adventskalender

Adventskalender van Finaste 2022

De sieradenadventskalender. Ik heb er een haat-liefdesverhouding mee. Aan de ene kant is het natuurlijk super leuk om een verrassingspakket te krijgen met sieraden, omdat je meteen heel veel items aan je collectie toe kunt voegen. Aan de andere kant zijn ze best prijzig en is de kans aanwezig dat er items inzitten die je helemaal niet gaat dragen. Toch waagde ik me er dit jaar weer aan een, namelijk de adventskalender van Finaste.

De adventskalender van Finaste is te koop via de gelijknamige webshop. In principe kost hij €69,95, maar al sinds de kalender erop staat (dat is al best een tijdje), wordt hij verkocht voor een prijs van €49,95. Voor dit bedrag krijg je tien waterproof sieraden. Je kunt kiezen uit een gouden of zilveren box. Zelf ben ik voor de gouden variant gegaan. De kalender belooft een waarde te hebben van €180. Laten we eens kijken wat er in zit.

Het uiterlijk

adventskalender van Finaste
adventskalender van Finaste binnenkant

We kunnen wel stellen dat deze kalender – net als de kalender van Holland & Barrett – de schoonheidsprijs niet wint. Deze keer niet omdat de kalender niet mooi is – ik vind ‘m om eerlijk te zijn best wel klassiek -, maar omdat de kalender héél simpel is. Het is een door van ongeveer 20 bij 20 centimeter met vier cadeauzakjes en zes doosjes.

Vind ik dat erg? Nee, eigenlijk vind ik het wel fijn om zo weinig verpakkingsmateriaal te hebben. Negen van de tien adventskalenders zijn namelijk niet te herbruiken en dan zit je met al die dozen die je nog moet weggooien…. Kortom, ik ben hier niet boos om. Daarnaast staat er met deze kalender niet een halve maand lang een gigantische box in je kamer. Eigenlijk zie ik de voordelen er wel van in.

De inhoud

Vakje 1: armbandje

Laten we ieder vakje een voor een bekijken, omdat we slechts tien vakjes hebben. In het eerste vakje zit een fijn armbandje met een hartje. Middenin het hartje zit een soort diamantje. Persoonlijk vind ik dit wel mooi. Lekker minimalistisch. Ik denk dat ik dit nog wel vaker ga dragen. Ik vind het doosje waarin het sieraad zit ook fijn om te bewaren, zodat mijn armbanden en kettingen niet in de knoop raken, omdat ze allemaal in hetzelfde bakje bewaard worden.

vakje 2: ring

In vakje nummer 2 zit een ring. Dit is zo’n ring die je kunt verstellen naar de dikte van je vinger. Op zich fijn, want ik draag ringen graag om mijn wijsvinger. Opnieuw, lekker subtiel. Twee golfjes. Wel iets wat ik zou dragen.

vakje 3: armbandje

Ik denk dat dit een van mijn favorieten gaat worden. Dit – opnieuw minimalistische – armbandje bestaat voor de helft uit fijne schakels en voor de andere helft uit diamantjes. Ik vind het heel mooi en zeker leuk voor de feestdagen. Daarnaast zou je dit ook nog wel alledaags kunnen dragen, omdat het zo fijntjes is.

vakje 4: oorbellen

In vakje vier zitten hele fijne oorbellen. Gewoon gouden knopjes met een diamantje erin. Persoonlijk ben ik hier niet heel blij mee. Ik vind zoiets vooral mooi als je meerdere gaatjes in je oren hebt. Ik heb helaas in beide oren maar 1 gaatje. Deze zijn namelijk scheef geschoten en dit gaat extra opvallen als ik daar meer gaatjes bij zou schieten. Niet een geheel vrijwillige keuze dus, maar wel heel bewust. Ik denk dat ik deze best eens zou dragen, maar ik vind ze eigenlijk te subtiel voor mezelf, gezien ik aan beide kanten maar één gaatje in mijn oren heb.

vakje 5: ketting

Dit vind ik heel mooi. Dit is een fijn kettinkje met een bedel eraan. Het is een soort kruisje of klavertje vier met een marmereffect van binnen. Persoonlijk vind ik dat deze op de perfecte hoogte hangt om te combineren met een shirt of blouse met V-hals. Heel blij mee!

vakje 6: oorbellen

Oeh, dit soort oorbellen wilde ik sowieso al. Ik heb een ander paar shiny hangers gekocht, maar deze vind ik ook heel mooi. Dat wordt dus afwisselen tijdens de feestdagen. Leuk ook dat de sieraden tot nu toe heel goed met elkaar te combineren zijn.

vakje 7: armbandje

Dit vind ik minder. Not mad, maar ook niet heel blij mee. Dit is een armbandje in de vorm van een touwtje met een gouden sterretje eraan. Ik kan dit soort armbandjes nooit goed strak om mijn pols krijgen. Daarnaast vind ik het model gewoon wat kinderlijker. Het past niet helemaal bij het minimalistische idee van de vorige sieraden.

vakje 8: ketting

Dit zou ik eigenlijk ook niet dragen. Ik weet niet of ik het echt lelijk vind, maar ik vind het in ieder geval niet mooi. Het is een ketting met allerlei steentjes in de kleuren rood, groen en zwart. Ik heb geen idee waar ik dit bij zou moeten combineren. Ik vind rood en groen nou ook niet per se de mooiste kleuren om samen te matchen. Als de steentjes een andere kleur hadden gehad, had ik deze ketting een stuk leuker gevonden, denk ik.

vakje 9: ring

Gelukkig maken ze het hier weer goed. In vakje negen zit namelijk een gouden ring met een diamantjes. Ik had al zo’n soort ring van My Jewellery met mijn geboortesteen (smagard) erin, omdat die groen is, is die best lastig te combineren soms. Dat ik er nu dus een heb met een zilveren steentje is heel fijn!

vakje 10: hoops

Dan zijn we aangekomen bij het laatste vakje en daarin zitten gouden hoops. Deze zijn iets groter en groffer dan ik gewend ben. Meestal draag ik kleine creolen met eventueel een simpel hangertje. Toch vind ik ze wel heel mooi. En eigenlijk ben ik heel blij dat ik deze heb gekregen, want ik heb zoiets dus nog helemaal niet.

Wat vind ik van de adventskalender van Finaste?

Eerlijk? Ik ben blij verrast door deze adventskalender. Er zitten slechtst twee items in waarvan ik zeker weet dat ik ze niet ga dragen. Ik kan niet alle items terugvinden op de website, maar ik ga er maar even vanuit dat de prijzen die vernoemd worden in de beschrijving van de adventskalender dus kloppen. Die twee items zouden samen een waarde hebben van ongeveer €36. Als je dat van de totale waarde afhaalt, heb je nog steeds een mooie verdienste gemaakt. Ik betaalde namelijk slechts €49,95 en kreeg een waarde van €180.

Vier van de items uit deze kalender zou ik oprecht zelf ook los gekocht hebben (het armbandje met schakels en steentjes, de ketting met marmereffect, de oorbellen met steentjes en het ringetje met steentje). Daarnaast zijn er nog vier items die ik zeker wel ga gebruiken, maar die ik niet per se zelf uit had gekozen.

Ik vind het fijn dat de sieraden minimalistisch zijn. Daardoor zijn ze voor iedere gelegenheid bruikbaar en denk ik dat iedereen ze ook wel op een manier kan stylen. Wellicht is de kalender daardoor alleen wat minder leuk als je meer van statement sieraden houdt.

De doosjes waarin de sieraden komen zijn fijn om te bewaren. Hierdoor kun je je kettingen en armbanden scheiden, waardoor deze niet met elkaar in de knoop gaan zitten en langer goed blijven.

Ik denk dat ik deze adventskalender volgend jaar zo weer zou kopen. Wat vind jij? Laat het me weten in de reacties!

Liefs, Ilja
Follow my blog with Bloglovin

One thought on “Adventskalender van Finaste 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial