recensie

Recensie: iDeal of Sweden

iDeal of Sweden is echt zo’n merk waar je, als het om telefoonaccessoires gaat, niet omheen kunt. Een lange tijd heb ik kunnen wijken voor hoesjes waarmee social influencers ons bijna dagelijks confronteren op social media. Maar uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid het gevecht: ik wilde weleens weten of dit merk nou écht zo geweldig is of dat we vooral te maken hebben met slimme marketing.

Ik heb in totaal twee bestellingen geplaatst. iDeal of Sweden staat natuurlijk vooral bekend om zijn telefoonhoesjes. Ik heb daarom in totaal drie telefoonhoesjes besteld en een accessoire (een hoesje zagen jullie al in deze blog). De eerste bestelling plaatste ik begin november en de tweede een week geleden. De spullen van de eerste bestelling heb ik inmiddels ruim een maand in huis (en gebruik).

Golden Glamour

Golden Glamour hoesje van iDeal of Sweden


Het eerste telefoonhoesje wat ik in mijn mandje stopte was deze met het desing Golden Glamour. In eerste instantie was het mijn idee om deze cadeau te doen aan iemand. Het design past namelijk niet helemaal bij wat ik mooi vind. Toen ik deze ontving betwijfelde ik echter of hij ook bij de persoon die ik in mijn hoofd had, zou passen, waardoor ik hem toch maar zelf heb gehouden.

Dit telefoonhoesje is gemaakt in samenwerking met een Zweedse influencer genaamd Hannalicious. Ik had nog nooit van haar gehoord. Om eerlijk te zijn vond ik dit hoesje er op de website mooier uitzien dan in het echt. Vooral het goud aan de linkerkant van het hoesje vind ik een beetje cheap ogen. Jammer, want het hoesje kost wel €39,99. Ik denk dat ik deze persoonlijk niet vaak zal gebruiken.


Golden Plum

Golden Plum design van iDeal of Sweden
Binnenkant telefoonhoesje


Over dit design met de naam Golden Plum ben ik een stuk meer tevreden. Ik was op de website al meteen verliefd op dit burgundy-design en in het echt stelde het gelukkig niet teleur. Van dit design kocht ik een telefoonhoesje (€29,99) en een draadloze oplader (€49,99).

Ik zal allereerst even ingaan op de kwaliteit van de hoesjes. Deze is bij alle hoesjes die ik heb besteld eigenlijk vergelijkbaar. De hoesjes voelen stevig aan en aan de binnenkant zit een microvezelstof, waardoor de achterkant van je telefoon beschermd wordt tegen krassen. Dit vind ik persoonlijk erg fijn. Ik heb namelijk vaak met hoesjes gehad dat mijn telefoon er niet meer uit zag wanneer ik hem eruit haalde.

Een klein dingetje waar ik wel tegenaan loop: de hoesjes zitten echt behoorlijk strak om je telefoon heen. Dit in combinatie met het stevige materiaal, zorgt ervoor dat je ze vrij lastig los krijgt. Bij het wisselen van de hoesjes was ik keer op keer weer bang dat ze zouden breken. Dat wil je natuurlijk niet.

De QI-oplader vind ik prima. Hij doet zijn werk. Ziet er mooi uit. Hij heeft een gouden rand die hem een luxe uitstraling geeft. Of ik het echt een toevoeging vind? Daar twijfel ik een beetje over. Aan de oplader moet namelijk wel een snoer hangen naar de netstroom. Dus uiteindelijk ben je alsnog bezig met draden. Maar: mijn vorige telefoon is kapot gegaan omdat de oplaadaansluiting niet meer werkte. Verslijting van deze aansluiting kun je natuurlijk voorkomen met dit soort gadgets. Dat is dan wel weer fijn.


Leo Mania

Leo Mania van iDeal of Sweden


Het laatste hoesje dat ik kocht was er een met het design Leo Mania (€29,99). Ik wilde ook graag een hoesje uitproberen zonder marmereffect. Alle hoesjes kwamen in een mooi doosje, maar deze vond ik echt het mooist van allemaal. De zwarte doos met pantermotief en gouden letters geeft echt een luxe uitstraling.

Alle hoesjes die ik kocht hadden een gladde coating. Het nadeel hieraan is dat vette vingers er snel op zichtbaar worden. Maar hierdoor word je er wel aan herinnert om je telefoon af en toe schoon te maken. Naast hoesjes met gladde coating, heeft iDeal of Sweden ook nog andere materialen, maar deze pasten gewoon beter bij mijn persoonlijke voorkeuren.


Wat vind ik er verder van?

De keuze voor designs op iDeal of Sweden is eindeloos. Ik denk dat dat vooral voor de grote populariteit zorgt: er is namelijk voor iedereen wel een design dat aansluit op zijn of haar smaak. Daarnaast kun je de designs doortrekken in je volledige aesthetic. Als er een design is wat je mooi vindt, kun je verschillende producten aanschaffen met dit design. Zo kun je uiteindelijk bijvoorbeeld een matchende waterfles, opladersnoer, oplader en telefoonhoes hebben. Zo kun je een prachtig geheel maken van al je producten.

De prijs vind ik wel behoorlijk. Er zijn vaak kortingscodes te vinden, waardoor je bijna nooit de volledige prijs betaald, maar ik weet ook niet of ik het de volledige prijs waard zou vinden. Het Golden Glamour hoesje koste bijvoorbeeld €39,99. Daar kun je best wat voor kopen. En voor die prijs vond ik hem niet eens zo luxe eruit zien. Omdat er zo vaak kortingscodes zijn, vraag ik me ook een beetje af of je niet gewoon afgezet wordt als je de volle pond voor het product betaalt. Ik zou je dus eigenlijk aanraden om voordat je een bestelling plaatst even goed te zoeken naar kortingscodes. Kun je er geen vinden? Wacht dat even tot er eentje online komt. Dat kan hooguit een paar weken duren en het kan je flink in de portemonnee schelen.


Zou ik nogmaals bestellen bij iDeal of Sweden?

Ja, waarschijnlijk wel. Niet omdat ik de kwaliteit denderend vind of omdat de prijzen heel aantrekkelijk voor me zijn. Maar vooral omdat ik de designs over het algemeen heel erg mooi vind. Ik ben daar gevoelig voor.

Wat vinden jullie van iDeal of Sweden? Hebben jullie hier ook een product van of kopen jullie je telefoonaccessoires liever ergens anders? Laat het me weten in een reactie.

Liefs, Ilja

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Recensie: iDeal of Sweden

  1. Hoi ik heb ook een hoesje besteld maar bij mij werkt draadloos opladen niet. Die heb ok van Samsung. Wilde het hoesje retour sturen maar dat schijnt niet makkelijk te gaan en kost bijna 8 euro. Nooit meer!

    1. Ah wat vervelend. Dat is behoorlijk wat om te retourneren inderdaad. Ik heb zelf helaas geen ervaring met Samsung en iDeal of Sweden, noch weet ik welk model telefoon je hebt en of die geschikt is voor QI-laden. Hopelijk heb je een goed alternatief gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial