adventskalender Fashion

Adventskalender van Finaste 2023

I’m back, want het is weer tijd voor adventskalenders. Ik moet zeggen: ik ben dit jaar een stuk kritischer dan voorgaande jaren, vandaar dat het even heeft geduurd tot je van me hoorde. Ik ga namelijk een stuk minder kalenders reviewen. Adventskalenders zijn namelijk erg duur en ik heb een spaardoel. Maar voor de kalender van vandaag, maakte ik graag wat budget vrij; vorig jaar was ik er namelijk erg enthousiast over. Ik heb het over de adventskalender van Finaste.

Finaste is een sieradenmerk. De sieraden van Finaste worden via hun webshop verkocht, net als de adventskalender. De kalender kost dit jaar €69,95, maar is momenteel verkrijgbaar voor de prijs van €49,99. De kalender is verkrijgbaar in de kleuren zilver én goud. Ik heb zelf de zilveren gekozen, omdat ik al veel gouden sieraden heb. Finaste belooft dat in de kalender een waarde van ruim €200,- zit. Ik ben benieuwd!

Het uiterlijk

De adventskalender van Finaste

De kalender lijkt qua uiterlijk op die van vorig jaar. Hier zitten een aantal voordelen aan: ten eerste is de kalender compact. Hij wordt hierdoor via de brievenbus verstuurd. Je hoeft dus niet thuis te zijn om hem in ontvangst te geven. Daarnaast neemt het niet veel ruimte in beslag in je woning. Je bureau staat bijvoorbeeld niet meteen helemaal vol met de kalender. Tot slot: de doos is makkelijk te bewaren. Ik heb de doos van afgelopen jaar nog steeds. In de kleine bakjes bewaar ik verschillende sieraden. Kortom: misschien ziet het er een beetje saai uit naast sommige andere kalenders, maar wat mij betreft is deze heel duurzaam, omdat hij weinig afval met zich meebrengt en herbruikbaar is.

Vorig jaar hadden we overigens tien vakjes. Dit jaar hebben we er één extra voor dezelfde prijs. Pluspunten voor Finaste!

De inhoud

vakje 1: ring

We beginnen meteen met een heel mooie ring. De ring is verstelbaar, dus zal voor de meeste mensen wel passen. Het is een simpel, smal ringetje met een mooie steen in het midden. Heel minimalistisch. Zeker iets wat ik ga dragen.

vakje 2: ketting
vakje 2: ketting

In eerste instantie dacht ik dat we op de tweede dag een schattig armbandje kregen, maar het is nog beter. In vakje twee zit namelijk een leuk minimalistisch kettinkje met een hartje. het hartje hangt niet precies in het midden en dat vind ik eigenlijk wel leuk en uniek. Deze is heel leuk om te layeren met andere kettingen. Dit is echt iets wat ik zelf wel zou kopen, dus ik ben hier heel blij mee.

vakje 3: armband
vakje 3: armband

In vakje drie zit dan wél een armbandje. Het is een armbandje met een gedraaide ketting. Mooi, maar niet per se mijn stijl. Ik denk dat ik deze wel ga combineren met andere armbanden, maar het is niet per se iets wat ik zelf zou kopen.

vakje 4: oorbellen
vakje 4: oorbellen

Ik denk dat we mijn favoriete vakje tot nu toe hebben! In het vierde vakje zitten oorknopjes met slangen. Ik ben – zoals je misschien al wel hebt opgemerkt – ontzettend fan van Taylor Swift. Ik ga twee keer naar The Eras Tour en deze oorbellen passen perfect bij haar Reputation Era. Daarnaast: ik ben van plan om extra gaatjes in mijn oren te laten schieten komende maand en oorknopjes zijn altijd mooi om je earparty compleet te maken. Kortom: I love these!

vakje 5: armband
vakje 5: armband

Hier ben ik iets minder enthousiast over. We krijgen een armbandje met allemaal bloemetjes. In het hart van de bloem zit een zwart stipje. Ik had hier liever een diamantje gezien, zodat het er iets klassieker uit zou zien. Nu vind ik het armbandje een beetje kinderlijk. Ik denk dat dit het eerste sieraad uit de kalender is wat ik weg ga geven.

vakje 6: ring
vakje 6: ring

We zijn nu officieel op de helft aangekomen en daar krijgen we weer een topper. De tweede ring uit deze kalender. Je kunt zelf kiezen of je de boog van deze ring omhoog of omlaag draagt. Ik heb voor omlaag gekozen. Deze ring is heel mooi te combineren met meerdere ringen aan één hand denk ik. I like!

vakje 7: oorbellen

Deze vind ik ook weer minder mijn stijl. Ik denk dat ik ze wel ga houden. Ik heb namelijk niet veel statementoorbellen en deze kunnen heel mooi zijn voor een feestje. Alleen ik betwijfel of ik het echt vaak ga dragen. Ik ben namelijk gewoon niet zo van de grote oorbellen.

vakje 8: armband
vakje 8: armband

Vorig jaar kregen we een ketting met zo’n soort klaver. Dit jaar een armbandje. Leuk minimalistisch design. Niet heel bijzonder, maar op zich prima. Ik zou dit wel dragen, gewoon om mijn outfit wat op te leuken, maar ik ben niet helemaal enthousiast.

vakje 9: ketting
vakje 9: ketting

Kijk! Dit is dan weer prachtig. In vakje negen zit een tennisketting. Ik en nu echt blij dat ik voor zilver heb gekozen. Ik vind die diamantjes namelijk mooier kleuren bij zilver. Deze ketting is ontzettend leuk om te dragen tijdens de feestdagen. Klassiek, maar feestelijk. Echt weer een favoriet uit deze kalender.

vakje 10: ring
vakje 10: ring

A girl can never have enough rings! Ik vind het namelijk heerlijk om meerdere ringen aan één hand te dragen. Deze kalender maakt mijn collectie weer wat completer, want dit is de derde ring die we ontvangen. En gelijk een ‘dubbele’. Het lijken namelijk twee ringen, maar ze zitten aan elkaar. Gelijk al gelayered. Top, scheelt weer moeite en nadenkwerk.

vakje 11: oorbellen

En dan zijn we aangekomen bij het laatste vakje van deze kalender. Daarin zitten oorbellen die perfect passen bij de tennisketting uit vakje 9. Opnieuw: ontzettend mooi. Ik ga deze absoluut dragen met de feestdagen. Prachtig!

Wat vind ik van de adventskalender van Finaste?

Eerlijk: er zitten een paar dingen in deze kalender die niet helemaal mijn smaak zijn, maar met het meeste ben ik echt heel blij. Buiten een paar uitschieters zou ik het meeste gewoon echt zelf ook wel kopen. Ik ga het dus echt wel dragen. Bij Finaste krijg je bovendien echt waar voor je geld: sieraden die niet verkleuren voor een mooi prijsje.

Voor €50 vind ik dit een hele mooie kalender om aan iemand anders te geven óf jezelf cadeau te doen. De sieraden zijn van goede kwaliteit en zijn daadwerkelijk draagbaar. Ik denk dat ik volgend jaar weer echt moet overwegen om deze kalender opnieuw te kopen. Voor mij is dit een toppertje.

Liefs, Ilja
Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial