adventskalender food

Adventskalender van Waterdrop 2021

Het was ongeveer eind 2020 toen ik Waterdrop ontdekte: een bedrijf wat een soort bruistabletjes heeft ontworpen die je in je water kunt laten vallen, zodat je water een lekker smaakje krijgt. Op deze manier hoopt het bedrijf mensen te stimuleren meer water te drinken. Ik was natuurlijk meteen super benieuwd en bestelde meerdere keren: eerst een proefpakket met een thermosfles en daarna nog wat smaakjes die me interessant leken of überhaupt al bevielen. Dit jaar ontdekte ik dat het bedrijf ook adventskalenders verkoopt. Hebben!

In totaal verkoopt Waterdrop drie verschillende kalenders. Als eerste de Advent Calendar Small voor €18,90. Deze kalender bevat 25 microdrinks in verschillende smaken. Je ontvangt dus iedere dag een bruistabletje voor in je water. Zo’n tabletje is goed voor ongeveer 500 tot 600 ml water. De tweede kalender die het bedrijf verkoopt is de Advent Calendar Medium. Deze kost €79,90. Naast 15 verschillende smaakjes (in een verpakking met 3 microdrinks per vakje) ontvang je in deze kalender ook negen accessoires, zoals glazen of glazen rietjes. Tot slot is er nog een Advent Calendar Large. Uiteraard de duurste van de drie: voor €199,90 is deze van jou. In deze kalender ontvang je twaalf smaakjes (variërend van 3-packs en 12-packs) en 12 accessoires. Je kunt bij het bestellen kiezen of je een steel bottle of tumbler (tuimelfles) wilt.

Kortom: genoeg keuze en voor ieder wat. Omdat ik zelf niet echt op accessoires zit te wachten – wat ik wil, heb ik al – ben ik gegaan voor de allergoedkoopste kalender met verschillende smaakjes. Zo heb ik weer een voorraadje klaarliggen! Benieuwd welke smaakjes ik ontving? Lees dan snel verder!

Het uiterlijk

De adventskalender van Waterdrop

De kalender is lekker simpel. Gewoon een vierkante doos die bestaat uit 25 vakjes die je met een drukstrip open kunt drukken of trekken. Het design vind ik heel cute. Je kunt wel zien dat daar echt aandacht aan besteed is. Ik vind het echt een afbeelding om lekker lang naar te kijken, want je ontdekt steeds weer nieuwe elementen. Heel mooi!

Een nadeel vind ik wel dat doordat de opdruk zo druk is, je de cijfers iets minder goed ziet. Het is hierdoor wel echt zoeken naar de juiste dag, omdat de vakjes ook niet op volgorde staan. Dat had van mij op zich wel gemogen bij deze kalender.

De inhoud

Vakje 1: In mijn eerste vakje zit een microdrink genaamd ‘Sky’. Dit is een limited edition die ik zelf nog niet eerder heb gehad of geprobeerd. Na research ben ik erachter gekomen dat deze helaas ook niet meer te koop is. De smaken die je terug kunt vinden in deze microdrink zijn ananasaardbei, passionvrucht en cactusvijg. Echt een lichte, frisse smaak. Ik vind het stiekem best jammer dat deze niet meer te koop is, want nadat ik hem heb geproefd ben ik best wel enthousiast. Ik had hier graag nog meer tabletten van gekocht.

Vakje 2: Ook in vakje twee zit een limited edition. Deze is nog wel te koop! Deze moet smaken naar lindebloesem, vlierbloesem en rijpe framboos. Ook deze vind ik lekker en fris.

Vakje 3: Kijk! Deze ken ik. Ik weet dat ik dit een heel zomerse smaak vond toen ik deze probeerde. Dus ik bewaar deze lekker om in de zomer op te drinken. Deze is met limoen, baobab en acerola. Geen idee wat die laatste twee zijn, maar het is wel lekker.

Vakje 4: Dit is mijn absolute favoriet. Dus ik ben heel blij dat ik deze nu weer heb. Altijd als ik deze in huis heb, is ‘ie binnen no time op. Zoet, maar lichtzoet. Een subtiele smaak. Met cranberry, rozenbottel en morgina.

Vakje 5: Ook dit is voor zover ik me kan herinneren weer een zomerse smaak. Wel gewoon lekker. Met cactusvrucht, mango en artisjok. Laat je niet afschrikken door die laatste. Het smaakt niet alsof je een artisjok drinkt.

Vakje 6: Boost is in een prima smaak. Ik heb deze al eerder gehad en hij heeft ook wel wat weg van de paarse Dubbelfris. Het is natuurlijk alleen net wat wateriger. Met zwarte bessen, vlierbloesem en açaï.

Vakje 7: Dit is mijn minst favoriete smaak van Waterdrop. Heel kruidig is deze. Alsof je een koude brandnetel thee aan het drinken ben. Ik kan me herinneren dat ik er hier drie van had en dat ik die echt met moeite op heb gedronken. Kortom: dit is de eerste waar ik echt niet zo blij mee ben. Met jeneverbes, brandnetel, tijm, salie en hop.

Vakje 8: Love is met granaatappel, gojibes en schizandra. Heel eerlijk: het klinkt lekker en ik weet dat ik deze smaak eerder heb gehad, maar ik kan me niet meer herinneren wat ik ervan vond. Waarschijnlijk dus niet ‘wauw’, maar ook niet verschrikkelijk.

Vakje 9: Deze heb ik ook vaker gehad. Zelfs in grote verpakking nog nabesteld nadat ik ‘m voor het eerst proefde. Kortom: ik vond deze destijds heel chill. Fijn dus om weer te hebben. Met stervrucht, witte thee en citroengras. Overigens: hij klinkt nu echt heel zuur, maar het is geen kakentrekker of zo hoor.

Vakje 10: Relax, take it ea-easyyyy! Oké, nee. Deze is ook gewoon top. Niet mega zoet, maar wel subtiel fruitig. Met hibiscus, acerola en aronia. Volgens mij een smaak die iedereen wel aanspreekt.

Vakje 11: Na Defence is Youth mijn favoriet. Deze is met ginseng, paardenbloem, perzik en gember. En hoewel dat heel raar klinkt, vormen deze smaken samen een heel fijne combinatie. Ik hou persoonlijk niet heel erg van gember in eten of gemberthee, maar in deze microdrink heb ik totaal geen moeite mee.

Vakje 12: Vibe. Oké, die kende ik ook nog niet. Aan de letters op de opdruk te zien is dit ook weer een limited edition. Hier moet je wel van houden hoor. Hij ruikt heel erg naar pepermunt. Ik vind ‘m oké, omdat hij ook iets zoets heeft. Hij laat vooral een frisse smaak achter in je mond en de munt is niet zo overheersen als dat ‘ie ruikt. Met: physalis, rozemarijn en munt.

Vakje 13: Het eerste dubbele smaakje wat we ontvangen: Boost. Ben ik oké mee.

Vakje 14: Ik vermoed dat we langzaam door de smaakjes heen raken, want ook hier zit weer een dubbele in. Dit keer Youth. Snel op de vorige, maar wel blij mee, want zoals ik al zei: een van mijn favorieten. Een voorraad is dan nooit erg.

Vakje 15: En ook Love ontvangen we nogmaals.

Vakje 16: Ja, ik ga er niet te veel meer over zeggen, want ik heb deze smaken natuurlijk al besproken met jullie, maar ook Focus ontvangen we dubbel.

Vakje 17: En een dubbele limited edition, namelijk Flair.

Vakje 18: Iets minder enthousiast dat ik ook Clean nogmaals ontvang.

Vakje 19: Relax.

Vakje 20: Nog een keer Youth.

Vakje 21: Zen.

Vakje 22: Glow.

Vakje 23: Boost.

Vakje 24: Love.

Vakje 25: Gelukkig, ik krijg mijn favoriet nog een keertje: Defence.

Wat vind ik van de Waterdrop Small adventskalender?

Ik denk dat dit een mega leuke manier is om kennis te maken met de smaakjes die Waterdrop heeft. En om te ontdekken of het concept iets is wat bij je past of dat je toch liever gewoon water zonder een smaakje of frisdrank drinkt. Hoewel ik bekend ben met het merk, heb ik alsnog wat nieuwe smaken ontdekt. Dat vind ik wel leuk.

Op het begin merkte ik dat ik nog heel enthousiast werd van alle smaakjes, maar naarmate het einde kwamen er natuurlijk smaakjes dubbel. Dat is logisch, want het merk heeft geen 25 verschillende smaakjes. Toch maakte dat het verrassingsgevoel wel minder sterk.

Of deze kalender voor iedereen hetzelfde is qua inhoud of dat je gewoon random smaakjes krijgt, kon ik nergens vinden. Ik ga er dus vanuit dat ‘ie gewoon voor iedereen hetzelfde is, maar pin me er niet op vast.

Al met al is deze kalender voor mij geen ‘wauw’, maar ook zeker geen geldverspilling. Ik ga sowieso wel genieten van alle microdrinks die ik weer ontvangen heb (op clean na dan).Laat vooral in de reacties weten wat jij van deze adventskalender vindt!

Liefs, Ilja

Benieuwd naar andere adventskalenders die ik heb unboxed? Klik op deze link om ze allemaal te zien!
Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial