adventskalender food

Finest Fitness Selection adventskalender van Foodspring 2021

Tijd voor de laatste adventskalender van dit jaar die ik met jullie ga bespreken. Bijzonder genoeg: dit was de eerste adventskalender die ik in huis had van de vier die ik dit jaar met jullie heb besproken. Waarom ik zo lang heb gewacht met deze review? Ik wilde alle producten geprobeerd hebben, voordat ik er wat over ging zeggen. De adventskalender die ik vandaag met jullie bespreek, is namelijk een food kalender! Namelijk: de Finest Fitness Selection adventskalender van Foodspring.

Foodspring is, zoals je misschien al vermoedde, een bedrijf dat zich richt op fitnessvoeding. Denk aan pre-workoutvoeding, eiwitshakes, eiwitrepen, et cetera. Zelf was ik nog niet heel erg thuis in deze wereld, maar wilde ik wel graag kennismaken met dit soort producten, omdat ik langzaam steeds meer aan het sporten ben. Toen ik de adventskalenders van Foodspring voorbij zag komen, wist ik dus dat ik er eentje op de kop moest tikken.

In totaal hebben ze twee opties: de Finest Fitness Selection en de Vegan Fitness Selection. Ik twijfelde zelf eerst over welke van de twee ik wilde nemen. Maar ik las dat de Finest Fitness Selection-kalender ook een aantal vegan producten bevatte, waardoor ik verwachtte dat die mij de meeste variatie zou kunnen bieden. Ik kocht de kalender toch vooral met de insteek om nieuwe producten te proberen en te ontdekken wat er bij mij paste.

Zowel de Vegan Fitness Selection als de Finest Fitness Selection kalender is te koop voor €59,99 via de webshop van Foodspring.

Het uiterlijk

Buitenkant van de Finest Fitness Selection adventskalender van Foodspring

Ik kan je vertellen: deze kalender is behoorlijk groot en zwaar. En dat zorgt ervoor dat mijn verwachtingen voor de inhoud groot zijn op de een of andere manier. Maar goed, eerst over het uiterlijk: dit is dus weer een kalender met allemaal doosjes die je kunt uitpakken. Daardoor vind ik toch dat je kalender over de maand wat mooier blijft dan met scheurvakjes.

Verder is het materiaal grotendeels van karton en de doosjes zijn verdeeld over negen compartimenten. Hierdoor stort de hele kalender niet volledig in wanneer je een doosje uit de kalender pakt. Goed over nagedacht! Qua uiterlijk: de kleuren zijn kerstig. Ik vind het er mooi uitzien en heb zin om het uit te pakken. Eigenlijk heb ik er heel weinig op aan te merken.

De inhoud

Vakje 1: In het eerste vakje zit een eiwitreep in de smaak Crispy Coconut. Deze reep komt uit de extra chocolate-lijn en na het uitproberen van de producten uit deze kalender kan ik je vertellen dat deze chocoladerepen mijn favoriet zijn: heerlijk van smaak. Maar goed: deze kokosnootreep is dan nog een van de mindere, vind ik persoonlijk.

Vakje 2: In het tweede vakje zit een Whey Protein in een vanille-smaak. Dit is eigenlijk een zakje met poeder dat je kunt oplossen in water, waardoor je een eiwitshake krijgt. Handig om na het sporten te nemen voor je spierherstel. De smaak vind ik heel goed gelukt.

Vakje 3: Haha, wat grappig! Een potje pindakaas. Ik had niet verwacht dat dit er in zou zitten. En eigenlijk is het potje ook nog best wel groot. Hier kun je denk ik best lang mee doen! Leuk! Zelf hou ik zo nu en dan wel van pindakaas, dus ik ben hier zeker blij mee. Deze pindakaas bevat iets meer eiwit dan een reguliere pindakaas die je in de supermarkt koopt. Ik zou het geen gezonde voeding per se noemen, maar op zich een mooi alternatief als je veel beweegt.

Vakje 4: Deze reep heet Double Choc Cashew. Persoonlijk ben ik niet de grootste fan van cashew, maar in deze reep vind ik het niet storend van smaak. De chocola overheerst vooral, de cashew zorgt meer voor een knapperig effect. Ik vind deze een beetje wat weg hebben van pure chocola qua smaak. Lekker.

Vakje 5: Mijn verwachtingen waren zo hoog toen ik deze Cookie Dough eiwitreep uit de kalender haalde. Ik wilde dit echt meteen proeven, want ik hou van cookie dough. Maar dit was zo niet mijn ding. Echt een tegenvaller. Niet voor herhaling vatbaar.

Vakje 6: Oké, in vakje zes krijgen we een springtouw. Op zich leuk, behalve dan dat ik al een springtouw heb en die voelt toch wel van betere kwaliteit dan deze. Deze is vrij rechttoe rechtaan. Als je beginnend bent met springtouwen is het wel leuk om dit te krijgen, maar omdat ik zelf al een beter springtouw heb die ook gewichtjes in de handvaten heeft (wat deze niet heeft), ga ik deze denk ik weggeven aan iemand anders.

Vakje 7: Dit vond ik leuk om uit te proberen. Net als een eiwitshake is dit ook poeder wat je kunt oplossen in water, waarna je een soort drankje krijgt. In dit drankje zitten aminozuren die bijdragen aan de opbouw en het herstel van je spierweefsel. Ik nam deze na een pittige training. Omdat er ook wat suikers (dextrose) in zitten, voelde ik me na het drinken ook een stuk beter. Ik moet wel zeggen: het is wel mierzoet. Dit is niet iets wat ik na iedere training zou inbouwen. Enkel de hele zware.

Vakje 8: In vakje acht zit een veganistische proteïnereep in de smaak Hazelnut Crunch. Dit is uiteindelijk een van mijn favorieten. Hij is echt wel calorierijk, maar heeft oprecht een goede chocoladesmaak. Het doet mee en beetje denken aan een Lion-reep. Gewoon vooral lekker.

Vakje 9: Dit klinkt vies. Protein Balss Peanut Cacao. Oké, misschien kwam het omdat ik gewoon niet van pinda’s houd en ik een beetje bang was dat er volledige pinda’s in zaten (ja, ik weet het… ik ben gek… ik hou niet van pinda’s, maar ik lust wel pindakaas). Dat is gelukkig niet het geval. De balletjes doen me voornamelijk deken aan van die NAKD-repen. Ze smaken heel erg naar dadel. Dit is wel echt iets wat als een malle vult.

Vakje 10: We krijgen de vanillepoeder ook in de vorm van een Shape Shake 2.0. Ik lees dat deze als maaltijdvervanger telt. Dit kun je gebruiken wanneer je wilt afvallen. Je moet dan twee maaltijden vervangen door een shake. Eerlijk: ik zou dat zelf niet langdurig dagelijks doen, maar ik heb het uitgeprobeerd en ik had niet een hongerig gevoel na het nemen van de shake. Ik ben gewoon niet zo fan van het idee dat je afvalt door shakes, want je gaat dat toch niet heel je leven drinken? Ik geloof dat je beter gewoon je levensstijl betreft voeding kunt aanpassen naar een manier waarop jij het voor de rest van je leven volhoudt om gebalanceerd te eten. Maar goed, ik ben geen voedingsdeskundige, dus misschien zitten hier wel gewoon goede voedingsstoffen in. De smaak is in ieder geval prima en het vult ook wel.

Vakje 11: Mijn meest favoriete reep van allemaal. Lekker met witte chocolade en karamel. Mierzoet. Je hoort het al. Maar wel een heel lekkere! Zo lekker dat ik er meer heb besteld. Ik wil dit vaker.

Vakje 12: Oh, dit vind ik ook leuk. Ik hou dus heel erg van duo penotti en dit lijkt er een beetje op. Alleen dan is het eiwitrijk en dus wat ‘verantwoorder’ om na een training te pakken. Want laten we eerlijk zijn: dingen als duo penotti en nutella zijn niet de meest gezonde dingen om je brood mee te beleggen. Heel blij mee!

Vakje 13: In vakje dertien zit een Energy Amino in de smaak Citroen. Niet heel lekker, ook niet vies. Ik moet zeggen: ik heb niet echt gevoeld dat het mij hielp presteren tijdens mijn training. Je moet het voor je training nemen en dan zou het je dus een boost moeten geven. Ik merkte dat niet.

Vakje 14: We krijgen nog een Whey Protein. Dit keer in de smaak Cocos Crisp. In deze shake zitten ook echt snippers kokos. Ik weet niet of ik dat heel lekker vind. Qua smaak vind ik ‘m niet vies, maar die stukjes hadden van mij niet per se gehoeven. Ik drink toch liever volledig vloeibare dingen.

Vakje 15: En we ontvangen nog meer Protein Balls. Weer met een nootsoort waar ik niet zo fan van ben. Dit is namelijk de smaak Cocos Cashew. Opnieuw smaken deze vooral naar dadel en vullen ze heel erg. Het is te doen, maar ik zou het niet zo snel zelf weer opnieuw kopen.

Vakje 16: De Vanille Shape Shake 2.0 krijgen we ook in een vegan variant. Vind ik best leuk, want mijn maag reageert niet altijd even goed op lactose, maar bij de shakes heb ik er tot nu toe nog geen last van gehad. En deze is wel echt minder van smaak dan de reguliere. Deze doet me qua smaak meer denken aan brintapap dan echt aan vanille.

Vakje 17: Oh, we ontvangen meteen nog een Vegan Shape Shake 2.0. Ik vind het niet heel erg: ik wil hier best af en toe een maaltijd voor vervangen, maar ik vind dat we best veel van dit soort shakes ontvangen. Niet iedereen wil natuurlijk per se afvallen en of maaltijden vervangen door shakes en dé manier is, betwijfel ik ook. Anyways: deze smaak (Blueberry Cheesecake) is wel écht lekker. De lekkerste die er tot nu toe in zat qua shakes, denk ik.

Vakje 18: Nog een Vegan Protein Bar met ‘chocola’. Heel lekker. Een beetje een Snickers-idee. Dit is namelijk de Roasted Peanut-variant. Niets op aan te merken: het zijn gewoon echt lekkere repen. Maar of ze daadwerkelijk heel ‘goed’ voor je zijn, betwijfel ik. Het voelt gewoon alsof je telkens grote Marsen aan het eten bent of iets dergelijks.

Vakje 19: Wow, het duurde echt lang tot we een keer een proteïne koekje kregen, maar hier is ‘ie dan! Een vegan cookie in de smaak Apple Cinnamon. Ik hou van kaneel, maar de smaak van dit koekje vind ik niet geweldig. De structuur is heel korrelig en blijft een beetje in je mond plakken. Vooral de appel proef je goed.

Vakje 20: Oh, dit is vies. Dit is weer een Protein Cream, dus dit kun je bijvoorbeeld in je kwark doen of op je brood, maar dit heeft de smaak Peperkoek. En serieus, het smaakt er heel erg naar. Maar ik word er niet heel enthousiast van. Ik denk dat ik deze zelf niet op ga eten.

Vakje 21: Ik weet niet wat ik hier van moet vinden. Aan de ene kant: korting is natuurlijk altijd leuk. Maar om daar een heel vakje mee te vullen? Je ‘dwingt’ de klant zo toch om weer iets te kopen. Want als je niets meer wilt kopen, heb je eigenlijk niets ontvangen in dit vakje. Ik heb de mijne overigens al wel gebruikt, haha. De code is dus niet meer te gebruiken ;).

Vakje 22: En nog een koekje! Dit keer in de smaak Chocolate Chip. Die had ik ook al gratis ontvangen bij mijn bestelling. Deze structuur is vergelijkbaar met het appelkoekje. Ik vind deze smaak alleen net wat aangenamer. Ik ben dus blij dat ik deze dubbel heb en niet die andere.

Vakje 23: Ik was hier best benieuwd naar: een pre-workout pasta. Maar dit is vies! Het geeft me echt een vies vol gevoel en dan moet ik nog beginnen aan mijn training. Nee, geen topper voor mij. Eigenlijk doet het me echt denken aan zoute cup-a-soup tomaat qua smaak. Niet iets wat ik in mijn maag wil hebben voor het sporten.

Vakje 24: Poh, ik vind dit een beetje een anti-climax naar het einde toe. We krijgen namelijk een beanie van foodspring. Niets mis mee, maar wat heeft het met sporten te maken? En met dit op mijn hoofd zou ik me wel een beetje een wandelend reclamebord voelen. Voor mij blijft deze dus waarschijnlijk gewoon in de verpakking zitten. Geen klappen op het einde wat mij betreft.

Wat vind ik van de Finest Fitness adventskalender van Foodspring?

Oké, ik vond het heel leuk om kennis te maken met alle producten in deze kalender. De verschillende producten zijn natuurlijk voor verschillende fitnessdoelen. Het is dus een beetje kijken naar wat jij fijn vindt voor jouw doelen en wat jij lekker vindt.

Ik vond dit een leuke manier om kennis te maken met de verschillende producten en smaken die er zijn. De kalender heeft mij een beter beeld gegeven van fitnessvoeding en welke producten mij aanspreken. Bepaalde producten die ik ontving, heb ik zelfs nog nabesteld.

Ik ben heel tevreden met de inhoud en ik heb er zeker van kunnen genieten. Ik denk dat als je een beginner bent wat betreft fitnessvoeding dat dit een heel leuke manier is om te ontdekken wat bij jou past. Voor de ervaren persoon met fitnessvoeding is het waarschijnlijk minder aantrekkelijk, omdat de verschillende producten bij verschillende doelen aansluiten en jij hebt waarschijnlijk al lang en breed voor ogen waar jij heen wilt.

Wat vond jij van deze kalender? Laat het me weten in de reacties.

Liefs, Ilja

Benieuwd naar andere adventskalenders die ik heb unboxed? Klik op deze link om ze allemaal te zien!
Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial