adventskalender beauty make-up

Nieuwjaarskalender van Yves Rocher 2020

Het adventskalenderseizoen is inmiddels alweer een week op weg en daardoor zou het gek zijn om nu nog een blog te maken over een adventskalender. Of niet? Op de website van Yves Rocher zag ik iets wat totaal nieuw voor mij was: de Nieuwjaarskalender. Nieuwsgierig dat ik ben, kon ik het niet laten om deze te kopen om te unboxen.

Maar wat is een Nieuwjaarskalender dan? Dat was de eerste vraag die ik mijzelf stelde toen ik dit femoneem op de website van Yves Rocher zag. De Nieuwjaarskalender is dé opvolger van de adventskalender. Zodra jouw adventskalender leeg is, kun je hierdoor in december gewoon verder gaan met het openen van vakjes. De Nieuwjaarskalender loopt namelijk van 25 tot en met 31 december. In totaal bevat deze kalender dus zeven vakjes en voor €29,90 is hij van jou!

Disclaimer: deze blog bevat spoilers over de inhoud van deze kalender. Wil je nog niet weten wat er in deze kalender zit? Lees dan niet verder.


Het uiterlijk

Uiterlijk van de Nieuwjaarskalender van Yves Rocher
De voorkant van de Nieuwjaarskalender van Yves Rocher
De Nieuwjaarskalender van Yves Rocher in stervorm


Deze kalender kun je op twee manieren neerzetten, zoals je hier boven op de foto’s kunt zien. Je kunt hem uitvouwen tot een ster of in een kokervorm op je bureau of nachtkastje zetten. Fijn: want je kan dus zelf kiezen of je deze kalender veel of weinig ruimte in beslag laat nemen. Zelf ben ik het meest fan van de ‘kleine’ manier.

Ik ben geen groots fan van het design van de kalender (dit komt vooral door de donkere kleuren), maar het past wel goed bij de gelegenheid. De kalender is donkerblauw, dit steekt goed af bij de gouden, rode en oranje tinten die een ‘vuurwerk-achtig’ spektakel op de verpakking achterlaten. De ster voelt voor mij wat misvormd, maar het idee vond ik wel leuk.

De vakjes zijn makkelijk open te maken en je kunt ze ook weer opnieuw dichtmaken, omdat je niets kapot hoeft te scheuren. Je opent gewoon een doosje.


De inhoud

Het eerste product: een nagellak

Dag 1 (vakje 25): in het eerste vakje van deze kalender zit een bordeauxrode nagellak genaamd 15: Cerise Noire. Dit is een kleur waar ik zelf wel enthousiast van word. Ik vind deze kleur altijd heel klassiek staan op nagels en veel mooier dan de knalrode kleur die je vaak in kerstkalenders vindt. Voor Kerstmis heb ik een Startersset met gellamp van Pink Gellac gevraagd, dus of ik deze lak nog vaak ga gebruiken is maar de vraag. Maar het is een tof product en ook fijn dat het een full size is. Prima begin.

Het tweede product: een oogschaduw

Dag 2 (vakje 26): in het tweede vakje vinden we een oogschaduw in een bronzen kleur. De oogschaduw bevat gouden shimmers en verder heel neutraal. Dus mooi voor een feestje waar je nog wel voor een natuurlijke look wilt gaan. Ik ben blij dat dit een poeder oogschaduw is, persoonlijk werk ik daar veel liever mee dan met oogschaduws op crèmebasis. Ook dit is weer een full size en de kleur heet 96: Mordoré Scintillant.

Het derde product: een oogpotloodje

Dag 3 (vakje 27): hier ben ik minder fan van. In vakje 27 zit namelijk een zwart oogpotloodje. Travelsize-formaat. Inmiddels komen we daar wel in om (benieuwd in welke adventskalenders dit nog meer zat? Bekijk dan hier al mijn unboxings) en ik gebruik dat eigenlijk niet zo heel vaak. Naar mijn idee is het een best ‘goedkoop’ cadeau om in een kalender te doen. Daarom zien we het waarschijnlijk ook zo vaak terug. Maar goed, wie weet gebruiken we het nog een keer!

Het vierde product: een blush

Dag 4 (vakje 28): precies het middelste vakje. Hierin zit een blush! Ik vind deze er heel mooi uitzien. Hij zit qua kleur een beetje tussen roze en oranje in. Dit lijkt me een kleur die je echt kunt opbouwen en dus heel subtiel kunt aanbrengen, maar met een paar laagjes ook kunt laten knallen. De kleur heet 07: Rose Capucine. Hier ben ik heel blij mee!

Het vijfde product: een mascara

Dag 5 (vakje 29): Oef, deze vind ik heel tof. Een mascara. Ja, ook daar komen we intussen wel in om, maar het komt altijd van pas. De huls voelt heel fijn en luxe aan. Ik laat hem nog eventjes dicht, omdat ik eerst mijn andere mascara’s op wil maken en niet wil riskeren dat deze op gaat, maar ontzettend blij mee. Heel fijn dat er tot nu toe nog geen mini’s en opvulproducten in deze kalender zijn te vinden. Ik zou dat namelijk erg jammer vinden voor een kalender met maar zeven vakjes. Ook leuk dat deze speciaal in een feestelijke verpakking zit. Deze mascara is normaal namelijk ook te koop, maar dan in een algemene verpakking.

Het zesde product: een highlighter

Dag 6 (vakje 30): nog zo’n feestelijk product! Ook hier word ik heel blij van. In vakje 30 zit een Glow Highlighter en glowen doet hij. Qua kleur is hij niet heel bijzonder, maar er zitten ontzettend veel gouden glittertjes in. Ideaal als je een avondje wil shinen dus! Voor de ‘alledaagse dag’ zou ik deze in de la laten.

Het zevende product: een lipstick

Dag 7 (vakje 31): en dan het laatste vakje. Zeven dagen gaan snel voorbij. Zal het waar zijn? Geen mini’s en opvulproducten in deze kalender? Gaan we hier een echte topper vinden? Ja hoor! In het laatste vakje zit een knalrode lipstick in de kleur 56: Rouge Vertige Satin om je nieuwjaarslook af te maken. Leuk om mee af te sluiten!Wat vind ik van de Nieuwjaarskalender van Yves Rocher?

Ik had dit jaar de adventskalender van Yves Rocher niet gehaald, dus ik kan niet vergelijken of er veel overlap in zit. Maar deze kalender maakt me wel heel bij. Ik had het voor het aantal vakjes en de prijs wel gehoopt, maar je weet het natuurlijk nooit: er zaten geen mini’s en opvulproducten in deze kalender. Wat me daarnaast opviel was dat er een aantal producten in zaten met een speciale feestelijke verpakking: zie de mascara en de highlighter. Erg leuk!

Ik vind dat de kalender een mooie variatie biedt aan producten. Er zitten geen dubbeltjes in. Nadat je deze kalender geopend hebt, heb je echt de basisproducten voor een volledige feestelijke look. Qua prijs zit je met deze kalender ook wel goed volgens mij. Ik heb de producten even opgezocht op de website van Yves Rocher en de meeste producten kosten toch al snel een tientje. Dan is zeven van dat soort producten voor nog geen dertig euro een mooie deal.

Ik vind de Nieuwjaarskalender een leuk en creatief initiatief. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar wat mij betreft mag Yves Rocher deze volgend jaar gewoon weer uitbrengen. Dan beloof ik dat ik hem weer in mijn winkelmandje stop!

Wat vind jij van deze Nieuwjaarskalender? En heb je al eerder van dit concept gehoord? Laat het me weten in een reactie.

Liefs, Ilja

Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial