adventskalender beauty Lifestyle

Ultimate adventskalender van The Body Shop 2023

I know I’m late. Het is misschien een beetje mosterd naar de maaltijd om op 11 december nog een adventskalender te delen met jullie, maar ik had deze nog liggen en vond eerder geen tijd om deze blog te plaatsen. Daarnaast weet ik dat jullie de posts ook vaak nog na december bekijken, dus ik dacht: wellicht vinden jullie het alsnog leuk. Vandaag de laatste adventskalender van dit kalenderjaar: The Ultimate adventskalender van The Body Shop.

The Body Shop kwam dit jaar uit met drie adventskalenders, zoals eigenlijk ieder jaar. The Ultimate adventskalender is de grootste van de drie en kost normaal €149. Momenteel is de kalender te koop met korting, waardoor deze nog €119 kost. Ik heb deze zelf tijdens Singles Day kunnen bemachtigen met korting. Naast de Ultimate kalender is er ook een middelgrote (Big Advent Calender of Change) en kleine (The Advent Calender of Change). Deze kosten respectievelijk €99 en €69.

Het uiterlijk

Adventskalender van The Body Shop
Uiterlijk van de adventskalender van The Body Shop
Artwork van de adventskalender van the Body Shop


Het uiterlijk van de kalender is eigenlijk zoals het er volgens mij al een aantal jaren uitziet. Iedere kalender heeft een eigen kleur en feminisme speelt een grote rol in het design. Dit zie je vooral terug in de artwork aan de bovenkant van de kalender. De vakjes om open te maken zijn papieren doosjes en de kalender zelf is eigenlijk een soort ladekastje. Handig om te herbruiken, al vind het design niet het meest tijdloze.

De inhoud

Vakje 1 tot en met 5 van de adventskalender van The Body Shop


Dag 1: In het eerste vakje zit gelijk een grote fles. Goed begin! Dit is een lekkere voedende douchecrème uit de Almond Milk lijn. Een heel neutrale geurlijn die voor iedereen denk ik wel in de smaak valt.
Dag 2: Op de tweede dag ontvangen we een tube. Hierin zit een Vitamin C ‘Daily Glow Cleansing Polish’. Ik moest even opzoeken wat dat precies inhoudt, maar het is dus een facewash die zowel reinigt als scrubt. En er zit vitamine C in. Lijkt me een fijn product. Ik ben sowieso wel fan van facescrubs, omdat je toch eerder een bodyscrub koopt, terwijl een facescrub ook heel handig is.
Dag 3: Iconic product! Ik vermoed dat we er hier nog wel meer van gaan krijgen. Hoe dan ook, mocht je het nog niet doorhebben: dit is een handcrème uit de kokosnoot-geurlijn. Lekker voedend en makkelijk formaat voor in je tas.
Dag 4: Op dag vier krijgen we een grote fles toner met vitamine E. Ik moet eerlijk zeggen: de toner zit nog niet echt in mijn gezichtsverzorgingsroutine. Ik denk dat veel mensen hier blij mee zijn, maar ik ga deze vermoedelijk niet gebruiken.
Dag 5: Mmm, in vakje vijf krijgen we een douchepuff. Hiervan weet ik 100% zeker dat ik het niet ga gebruiken. Had van mij niet gehoeven, maar ik snap dat er ergens een ‘opvulling’ in moet. Hopen dat dit de enige is.

Vakje 6 tot en met 10 van de adventskalender van The Body Shop


Dag 6: Dit is nou echt een product waarvan ik had gehoopt dat het in de kalender zou zitten! Een heerlijk voedende body yoghurt. Lekker fris op de huid. Zeker in deze koude dagen kan mijn huid echt wel wat extra voeding gebruiken. Voordeel: deze pot is ook lekker groot. I love it.
Dag 7: In het zevende vakje zit een cleanser uit de Camomile-collectie. Over deze cleansing balm heb ik al veel goede verhalen gehoord. Ik heb hem zelf echter nog nooit uitgeprobeerd. Ik ben dus erg benieuwd of ik hier ook enthousiast van ga worden.
Dag 8: Kijk, daar is de tweede handcrème al. Deze keer in de geur British Rose. Ik had al wel verwacht dat deze geur terug zou komen, want het is echt een klassieker. Het is echter niet helemaal mijn geur. Deze gaat dus naar mijn moeder.
Dag 9: In het negende vakje zit een sheetmask. Over het algemeen word ik altijd heel blij van sheetmasks. Ik ben alleen niet per se fan van de sheetmasks van The Body Shop. Er zit namelijk vrij veel alchohol in en ik voel dat soms echt prikken op mijn gezicht. Ongetwijfeld ga ik deze wel gebruiken, alleen voor mij doet het niet zoveel. De edelweis-variant heb ik overigens nog nooit geprobeerd, dus misschien wordt ik verrast. Het klinkt namelijk wel als een kalmerend masker.
Dag 10: Wauw! Dit is even een flashback naar vroeger. Toen ik een jaar of 13/14 was droeg ik áltijd zo’n potje lippenbalsem van The Body Shop bij me. Heel leuk dat deze erin zit. De geur spreekt me ook aan.

Vakje 11 tot en met 15 van de adventskalender van The Body Shop


Dag 11: Wat interessant? Ik kan me niet herinneren dat ik deze geur ooit eerder echt heb gezien. Misschien omdat ik niet zo’n bananerig-type ben? Dit is een shampoo uit de banaan-lijn. Wel grappig, al weet ik niet of ik het een heel fijne geur vind.
Dag 12: Ook dit is een handcrème. Zo te zien gaan we er echt heel veel krijgen, want dit is nummer 3 al en we zijn nog niet eens op de helft. Ja, prima, maar ik merk wel dat ik minder enthousiast wordt, omdat dit al de derde handcrème is.
Dag 13: Naast een shampoo krijgen we nu ook een conditioner. Wel in een andere geurlijn. Deze keer de Shea-lijn. Die spreekt mij persoonlijk meer aan dan de banaan-lijn. Lijkt me voedend voor de haarpunten. Blij mee.
Dag 14: In vakje veertien zit een slaapmasker. Fijn product wat zeker een keer van pas gaat komen. Ik zou het zelf niet zo snel kopen, omdat ik dan liever zou investeren in een goede dag- of nachtcrème, maar als aanvullend product vind ik dit best leuk.
Dag 15: Oh, dit had ik niet verwacht? In vakje 15 zit een cleansing face & body wash in de vorm van een zeepblok. Ik heb dit eigenlijk nog nooit gebruikt of gezien. Ik weet ook niet of het heel praktisch is, maar ik vind het wel interessant. De geurlijn spreekt me ook erg aan. Lekker fris!

Vakje 16 tot en met 20 van de adventskalender van The Body Shop


Dag 16: Oh leuk! Dit is echt een smeerbaar gezichtsmasker in de geur British Rose. Zoals ik eerder al zei: niet mijn favoriete geur, maar als gezichtsmasker vind ik dat niet zo erg. Die geur blijft immers niet zo lang hangen als de geur van een handcrème. Heel leuk dat het een potje is, waardoor je het vaker kunt gebruiken.
Dag 17: Deze ga ik bewaren voor de zomer. In vakje 17 zit namelijk een body lotion uit de Almond Milk-lijn. Heerlijk verkoelend en voedend. Deze gaat met de warme dagen goed van pas komen.
Dag 18: Nog een lippenbalsem, maar deze keer in de vorm van een stick. Leuk! Dat heb ik nog nooit gehad van The Body Shop volgens mij. Deze is uit de avocado-lijn. Klinkt weer veelbelovend en voedend.
Dag 19: Oh jee. Weer British Rose. Het was ergens te verwachten, want het is echt een klassieke geur, maar ik hoop echt dat dit het laatste product van deze lijn is, haha. Mijn douche hoeft dan weer niet helemaal daar naar te ruiken, dus ook deze gaat naar mijn moeder.
Dag 20: In vakje 20 zit nog een smeerbaar gezichtsmasker. Deze keer uit de lijn Himalyan Charcoal. Top product, ben ik weer heel blij mee.

Vakje 21 tot en met 25 van de adventskalender van The Body Shop


Dag 21: Het was alweer een paar dagen geleden dat we er een kregen, maar we zijn nog niet door de handcrèmes heen. Deze handcrème is uit de Shea-lijn, heerlijk romig product met een redelijk neutrale geur. Deze vind ik weer top, ook al is het een handcrème en komen we daar inmiddels in over.
Dag 22: In vakje 22 zit een body scrub uit de avocado-lijn. Leuk, een bodyscrub hadden we nog niet gehad.
Dag 23: Hmm, nog een sheetmask. Dat had ik ergens wel verwacht, maar toch ook jammer. We gaan immers naar het einde toe en dan verwacht je toch wat meer. Maar goed, we zijn nog niet helemaal bij de laatste vakjes. Dus wie weet…
Dag 24: Oeh! Ja, oké, dit maakt het helemaal goed. In vakje 24 zit een grote body butter uit de Mango-lijn. Heerlijke geur en heel fijn product. De pot is ook echt ontzettend groot. Hier ga ik zo lang van kunnen genieten.
Dag 25: En ja! We hebben ook een vakje 25, leuk! En hierin zit een dagcrème uit de Edelweis-lijn. Deze lijn is in een korte tijd volgens mij best wel populair geworden. Ik heb de dagcrème nog nooit gebruikt, maar het ziet er uit als een fijn product. Ik ga deze zeker bewaren om een keertje te gebruiken.

Wat vind ik van de Ultimate adventskalender van The Body Shop?

Nou, ja, na dit open gemaakt te hebben ben ik eigenlijk helemaal blij. Je betaalt er best veel voor, maar er zitten ook echt veel full size producten in. Daarnaast zijn het ook veel verschillende soorten producten: maskers, body butters, douchespullen, een dagcrème, et cetera. Ik heb helemaal zin om mijn lichaam weer te verwennen met al deze heerlijke producten. Vermoedelijk is de adventskalender van The Body Shop een mogelijke kanshebber is om volgend jaar weer in mijn winkelmandje te belanden. Ik ben blij!

Laat me vooral weten wat jij van deze kalender vindt in de reacties.

Liefs, Ilja
Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial