk opvulcadeautjes, maar als de kwast van Real Techniques is, ben ik er echt ontzettend blij mee! Hoewel deze een kort aangrijpingspunt heeft, is de kwast nog steeds mooi en vol. Ik denk dat dit een fijne kwast is om mee te nemen op vakantie.

Dag 4: Heel blij mee! Dit is het parfum Fleur de l’Himalaya van Rituals. Een heel bekend product, dus ik ga er vanuit dat jullie het eigenlijk allemaal wel kennen. Ik vind de geurtjes van Rituals heel fijn, maar redelijk prijzig voor weinig product. Volgens mij kost zo’n klein flesje als deze (van 15 ml) al meer dan €10,-? Kortom: mooi product om in deze kalender te krijgen dus. Een lichtzoete, serene geur die iedereen denk ik wel kan waarderen.

Dag 5: In het vijfde vakje zit de Dominate Velour Extreme Matte Lipstick van Laura Mercier. Het kan aan mij liggen, maar ik heb nog nooit van dit product gehoord. De lipstick is in ieder geval, zoals de huls al doet vermoeden felrood. Leuk, maar ik heb al heel veel rode lipsticks. Waardoor ik nooit zo laaiend enthousiast ben als ik er een in een adventskalender ontvang. Al snap ik het wel met het oog op de kerst. Ik heb het product even opgezocht. De full size is 1.4 gram en kost €29,-. In de kalender ontvangen we een mini van 0.42 gram, maar ik denk dat je hier nog steeds heel lang mee kunt doen.

Vakje 6 t/m 10

Dag 6: We hebben weer een parfum. Dit keer Irish Leather van Memo Paris. Ik ken dit luchtje nog niet. Het is een vrij zware geur. Ik kan me voorstellen dat mensen hem wat mannelijk vinden. Ik zou ‘m zelf ook niet zo snel dragen, maar misschien eerder cadeau geven aan een man, haha. Voor een man vind ik het namelijk een lekkere geur. Ondanks dat dit al het derde parfum is sinds 6 vakjes, stoor ik me daar niet aan. We hebben namelijk nog geen staaltje of iets dergelijks gekregen. Dit zijn allemaal flacons waar je redelijk lang mee kunt doen en het zijn allemaal ook behoorlijk prijzige geurtjes. Deze flacon van 10 ml kost bijvoorbeeld al €45,-. Kortom: het is echt geen rotzooi wat je krijgt.

Dag 7: In vakje 7 zit een product van Ilia. Namelijk de Lip Wrap Hydrating Mask. Leuk, deze merknaam lijkt op mijn voornaam. Pluspunten natuurlijk al ;). Dit product belooft de lippen te hydrateren. Dit is trouwens ook een full size. Leuk! Ik kan niet vinden hoe je het product moet aanbrengen, maar ik vermoed dat het gewoon als een lippenbalsem is.

Dag 8: Mijn favoriete skincare merk! Paula’s Choice! Sinds ik de producten van Paula’s Choice gebruik, kan ik echt niet meer zonder. Super leuk dus om deze mini Optimal Results Hydrating Cleanser te ontvangen. Deze is voor de normale tot droge huid. Dat komt overeen met mijn huid, dus helemaal top. Zelf gebruik ik dagelijks de Oil Reducing Cleanser. Die werkt voor mij heel goed, maar ik vind het altijd leuk om een nieuw product te testen.

Dag 9: Je kan me zo blij maken met droogshampoo. Op een of andere manier is dat bij mij altijd op wanneer ik het nodig heb. Geluk dus dat in het negende vakje een Dry Shampoo zit van Moroccan Oil. Topmerk. Zelf nog nooit gehad voor droogshampoo, maar ik ga ervan uit dat het gewoon een prima product is. Het is een travel size, maar dat vind ik alleen maar ideaal. Past ‘ie goed in mijn toilettas!

Dag 10: In het tiende vakje vinden we een product van The Ordinary. Namelijk de Caffeine Solution 5% + EGCG. Dit is echt zo’n merk waar mensen bij zweren, maar zelf heb ik er nog nooit een product van gehad. Ik denk dat ik het, ondanks dat ik heel nieuwsgierig ben, niet ga toevoegen aan mijn skincare. Omdat ik ontzettend blij ben met de producten die ik momenteel al gebruik. Het is overigens een product om donkere kringen onder de ogen te doen verminderen. Ik heb daar gelukkig niet zoveel last van. Maar deze komt altijd wel bij iemand van pas.

Vakje 11 t/m 15

Dag 11: Oh, we krijgen nog een parfum. Haha, word je het al beu? Ik niet! We ontvangen namelijk 25 ml van Istanbul van Atelier Rebul. En dit is echt een heerlijke geur. Vrij prominent aanwezig. Ik zou ‘m denk ik vooral voor bepaalde gelegenheden gebruiken. Niet dagelijks. Het ruikt eigenlijk precies zoals ik me een Midden-Oosterse markt voorstel waar ze kruiden en tapijten verkopen.

Dag 12: In het twaalfde vakje zit een Resurfacing Compound van U Beauty. Het zegt me eerlijk gezegd niets. Het is blijkbaar een soort gezichtsolie die je zowel in de ochtend als in de avond moet aanbrengen. Een vrij prijzig product, zie ik als ik het opzoek. Het belooft te zorgen voor een gladde, strakke én stralende huid. Mooie beloftes.

Dag 13: In het 13e vakje ontvangen we een Vitamin-C Tonic van Pixi. Ik weet het niet zeker, maar ik heb het gevoel dat ik al eerder kennis gemaakt heb met dit merk en het toen erg fijn vond. Anyways, vitamine C geeft natuurlijk een mooie boost aan je huid, waardoor je er stralend uitziet. Mooi product, wat zeker nog wel op gaat!

Dag 14: Een Fiery Pink Pepper Shower Gel van Molton Brown. Dit ziet er toch geweldig uit, zo’n roze goedje? En het ruikt ook heel lekker. Ik kan niet wachten om hier mee te douchen. We krijgen 100 ml. Ook weer ideaal om mee te nemen op vakantie dus. Maar ik denk niet dat deze het bij mij uithoudt tot de vakantie.

Dag 15: Are you kidding me? Sinds ik adventskalenders koop, heb ik eigenlijk altijd wel mascara’s op voorraad. En hoewel ik dus nog wel een voorraadje heb liggen en het niet per se nodig heb, ben ik hier mega blij mee. Een fullsize mascara van MAC gewoon? Ik moet me echt bedwingen om deze dicht te laten. Maar ik kan echt niet wachten om ‘m te gaan gebruiken.

Vakje 16 t/m 20

Dag 16: Het is zo lang geleden dat ik een wimperserum heb gebruikt, omdat ik redelijk tevreden ben met mijn wimpers. Maar nu ik de Revitalash Advanced eyelash conditioner ontvang, ga ik er toch weer mee beginnen denk ik. Wat ben ik benieuwd naar dit product! We ontvangen een ‘mini’ van 0.75 ml. De originele is 3.5 ml. Maar goed, hier kunnen we echt wel een tijdje van genieten! Wat tof om dit te ontvangen!

Dag 17: En we rollen meteen door in een volgend top product. Namelijk de Advanced Night Repair van Estée Lauder. Say goodbye tegen rimpelvorming met dit product. Althans, dat belooft het. Tot dusver ben ik nog wel rimpelvrij, maar zo rond je 25e moet je beginnen met anti-aging zeggen ze toch? Dat is voor mij nog een halfjaartje. Dus dan heb ik het alvast klaarliggen ;).

Dag 18: Dit zijn twee verschillende cleaners van Babor. Namelijk de Phytoactive en de Hy-Öl. Geen idee waar ze precies goed voor zijn. Maar er zit een ontzettend uitgebreide bijsluiter bij. Dus die ga ik eens goed bekijken voordat ik beslis of dit een product voor mij is. In ieder geval weer iets van een heel fijn merk.

Dag 19: Oh, dit is onwijs schattig. Een geurkaars van Baccarat in de geur Rouge 540. Blijft altijd leuk om geurkaarsen te ontvangen in adventskalenders. Ik weet zeker dat deze lekker sterk ruikt, want je ruikt ‘m al door de verpakking heen. Een heerlijk zoete geur. Ik bewaar deze nog even voor een bijzonder moment!

Dag 20: Zo tof! Ouai is een van de merken die ik echt worship voor mijn haar. Ik gebruik hun leave in conditioner na iedere wasbeurt sinds ik hier vorig jaar een mini van ontving in de Zalando adventskalender. Hoe tof is het om nu weer kennis te maken met een nieuw product van dit merk? We krijgen een variant van 30 ml. Ik ben geneigd hier zuinig mee te doen. Maar ik vermoed dat het voor eenmalig, misschien tweemalig gebruik is. Afhankelijk van de lengte van je haar. Ik ben benieuwd of het voor mij iets doet, want dan komt er zeker een grotere variant!

Vakje 21 t/m 25

Dag 21: We zijn aangekomen bij de laatste vijf vakjes. Het feest is bijna afgelopen. Helaas. In het 21e vakje zit een lichaamscrème van Kiehl’s. Geen bijzondere geur of iets dergelijks. Echt een mini flesje. Mooi product om te smeren op extreme droge plekjes op de huid, maar niet enorm sexy of zo. Voor mij een van de dingen waar ik minder enthousiast van wordt, maar ook zeker geen teleurstelling.

Dag 22: Ik hou echt van maskertjes. Dit Celestial Black Diamond Eye Mask van 111Skin zal dus zeker wel een keer van pas komen. Bijvoorbeeld nadat ik een avondje minder geslapen heb. Even een oppepper voor de ogen.

Dag 23: Ja! Nog een haarproduct! Ik hou echt van haarproducten uitproberen. Waarom? Ik heb de perfecte combinatie van producten voor mijn haar gewoon nog niet gevonden. Kortom: nieuwe producten zijn altijd welkom. Dit is een Repair 3-in-1 conditioner van We are Paradoxx. Moet zorgen voor glanzend, pluisvrij en zacht haar. Kom maar op!

Dag 24: Geef me even een momentje alsjeblieft. Wow, wat is dit een mooi product. Een Hourglass Ambient Strobe Lighting Blush in de kleur Iridescent Flash. Ik ben hier zo blij mee. Ik kan hier echt uren naar blijven kijken. Wat een mooi, kwalitatief product.

Dag 25: Aan al het mooie komt een einde. En zo ook aan deze adventskalender. Maar we sluiten ook met een topper af. Namelijk een product van Charlotte Tilbury. Kortom: we kunnen weer goede kwaliteit verwachten. Dit is de Colour Chameleon Eye Shadow Pencil in de kleur Amber Haze. De kleur is precies wat je verwacht bij de beschrijving. Een mooie shiny bruine kleur, die denk ik iedereen wel staat.

Wat vind ik van de Bijenkorf adventskalender?

Ik ben helemaal blij! Wat heb ik weer een aantal mooie producten om uit te testen en mezelf mee te verwennen. Deze kalender begon met best wat parfums, maar uiteindelijk trok zich dat helemaal recht. We hebben een mooie afwisseling ontvangen in gezichtsproducten, lichaamsproducten, make-up producten en haarproducten. Van ontzettend mooie en kwalitatief hoogstaande merken. Wat mij betreft absoluut mijn geld waard!

Wat vind jij van deze kalender? Ga jij ‘m kopen? En welke kalender zou je graag nog meer terugzien op mijn blog? Laat het me weten in de reacties.

Liefs, Ilja

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Adventskalender van Bijenkorf 2021

  1. Alleen al de kalender zelf ziet er zo prachtig en kleurrijk uit. Ik wordt er helemaal vrolijk van. Leuke blog heb je geschreven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial