adventskalender beauty

Adventskalender van Holland & Barrett 2022

De periode van adventskalenders is weer begonnen. Net als voorgaande jaren staan er dit jaar ook weer meerdere exemplaren op mijn wishlist. Uit angst om er naast te grijpen, ben ik alvast aan het inslaan. Een kalender waar ik dit jaar echt naar uitkeek is de adventskalender van Holland & Barrett. Vorig jaar heb ik deze helaas niet kunnen bemachtigen. Zowel online als in de fysieke winkels heb ik ‘m in Nederland toen niet kunnen vinden. Ik was dus ontzettend blij toen ik ‘m dit jaar wel kon vinden. Zonder nadenken, stopte ik deze meteen in mijn winkelmandje.

Holland & Barrett verkoopt meerdere adventskalenders, bijvoorbeeld kalenders met theesmaakjes. Er is er echter maar één waaraan de naam van de keten echt verbonden zit en dat is deze. De kalender kost €75,- en Holland & Barrett belooft dat je daarvoor 25 hoogwaardige beautyproducten krijgt met een gezamenlijke waarde van meer dan €225,-. Benieuwd naar wat er in de kalender zit? Lees dan gauw verder!

Het uiterlijk

adventskalender van Holland & Barrett
adventskalender van Holland & Barrett


De schoonheidsprijs wint deze niet naar mijn mening. De agenda is een soort ‘boek’ dat je open kunt slaan. De buitenkant is groen en de binnenkant fuchsia. Er zitten doosjes in (pluspunten, want dat pakt makkelijker uit) waarvan sommige een bijzondere opdruk hebben met gouden accenten en blaadjes. Hij voelt niet heel stevig aan. Ik denk dat de doosjes er heel makkelijk uitvallen.

Een leuk design is voor mij een pluspunt, maar een kalender valt of staat er niet mee. Uiteindelijk is het de inhoud die telt, want de verpakking gooi ik in de meeste gevallen uiteindelijk toch weg.

De inhoud

Vakje één tot en met vijf van de adventskalender van Holland & Barrett


Vakje 1: In het eerste vakje vinden we een Vitamin E cream van Jacob Hooy. Dit product heeft een waarde van €5,99. Bij mij is het potje tijdens de verzending waarschijnlijk in de verdrukking gekomen, want de deksel en de seal zijn opengebroken, waardoor het product een beetje uit de verpakking is gelopen. Jammer! Verder vind ik het wel een leuk product. Ik ben nog niet bekend met het merk, maar het ziet eruit als een lekkere voedende, multifunctionele crème. Nooit mis.

Vakje 2: Leuk! Een product van Kneipp, namelijk een lipverzorging met depot-effect. Met dit merk ben ik natuurlijk wel bekend. Het product zelf ken ik nog niet. De term ‘depot-effect’ is voor mij nieuw, maar ik heb uiteraard opgezocht wat dit inhoudt: een depot-effect zorgt ervoor dat de werking van het product geleidelijk wordt afgegeven gedurende een lange periode. Ik ben benieuwd. Hoe dan ook zeker een product dan van pas gaat komen tijdens de winterdagen. Het heeft trouwens een waarde van €5,99.

Vakje 3: Dit is grappig: een nachtcrème in de vorm van een blok zeep. De productnaam is Solid Night Cream en het is van Balade en Provence. Ik kreeg deze in de geur Cacao Butter & Apricot Kernel Oil. Een lekkere frisse geur. Het ‘originele’ product is groter, dus ik vermoed dat dit een travel size is, maar omgerekend heeft dit product een waarde van €8,43. Ik weet niet of ik het persoonlijk echt ga gebruiken, omdat ik nog niet heel erg van het dagelijkse gebruik van dag- en nachtcrèmes ben, maar wellicht is het het proberen waard.

Vakje 4: Ik ken dit niet, maar op de een of andere manier vind ik het er heel aantrekkelijk uitzien. Dit is het Organic Certified Total Matte Face Serum van Detox Organics Kamchatka. Wat een moeilijke naam! Het heeft een waarde van €6,99. Het is op basis van witte klei.

Vakje 5: In vakje vijf zit een Foaming Facial Cleanser van Sukin. Ik gebruik meestal een cleanser van Paula’s Choice, maar ik ben daar eigenlijk nog niet razend enthousiast over (in tegenstelling tot andere producten van hetzelfde merk). Ik vind het daarom erg fijn dat ik met deze een andere cleanser kan uitproberen. Wellicht is het iets! Dit product heeft een waarde van €4,00 en is ook weer een travel size.

Vakje zes tot en met tien van de adventskalender van Holland & Barrett


Vakje 6: I’m so exited voor dit! Ik ben namelijk echt fan van de Weleda Skin Food alles-in-één crème en dit is dus een lippenbalsem van dezelfde lijn. Waarom ik zo’n fan ben van de crème van Weleda Skin Food? Omdat ‘ie mijn huid echt super goed weet te voeden op mindere dagen. Daarnaast is het echt een mooie basis voor onder je make-up. Kortom: ik ben heel blij dat ik nu nog een product uit deze lijn heb. Deze heeft een waarde van €4,99.

Vakje 7: Over alles-in-één crèmes gesproken, dit is er een. Deze All Purpose Cream is van Naïf. Ik ken dit merk van naam en wilde er al langer iets van proberen, ik ben alleen nog nooit in de gelegenheid gekomen. Misschien is dit een goed moment om het te doen. Deze crème kost €12,99.

Vakje 8: Ik had in deze adventskalender zeker producten verwacht van De Tuinen en hier is de eerste dan! En meteen een mooie: een Vitamine A Booster. Fijn product om huidveroudering tegen te gaan en pigmentvlekjes te verminderen! Kost los €12,99.

Vakje 9: En we krijgen meteen nog een topper van De Tuinen, namelijk de Slakken oogserum. Oké, ik moet iets bekennen: ondanks alle lovende verhalen heb ik dus nog nooit iets met slakkengel gebruikt. Ik ben nu dus mega benieuwd. Wel jammer dat het een oogserum is, een multifunctionele crème had ik nog interessanter gevonden. Anyways, dit product is normaal best prijzig. Je betaalt voor zo’n flesje namelijk normaal €29,99.

Vakje 10: In vakje tien krijgen we een Black Orange Whitening Toothpaste van Ecodenta. Oké, tandpasta is niet echt het meest sexy product dat je in een kalender kan stoppen, maar ik ben hier wel heel blij mee. Ik vind mijn tanden namelijk best aan de gelige kant en ik hoop ooit een product te vinden wat dit kan verminderen. Wie weet vind ik hiermee een topper. Al verwacht ik er niet heel veel van. Hoe dan ook, dit product heeft een waarde van €4,49.

Vakje elf tot en met vijftien van de adventskalender van Holland & Barrett


Vakje 11: Wat een mooie verpakking heeft dit hydraterend haarmasker van Naturtint Hair Food. Echt een fijn product om te ontvangen. Ik blijf struggelen met droge haarpunten, dus dit komt goed van pas. Het product kost afzonderlijk €8,49.

Vakje 12: Zo’n grote tube dit! Maar liefst 200 mL! Het is een Organic Aloe Vera Skin Lotion van het merk dr. Organic. Voor zover ik me kan herinneren heb ik alleen maar goede herinneringen aan producten van dit merk, daarnaast ben ik ook echt fan van de werking van Aloë Vera. Heel blij mee dus! Normaal kost deze tube €10,49.

Vakje 13: Dit is een klein product voor in zo’n groot doosje. Maar goed, dat betekent niet dat het stom is. Dit is een Lip Shimmer van Burt’s Bees. In mijn herinnering was dit een aantal jaar geleden echt een trend? Hoe dan ook: leuk, maar niet denderend, omdat dit al het derde lipproduct in deze kalender is. Al heeft deze dan wel weer een kleurtje en bevat deze peppermuntolie, waardoor je lippen gaan tintelen. Normaal kost dit product €8,99.

Vakje 14: Dit ziet er uit als een heel fijn, natuurlijk product voor de gevoelige huid. Het is de Sensetive Body Butter van Zarqa. Ook dit merk ken ik nog niet, maar ik denk dat ik dit een heel fijn product ga vinden deze winter. Ik heb namelijk best vaak last van rauwe plekken of random jeuk op mijn huid. Dan is zo’n natuurlijke body butter echt perfect om even te smeren. Dit is een travel size en kost omgerekend €5,32.

Vakje 15: Oh, hier hebben we een essentiële olie. Dit is nou echt zo’n product wat ik zelf nooit zou kopen, omdat ik niet per se in de werking ervan geloof. Deze is van Physalis en kost normaal €4,99. Ik ben benieuwd of het mijn gedachte over dit soort oliën kan veranderen.

Vakje zestien tot en met twintig van de adventskalender van Holland & Barrett


Vakje 16: Fun fact: ik hou helemaal niet van de geur van lavender. Meestal vind ik het echt verschrikkelijk. In sommige gevallen kan ik het tolereren. Maar: ik vind dit wel een leuk product. Dit is namelijk een Hand Cleansing Spray van Dr. Bronner’s. Super fijn product om even in je handtas te doen en te gebruiken nadat je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer hebt gereisd. Zeker nu er weer een coronapiek verwacht wordt. Een flesje kost normaal rond de €6,30.

Vakje 17: Kijk, hier is het volgende product van De Tuinen. Dit is een Vitamine E masker. Kost normaal €8,49. Schijnt ook goed te zijn voor de doorbloeding, dus zeker fijn tijdens de winterdagen.

Vakje 18: En we krijgen meteen nog een product van De Tuinen. Dit keer wel een multifunctionele slakkengel! Alsof ze me hebben gehoord, haha. Heel leuk. Ik ben ontzettend benieuwd. Deze kost net als het andere slakkenproduct los €29,99.

Vakje 19: Nu we toch bezig zijn, laten we er drie op een rij van maken: nogmaals De Tuinen. Met een super leuk product: namelijk een Aloë Vera Shampoo Bar. Ik vind shampoo bars heel fijn en Aloë Vera ook, dus ik val met mijn neus in de boter. De shampoo bars van De Tuinen kosten normaal €8,99.

Vakje 20: In vakje twintig krijgen we twee herbruikbare wattenschijfjes van het merk Bambaw. Dit is eigenlijk het eerste product waarvan ik denk: dit zou je als opvulmateriaal kunnen zien. Zelf heb ik dit soort dingen nog niet. Ik denk alleen dat ik er wel meer nodig heb als ik dit echt dagelijks wil gaan gebruiken. Wellicht is het het investeren wel een keer waard. Omgerekend kosten twee van deze wattenschijfjes ongeveer €1,69.

Vakje 21 tot en met 25 van de adventskalender van Holland & Barrett


Vakje 21: Ik heb echt nog nooit een massage olie gehad. Ik ben ook nog nooit in een setting geweest waarin ik dit nodig had, maar wie weet dat ik het weleens ga gebruiken nu ik het heb. Deze is weer van De Tuinen en kost los €11,49.

Vakje 22: Iewl, dit is het eerste product waar ik echt niet enthousiast van wordt. Zoals ik al aangaf ben ik echt geen fan van lavender en dit is dus een Shower Bomb van Waltz7. Deze moet je in je douchewater leggen en dan gaat je badkamer naar lavender ruiken, alsof je in een spa bent. Dit is echt een nachtmerrie van mij. Ik ga even nadenken over wie ik hier wel blij mee kan maken. Zo’n tablet kost trouwens €1,49.

Vakje 23: Haha, wat grappig! Dit is een luchtverfrisser voor het toilet. De naam van het product luidt Before you go toilet spray en het is van het merk Poo-Pourri. Je moet dit voor je toiletbezoek in de wc spuiten en dan laat je geen vervelend geurtje achter, maar een citrusgeurtje. Ik ben benieuwd of dit werkt. Los kost dit product €9,69.

Vakje 24: In vakje 24 zit een grote tube met parfumvrije handcrème. Heel fijn. Ik ben ook blij dat deze parfumvrij is, want na al die verschillende geuren kan ik wel iets neutraals gebruiken. Ik vind geparfumeerde handcrèmes soms sowieso overheersend ten opzichte van parfums. Dit is van het merk Urtekram. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar het ziet er goed uit. Een tube kost €6,69.

Vakje 25: We zijn aangekomen bij het allerlaatste vakje van deze kalender. Daarin zit een Showergel van de Tuinen met Tsubaki & Cherry Blossom geur. Heel lekker zoet! Ik denk dat iedereen hier wel blij mee is. Zo’n showergel kost in de winkel €5,99. Een leuke afsluiter!

Wat vind ik van de adventskalender van Holland & Barrett?

Laten we beginnen met de waarde: ik heb berekend welke waarde aan producten er in deze kalender zit en kom uit op €225,94. Het heeft dus inderdaad (nét) een waarde van boven de €225, zoals Holland & Barrett zelf belooft. Gezien je €75 betaalt voor deze kalender vind ik dit een goede koop!

Op een enkeling na is het grootste deel van de producten vegan. Daarnaast krijg je veel full sizes óf bruikbare travel sizes. Zelf ben ik erg enthousiast over deze kalender. Het is een kalender vol afwisselende en bruikbare producten van bekende én minder bekende merken. Ik vergeef Holland & Barret dan voor het iets minder aantrekkelijke uiterlijk van de kalender. Voor mij echt een kalender die ik wellicht volgend jaar weer koop, als Holland & Barret er dan weer mee komt. Aanrader!

Wat vind jij van deze kalender en zou je van een bepaald product nog een aparte review willen lezen op mijn blog? Laat het me weten in de reacties!

Liefs, Ilja
Follow my blog with Bloglovin

One thought on “Adventskalender van Holland & Barrett 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial