food recensie

Review: Tony’s Chocolonely – melk gemberkoekjes

Nog maar heel even en dan is het kerst. Dat betekent niet alleen dat de stad weer prachtig verlicht wordt en dat we tijd met familie door kunnen brengen. Het betekent ook dat er weer heel veel lekkere ‘seizoensproducten’ worden gelanceerd. Ook Tony’s Chocolonely doet natuurlijk mee aan die trend. Het merk biedt dit jaar drie kerstrepen aan: puur mint candy cane, melk glühwein, en melk gemberkoekjes. Die laatste heb ik gekocht en bespreek ik vandaag met jullie.

Een reep van 180 gram kost €3,70. De repen zijn op verschillende plekken te koop. Zo zag ik ze bijvoorbeeld het eerst bij een supermarkt in de stad, maar ook op bol.com worden ze aangeboden. Zelf kocht ik mijn reep via de webshop van Tony’s Chocolonely.

Wat vind ik van Tony’s Chocolonely melk gemberkoekjes?

Mijn reep kwam met de post en heeft de val van de brievenbus helaas niet overleefd. Hoewel deze kerstreep dus zo’n leuke kerstboomvorm bevat met een gaatje erin, zodat je ‘m ergens op kan hangen, kon dat met de mijne helaas dus niet meer! Maar goed… Ik weet ook niet of de takken van de kerstboom dat gewicht hadden aangekund.

Over naar de smaak, want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Ik vind ‘m echt mega lekker. Gemberkoek is naar mijn idee niet heel bekend in Nederland, maar het is het best te vergelijken met een soort ontbijtkoek. Dat komt niet heel overdreven naar voren, maar bepaalde kruiden herken je wel terug. Het doet me ook een beetje denken aan kruidnoten. Maar dan nét wat zoeter. Dit is echt zo’n smaak waarvan je denkt: damn, die zou ik eigenlijk best graag vast in het assortiment willen. Wat jammer dat die over een paar weken niet meer verkrijgbaar is.

Zou ik het nogmaals kopen?

100%. Ik ben over het algemeen een grotere fan van Milka-repen dan van Tony’s-repen, omdat ik Tony’s vaak toch een beetje te zwaar vind vallen. Maar deze vind ik zo lekker. Ik zou het niet aanraden om de halve reep in een keer op te eten, maar iedere dag een blokje of drie is echt perfect om je zoete cravings tegemoet te komen. Zoals ik al zei: ik vind het eigenlijk jammer dat deze smaak niet gewoon vast in het assortiment zit, dan zou ik misschien toch wat vaker Tony’s Chocolonely chocola kopen.

Heb jij een van de kerstrepen van Tony’s Chocolonely geproefd? En wat vond je ervan? Laat het me weten in de reacties!

Liefs, Ilja
Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial