food recensie

Tony’s Chocolonely x Ben & Jerry’s

Het beste van twee werelden komt misschien wel samen nu Tony’s Chocolonely en Ben & Jerry’s een samenwerking zijn gestart. Samen brachten de merken vier producten op de markt onder de naam Love-a-fair: twee ijssmaken (Chocolate Love-a-fair ijs en een vegan variant) en twee repen (donkere melk brownie en wit aardbei cheesecake). De repen zijn sinds begin 2023 verkrijgbaar in de winkels en ik test ze vandaag uit!

Donkere melk brownie

De donkere melk brownie reep is gebaseerd op de Ben & Jerry’s ijssmaak Chocolate fudge brownie. Qua ijs niet per se een van mijn favorieten, want ik vind chocolade-ijs altijd best zwaar vallen, maar chocola moet natuurlijk naar chocola smaken. Dus is dit een ander verhaal?

Donkere melk brownie van Tony's Chocolonley en Ben & Jerry's

De reep ziet er weinig bijzonder uit, zoals je op de foto kunt zien. Het is zoals het belooft een donkere melkchocolade-reep. Je ziet aan de onderkant licht reliëf van de vulling. Dat ‘weinig bijzonder’ is eigenlijk ook precies hoe ik deze reep zou omschrijven, maar dan niet in negatieve zin van het woord. De reep is qua smaak vooral gewoon een chocoladereep, zonder heel onverwachtse toevoegingen. De reep smaakt namelijk naar chocola en de stukjes brownie in de reep ook. De bite die de stukjes brownie met zich meebrengen, is overigens wel heel fijn. Wat bij betreft is dit een lekkere vullende reep voor echte chocaholics.

Wit aardbei cheesecake

De wit aardbei cheesecake is gebaseerd op een echte klassieker van Ben & Jerry’s, namelijk het strawberry cheesecake ijs. Persooonlijk vind ik dat een erg frisse smaak met heerlijke stukjes cheesecakebodem erin. Deze hoop ik natuurlijk ook terug te vinden in de reep.

Wit aardbei cheesecake van Tony's Chocolonely en Ben & Jerry's

Zoals je ziet op de foto zitten er inderdaad echt stukjes koek in en daarnaast roze stukjes aardbei. De reep heeft daarnaast een roze kleur (dit doet een beetje denken aan Tony’s reep wit framboos knettersuiker). Thank God is deze minder zoet van smaak dan ik had verwacht. Ik vind wit framboos knettersuiker namelijk altijd een beetje heftig in smaak. Deze is zoet, maar niet té zoet. De stukjes cheesecake in de reep zijn erg lekker, maar de gedroogde stukjes aardbei hadden er van mij niet in gehoeven. Deze stukjes zijn namelijk behoorlijk hard en blijven in je kiezen hangen. Daardoor is het ook het laatste van de reep dat overblijft in je mond, terwijl het eigenlijk het minst aangename aan de reep is… Niet helemaal weg van dus.

Eindoordeel Tony’s Chocolonely x Ben & Jerry’s

Is het zijn geld waard? Mja… Ik ben niet ontevreden, maar ook niet weggeblazen. Ik denk persoonlijk niet dat ik deze repen nogmaals zou kopen. Dat betekent overigens niet dat ze niet lekker zijn, maar ik had er misschien iets meer van verwacht. Als ik er een moest aanraden, dan zou ik voor de donkere melk brownie chocolade gaan. Beide repen zijn voor de reguliere Tony’s Chocolonely prijs te vinden bij de Albert Heijn, Jumbo of in de webshop van Tony’s Chocolonely.

Heb jij de nieuwe repen van Tony’s Chocolonely en Ben & Jerry’s al geprobeerd? Of hou jij meer van het ijs? Laat het me weten in de reacties.

Liefs, Ilja
Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial