adventskalender beauty

Adventskalender van Only You (ICI Paris XL) 2020

Daar gaat ‘ie dan: mijn allereerste blogpost. Zo langzaamaan beginnen de eerste adventskalenders online te komen. Zo lanceerden The Bodyshop, Lush, Action en Rituals hun kalenders deze maand al. Maar ook andere merken volgden snel. Kortom: de hoogste tijd om er weer een paar in te slaan en te starten met unboxen. Vandaag unbox ik de adventskalender van Only you, het make-upmerk van ICI Paris XL(Only you: love at first bite).

De kalender bevat verschillende soorten make-up en accessoires van het thuismerk Only You van Ici Paris XL. Zelf heb ik deze adventskalender nog nooit gehad, noch heb ik thuis producten van dit merk. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig. De kalender is te koop voor €27,99. Ik kocht hem zelf met korting voor €20,99. Laten we eens kijken of hij een kleine dertig euro waard is!

Disclaimer: deze blog bevat spoilers over de inhoud van deze adventskalender. Wil je nog niet weten wat er in deze kalender zit? Lees dan niet verder.


Het uiterlijk

Op de banner van deze blog konden jullie de buitenkant al zien. Wanneer je de rode glitterstrik opent, kun je het huisje openvouwen en krijg je deze binnenkant te zien. Je kunt de vakjes openen door deze uit te drukken. Sommige vakjes zitten iets te dicht op elkaar, waardoor je de deurtjes kapottrekt. Deze kalender netjes houden, is dus best een uitdaging.


De inhoud

De eerste vijf producten uit de adventskalender van Only you: love at first bite 2020. De adventskalender met producten van het make-upmerk van ICI Paris XL.

Dag 1: In het vakje van dag één vind ik een lippenbalsem. Door de ronde vorm is deze vrij lastig uit het vakje te krijgen. Maar met een beetje moeite lukt het. Ik verwachtte een getinte lippenbalsem met een zoet geurtje, maar hij is kleur- en geurloos. Kortom: een bruikbaar item, want lippenbalsems heb ik nooit genoeg, maar het had spannender gekund.

Dag 2: Hier zit een oogpotloodje in. Deze is zwart van kleur. Het pigment is prima en het potlood heeft een smalle punt. Ik denk dat het best een fijn product is. Persoonlijk heb ik geen oogpotloden meer gebruikt sinds de tweede klas van de middelbare school, maar nooit verkeerd om te hebben.

Dag 3: O, hier hebben we het eerste opvulproduct. Een klein kwastje. Schattig, maar niet heel bruikbaar in my opinion. Volgens mij had ik in de unboxingvideo’s van LikeLindsey en Irina Touw gezien dat deze er vorig jaar ook al in zat.

Dag 4: Dan hebben we hier een duo bronzing palette. Leuk product om in de kalender te krijgen. Vooral in de zomer gebruik ik geregeld een bronzer. Hoewel dat seizoen voorbij is, komt dit natuurlijk altijd van pas. Tof ook dat er twee tinten in zitten. Zo kun je zelf kijken welke het beste bij je past.

Dag 5: In het vijfde vakje zit een lipgloss. Een lekker groot product. Ik vind het leuk dat deze er in zit, want ik hou echt van lipproducten. Deze kleur is alleen niet helemaal mijn ding, iets te barbie-achtig wat mij betreft.

De tweede vijf producten uit de adventskalender van Only you: love at first bite 2020. De adventskalender met producten van het make-upmerk van ICI Paris XL.

Dag 6: Het volgende product in de kalender is een oogschaduw op crèmebasis. Persoonlijk heb ik dat nog nooit gekocht. Ik gebruik altijd oogschaduws op poederbasis. Wel ben ik benieuwd of het iets voor mij is. Ik weet namelijk dat er best wel wat dames fan van zijn. Leuk om eens uit te proberen! Het is een licht bronze kleur met shimmer er in. Subtiel, maar toch mooi en feestelijk.

Dag 7: Nou, hier vinden we dan weer een (opvul)item dat afgelopen jaar ook in de kalender zat: namelijk een oogschaduwkwastje. Deze heeft aan een kant een sponsapplicator en aan de andere kant een penseel. Dit ga ik waarschijnlijk niet echt gebruiken, want ik heb wel betere kwasten.

Dag 8: Dit is wel leuk! In vakje acht zit een quattro oogschaduwpalletje met verschillende bruine shimmer tinten. Niet heel spannend, maar wel een item wat voor iedereen bruikbaar is, lijkt me.

Dag 9: Beetje jammer… Alweer een opvulitem. Dat is de derde al uit deze kalender volgens mij. Gezien dit pas dag negen is, zou dan één op de drie vakjes een opvulitem bevatten. Dat vind ik een beetje jammer. Dit keer is het een puntenslijper. Wel met opvangbakje. Dus dat is wel handig als je dat nog niet hebt, maar volgens mij hebben de meeste mensen dat al wel ergens.

Dag 10: Hier komt het tweede oogpotloodje tevoorschijn. Deze keer een zilveren. Leuk met het oog op de feestdagen. Ik weet niet of ik het heel vaak ga gebruiken, want zilver is niet echt mijn kleur. Een wit oogpotloodje was dan alledaagser geweest en misschien bruikbaarder voor iedereen. Maar goed: best een leuk item.

De derde vijf producten uit de adventskalender van Only you: love at first bite 2020. De adventskalender met producten van het make-upmerk van ICI Paris XL.

Dag 11: Dit zat in een groot vakje en ik hoopte stiekem dus op een mooie, grote blush. Maar helaas: er kwam een spiegeltje te voorschijn. Op de middelbare school sloopte ik dit soort dingen altijd uit zijn houdertje om hem dan vervolgens in mijn agenda te plakken. Misschien is dat leuk om er mee te doen, als je nog een fysieke agenda gebruikt. Anders heb je hier vrij weinig aan.

Dag 12: Kijk, dit is leuk! Dit is een mooie, dieproze jumbolipstick. Ik heb even een swatch gemaakt en persoonlijk vind ik de kleur heel mooi, een echte eyecatcher. Ook leuk dat het een groot product is. Deze gaat zeker van pas komen.

Dag 13: Hier is dan eindelijk de blush. Persoonlijk vind ik het wat jammer dat het een blush op crèmebasis is. Ik gebruik dat eigenlijk nooit. Voor mijn gevoel wordt mijn huid daar glimmerig van. Ik had dus liever een poedervariant gehad. De kleur is koraalroze, maar neigt naar oranje. Persoonlijk vind ik dat best een tricky kleur als hij daadwerkelijk zo fel is als hij in het potje lijkt.

Dag 14: En hier zit de welbekende nagelvijl. Uiteraard ook weer een opvulproduct. Momenteel ben ik wel blij mee, want mijn nagelvijlen begonnen bot te raken of ik was ze kwijt. Bij mij komt het dus wel goed van pas. Ik kan me voorstellen dat het voor anderen een iets minder leuke verrassing is.

Dag 15: Oh, leuk! Hier zit weer een jumbolipstick in! Deze keer in een rode kleur. Persoonlijk vind ik de roze iets leuker, maar deze ga ik ook zeker gebruiken!

De vierde vijf producten uit de adventskalender van Only you: love at first bite 2020. De adventskalender met producten van het make-upmerk van ICI Paris XL.

Dag 16: Een beautyblender. Persoonlijk vind ik dat ook wel een opvulproduct. Zeker omdat ik dit zelf eigenlijk nooit gebruik. Ik draag namelijk geen foudations of concealers. Deze voelt vrij hard aan. Ik weet niet wat hij gaat doen als je hem in het water legt.

Dag 17: Nog een oogpotloodje. Dit is de derde volgens mij. Qua afwisseling is de kalender op den duur wel redelijk voorspelbaar naar mijn mening. Dit potloodje heeft denk ik een gouden kleur, maar ik kan dat niet met de volle zekerheid bevestigen. Ik krijg namelijk nul beweging in de dop. Ik hoop dat ik de dop nog open weet te breken binnenkort, anders is het natuurlijk wel zonde.

Dag 18: Ik denk dat dit mijn favoriete product uit de kalender gaat zijn. In vakje achttien zit namelijk een liquid lipstick in zo’n typische kerstrode kleur. Deze droogt mat op. I like it.

Dag 19: Een beetje jammer dat er meteen weer een bummer volgt. In vakje negentien vind ik namelijk twee van die invisibobble elastiekjes. Ik gebruik dit soort dingen nooit. Ik heb redelijk dun en sluik haar, dus bij mij werken normale elastiekjes veel beter.

Dag 20: En ook hier zit weer een beautyblender in. Deze voelt meer bouncy aan dan de vorige en heeft een leuk design. Hij is namelijk in de vorm van een kerstboom. Daardoor lijkt ‘ie me alleen ook wel weer minder bruikbaar.

De laatste producten uit de adventskalender van Only you: love at first bite 2020. De adventskalender met producten van het make-upmerk van ICI Paris XL.

Dag 21: En nog een lipgloss. Deze kleur bevalt me beter dan de eerste. Ook deze is roze, maar neigt meer naar een nudekleur. Ik denk dat ik deze daardoor eerder zou gebruiken. Leuk!

Dag 22: Nog een jumbostick. Ik was heel even verward, want ik vond dit een rare kleur om op je lippen te smeren, maar deze is blijkbaar voor je ogen. Ergens lijkt het me heel raar om je ogen te stiften? Ik hoop ook dat je niet te hard hoeft te drukken voor pigment, want dat is natuurlijk niet aangenaam bij je ogen. Goed. Leuk om mee te experimenteren, denk ik?

Dag 23: Nou, hier hebben we weer iets wat ik leuk vind: een mooie, goudkleurige highlighter. Een redelijk grote verpakking, zodat je er best even mee kunt doen. Een top product wat mij betreft!

Dag 24: Wat mij betreft had dit item omgeruild mogen worden met de highlighter. Het laatste product zou naar mijn mening namelijk echt een klapper moeten zijn. Ik kocht deze kalender voor de make-up. Dan vind ik het raar om af te sluiten met een accessoire. Deze haarspeld is verder best cute. Daar niet van. Ik vind het alleen een rare om mee af te sluiten.


Wat vind ik van de Only You adventskalender?

Al met al: is deze kalender zijn geld waard? In totaal zitten er vijftien make-up producten in de kalender en dus negen andere producten. Ik vind dat redelijk veel opvulling persoonlijk. Als ik kijk naar de prijzen waarvoor Only you producten op de website van Ici Paris XL verkocht worden, is de waarde van deze kalender denk ik ongeveer gelijk aan de waarde van de spullen die je gekregen hebt. Geen slechte deal dus, maar ook geen onwijs goede. Je zou van hetzelfde geld namelijk ook gewoon kleuren en producten kunnen kopen die 100% bij jou passen. Kortom: prima budgetkalender om cadeau te geven aan de jongere zusje, maar niets dat je omver blaast. Mijn favorieten zijn de lipsticks en de highlighter.

Wat vinden jullie van deze kalender? En zouden jullie hem kopen? Laat het me vooral weten in de reacties.

Liefs, Ilja

Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial