food recensie

Review: Hotchocspoons van Chocolate Company

De herfst is sinds een aantal weken officieel van start. Ik hou ontzettend van het zonnetje, maar ik kan niet ontkennen dat de herfst voor mij ook de nodige warme gevoelens met zich meebrengt. Bijvoorbeeld door de mooie kleuren die de bladeren aan de boom krijgen, maar ook omdat het weer oké is om een overload aan warme chocolademelk te drinken. Ik kocht vier Hotchocspoons van Chocolate Company (in de smaken: Pumpkin Spice, Red Velvet, Tiramisu en Caramel Bourbon Vanilla) en vond er wat van.

Een spoon is genoeg voor een grote mok met chocolademelk. In principe kosten de hotchocspoons €3,50 per stuk. Er zijn een paar luxere varianten, deze kosten €3,95 per stuk. De Pumpkin Spice variant uit deze blog valt daar onder andere onder. De hotchocspoons zijn zowel online als in de fysieke winkels van Chocolate Company te koop.

4 hotchocspoons van de Chocolate Company in de smaken Tiramisu, Red Velvet, Caramel Bourbon Vanilla en Pumpkin Spice

Voordat ik de smaken een voor een ga bespreken wil ik de algemene opmerking maken dat ik dit echt een luxe product vind. Het ziet er natuurlijk heel lekker en mooi uit, zo’n lepel met een blok chocola eraan. En het geeft echt een extra beleving als je deze in je melk doet. Het zorgt écht voor een genietmomentje. Ik zou het niet aanraden om dit product iedere dag te gebruiken, maar soms verdien je natuurlijk een verwenmomentje!

Wat vind ik van hotchocspoon Tiramisu?

Hotchocspoon Tiramisu van de Chocolate Company

Algemeen: Deze spoon ziet er niet per se indrukwekkend uit. Het is een blok melkchocolade met een soort crunch erop. Wat dit precies is, weet ik niet. Verkruimelde koekjes volgens het etiket, maar het lijkt ook een beetje op een mini-variant van cornflakes. Ik ben benieuwd of dit mee oplost in de melk, of dat ik straks nog stukjes hiervan terugvind tijdens het drinken.

Dit staat er op het etiket: Melkchocolade met tiramisu smaak gedecoreerd met fijn verkruimelde koekjes. Ten minste 38% cacaobestanddelen, ten minste 22% melkbestanddelen. Ingrediënten: suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, cacaomassa, magere melkpoeder, cacaopoeder, <1% verkruimeld koekje (suiker, tarwemeel, plantaardig vet, melkvet, lactose, zout, melk-eiwitten, andioxidant, E306, emulgator: E322 (zonnebloem), rijsmiddel E500ii, gerstemoutmeel) melkvet, boter, tiramisu aroma, emulgator: E322 (soja), bittere amandel aroma, koffie aroma, vanille aroma. Dit product kan sporen bevatten van andere glutenbevattende granen, ei, pinda’s en noten.

Geur: De geur doet me ontzettend denken aan hazelnoten, maar als het goed is, zit dat er niet in. Ik ben daardoor wel een beetje in de war. Maar misschien plaats ik de geur gewoon verkeerd.

Smaak: Nee, ik blijf erbij… Ook de smaak vind ik nootachtig. Toch gek… Ik proef vrij weinig koffie terug in deze hotchocspoon, ik had dat toch wel meer verwacht.

Oordeel: Deze hotchocspoon geef echt een onwijs lekkere chocolademelk. Qua smaak zou ik er echt 4,5 ster voor geven. Maar hij doet niet helemaal wat de naam belooft en dat vind ik toch wel jammer. Vandaar dat ik deze 3,5 ster geef in totaal.

Wat vind ik van hotchocspoon Red Velvet?

Hotchocspoon Red Velvet van de Chocolate Company

Algemeen: Volgens de website is dit een nieuwe hotchocspoon. Ik heb geen idee, want het is niet alsof ik dagelijks in de gaten hou of er nieuwe spoons uitkomen. Sterker nog: dit is de eerste keer dat ik ze uitprobeer. Laten we er dus maar gewoon van uitgaan. Om te beginnen ziet dit er natuurlijk heel leuk uit, zo’n blok met wit en rood. Ik hoop dat deze iets wegheeft van de Red Velvet-reep van Hands off my Chocolate, want dat is echt mijn favoriet! Romig en cake-achtig verwacht ik.

Dit staat er op het etiket: Witte chocolade en rood gekleurde witte chocolade gedecoreerd met witte chocoladekrullen. Ten minste 31% cacaobestanddelen, ten minste 17% melkbestanddelen. Ingrediënten: suiker, cacaobonen, volle melkpoeder, frambozenpoeder, 2% witte chocolade krullen (suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, lactose, vanille aroma, emulgator: E322 (soja)), emulgator E322 (zonnebloem), emulgator E322 (soja), kleurstof E120, aroma, vanille aroma. Dit product kan sporen bevatten van glutenbevattende granen, ei, pinda’s en noten.

Geur: Oh nee, help. Ik ruik iets heel chemisch fruitachtigs. Een beetje Tony’s Chocolonely Framboos Knettersuikerreep. Dat is natuurlijk die framboos… Eerlijk: die reep zou ik echt niet vloeibaar als drinken willen… Hopelijk valt dit mee.

Smaak: Ja, chips. Hij smaakt ook naar de Tony’s reep. Nee, veel te zoet voor mij. Echt heel erg suikerachtig. Ik had liever gehad dat de smaak van framboos er heel subtiel in verwerkt was, maar dat de witte chocola overheerste. Dat is hier absoluut niet het geval.

Oordeel: 1 ster. Ik denk dat mensen dit wel lekker kunnen vinden, maar dan moet je wel een onwijze zoetekauw zijn. Ik hou wel van zoet, maar dit is mij echt te heftig. Die framboos heeft naar mijn mening ook niet heel veel te maken met Red Velvet. Ik vrees dat ik hier echt nog de rest van de dag misselijk van ga zijn.

Wat vind ik van hotchocspoon Caramel Bourbon Vanilla?

Hotchocspoon Caramel Bourbon Vanilla van de Chocolate Company

Algemeen: Qua uiterlijk is dit de minst mooie spoon, vind ik. Het is echt een simpel melkchocoladeblok met een klein blokje karamel erop. Niets speciaals als je het mij vraagt. Ik was net als bij de Tiramisu-spoon bang dat je het blokje misschien in vaste vorm terug zou vinden tijdens het drinken, maar bij beide spoons zijn de toppings gewoon opgelost.

Dit staat er op het etiket: Melkchocolade met karamel en vanillesmaak gedecoreerd met een vanille fudge blokje. Ten minste 55% cacaobestanddelen, ten minste 21% melkbestanddelen. Ingrediënten: suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, cacaomassa, <1% vanille fudge blokje (suiker, glucosestroop, melk (gecondenseerd), plantaardig vet (palm), boter, emulgator E322 (soja), vanille aroma, zout), <1% karamel aroma, toffee aroma, vanille aroma. Dit product kan sporen bevatten van glutenbevattende granen, ei, pinda’s en noten.

Geur: Ruikt prima! Het ruikt echt naar een de goede, bekende combinatie van karamel en chocolade.

Smaak: Hier is de karamel echt heel erg prominent aanwezig. Dit is natuurlijk ook niet de moeilijkste smaak om te verwerken in chocolade, maar ik ben blij dat ik hier vleugjes proef van wat de smaak me belooft.

Oordeel: 4,5 ster. Voor mij is deze goed geslaagd. Ik vond de Tiramisu-spoon om eerlijk te zijn lekkerder van smaak, maar die smaak is minder goed ondervangen in de naam. Deze doet gewoon precies wat ‘ie belooft. Vooral die karamelsmaak is er heel goed in verwerkt!

Wat vind ik van hotchocspoon Pumpkin Spice?

Hotchocspoon Pumpkin Spice van de Chocolate company

Algemeen: Van alle hotchocspoons is dit wat mij betreft de spoon die er het indrukwekkends uitziet. Maar omdat dit een ‘deluxe spoon’ is, betaal je daar natuurlijk ook extra voor. Ik vind de ingrediënten heel interessant. Zo blijkt er bijvoorbeeld mango aroma in te zitten. Ik ben benieuwd of ik dit ga terugproeven.

Dit staat er op het etiket: Melkchocolade met specerijen en melkchocolade steranijs. Ten minste 39% cacaobestanddelen, ten minste 20% melkbestanddelen. Ingrediënten: suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, cacaomassa, 6% melkchocolade steranijs (suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, cacaomassa, magere melkpoeder, lactose, vanille aroma, emulgator: E322 (soja)), kaneel, mango aroma, nootmuskaat, vanille aroma. Dit product kan sporen bevatten van glutenbevattende granen, ei, pinda’s en noten.

Geur: De geur doet me echt denken aan Sinterklaas. Heel erg speculaas- of kruidnootachtig. Ik kan het niet helemaal plaatsen, maar ik denk dat ik dit wel lekker ga vinden. Ik vind het namelijk heerlijk om kaneel in mijn chocolademelk te doen. Dit geeft denk ik een vergelijkbaar effect qua smaak.

Smaak: Hmm… Het valt nog best wel tegen… Ja, ik proef verschillende kruiden (geen mango aroma, tho), maar is dit echt beter dan gewone chocolademelk met kaneel? Ik betwijfel het. De smaak is romig en een beetje houtig.

Oordeel: 3,5 ster. Prima, maar ik had er voor de prijs echt meer van verwacht. Ik drink dan net zo graag gewone chocolademelk met een klein beetje kaneel.

Zou ik nogmaals de hotchocspoons van de Chocolate Company kopen?

Eerlijk? Ik twijfel. Zoals jullie konden lezen, ben ik niet razend enthousiast. Terwijl ik dat in eerste instantie niet had verwacht. Mijn eerste indruk was dat dit natuurlijk een ontzettend luxe product is. Een absoluut verwenmomentje, niet iets voor iedere dag. Wil je iedere dag genieten van een kopje chocolademelk? Dan zou ik eerder voor een goedkopere optie gaan, zoals chocolademelk maken met Nesquikpoeder. Maar misschien in een ander geval zou ik ook voor een goedkopere variant gaan. Ik vind het gewoon niet zó goed als ik had verwacht. Bij de Action heb je voor €1,- een pakketje met twee melkchocoladespoons. Dan heb je ook de ‘verse’ chocolade in plaats van cacaopoeder en voor een fijner prijsje. Misschien dat ik daar dan eerder voor zou gaan.

Heb jij weleens een hotchocspoon van de Chocolate Company op? En wat was jouw mening? Laat het me vooral weten!

Liefs, Ilja
Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial