adventskalender beauty make-up

Adventskalender van L’Oréal Paris 2021

Ik beloofde het gisteren al op mijn Instagram: het is vandaag tijd om een tweede adventskalender met jullie te bespreken. Deze keer is dat de adventskalender van L’Oréal Paris.

Voorgaande jaren is het me nog nooit opgevallen dat dit merk een adventskalender had in Nederland. Gezien ik de kalenders meestal goed in de gaten houd, vermoed ik daarom dat dit de eerste keer is dat deze hier beschikbaar is. Hoewel L’Oréal een eigen kalender heeft, werkt het dit jaar ook mee aan de adventskalender van Wehkamp. Naast producten van L’Oréal zitten in die kalender ook producten van Maybelline New York, NYX en Essie.

Zelf gebruik ik alleen gelnagellak en heb ik dus vrij weinig aan Essie-nagellakjes. Hierdoor viel mijn keuze op de kalender met alleen L’Oréal producten.

L’Oréal is een merk waar ik als middelbare scholier super fan van was. Ik weet nog dat ik altijd lipsticks en mascara’s van hun droeg, maar ik heb het al een tijdje niet meer gekocht. Ik ben benieuwd of deze kalender mij opnieuw fan kan maken.

De kalender kocht ik op de website van Zalando. Daar kost hij €69,95. Maar op het moment dat ik ‘m bestelde was er sale, waardoor de kalender mij slechts €55,96 kostte. Hoe dan ook zou ik deze beauty kalender qua prijs in de middenklasse plaatsen: je hebt kalenders die tientallen euro’s goedkoper zijn en kalenders die tientallen euro’s duurder zijn.

Disclaimer: deze blog bevat spoilers over de inhoud van deze adventskalender. Wil je nog niet weten wat er in deze kalender zit? Lees dan niet verder.

Het uiterlijk

De buitenkant van de adventskalender van L'Oréal Paris 2021

Op de afbeelding hierboven zie je hoe de kalender eruit ziet. Hij is donkergroen met gouden accenten. Uiteraard staan er elementen op die gebaseerd zijn op Parijs. Ik vind de kalender eigenlijk heel recht-toe-recht-aan. Het is een rechthoekige doos met alle vakjes aan de voorkant. De vakjes zijn geen doosjes of iets dergelijks. Je moet ze gewoon met behulp van scheurstrips openmaken. De producten achter de vakjes zitten vervolgens in een plastic vorm vastgedrukt.

Persoonlijk vind ik de kalender niet super mooi. Ik zou ‘m niet ter decoratie op mijn kamer zitten of iets dergelijks. Maar uiteindelijk gaat het me vooral om de inhoud, dus heel erg is dat niet. Ik merk ook dat niet alle vakjes even makkelijk open gaan. Aan het einde van van de maand heb je echt een kapotgescheurde kalender. Verwacht daar dus niet te veel van.

De inhoud

Vakje 1 tot en met 5

Dag 1: In het eerste vakje zit een Infaillible 24h lipstick. Ik kan op de huls geen kleurnaam vinden, maar het is een felrode kleur met glitters erin. Een vriendin van me zweert bij dit product, maar zelf heb ik het eigenlijk nog nooit gebruikt. Ik ben benieuwd dus. Persoonlijk vind ik het jammer dat het geen kleur is die ik dagelijks zou dragen, want ik heb al veel rode lipproducten en die gaan nooit op, maar het past natuurlijk wel goed bij de Kerst en ik kan me voorstellen dat veel meiden hier blij mee zijn.

Dag 2: Tricky?! Oké, in dit vakje zit dus een concealer? Ik denk dat deze voor mij wel de juiste kleur heeft, maar wel een beetje jammer als deze niet aansluit bij je huidskleur. Hij is namelijk echt licht. Ik moet altijd de lichtste kleuren hebben betreft concealers, poeders en foundations en deze is echt prima voor mij. Kortom, tricky. De applicator is ook mega groot. Ik moet nog even kijken of ik dat fijn vind. Wel een leuk detail: het vakje waar dit product in zat, had dus een tubevorm. Alsof er een handcrème in zat of iets dergelijks (zou wel gek zijn in een L’Oréal kalender, maar goed). Je wordt dus stiekem wel een beetje op het verkeerde been gezet door deze kalender en dat vind ik wel grappig.

Dag 3: Is er een Barbie in de zaal? Nee? Nou, nu wel! Want met deze lichtroze lipstick komt mijn inner Barbie Girl tot leven. Alhoewel, wanneer ik hem swatch blijkt hij niet mega gepigmenteerd. Ik denk dat hij meer voor een soort parelmoer gloed op je lippen zorgt. Thank God though, want zulke roze lippen is me misschien wel iets te heftig. Het product heet trouwens Color Riche 303 Rose Tendre.

Dag 4: We krijgen meteen weer een lipstick. Deze keer een dieprode. Namelijk de Color Riche Matte 349 Paris Cherry. De kleur doet me een beetje denken aan rode wijn. Ik vind deze heel mooi. Ook geen dagelijkse kleur, maar ik zou dit denk ik eerder dragen dan het knalrode product uit vakje 1.

Dag 5: En uiteraard krijgen we ook een nude-kleurige lipstick: de Color Riche Matte 640 Erotique. Jeetje, eerste vijf vakjes en meteen al vier lipproducten? Het is veel. Vind ik het jammer? Nee, ik kan dit altijd wel gebruiken. Al moet het natuurlijk niet zo door blijven gaan. Dan hadden ze het beter een lipstick kalender kunnen noemen. Het is tot nu toe gewoon nog niet heel gevarieerd. Qua kwaliteit ben ik overigens heel erg tevreden. Het zijn tot nu toe allemaal full size producten die echt geen troep zijn.

Vakje 6 tot en met 10

Dag 6: In het zesde vakje zit een blush. LE Blush 120. Mooi formaat. Bruikbare kleur ook. Niet meer over te zeggen dan dat deze zeker van pas gaat komen.

Dag 7: Oh jeetje, weer een lipstick… Er komen er zo wel heel veel kort op elkaar hoor. Nu hebben we een felrode lipstick: de Color Riche Matte 347 Haute Rouge. Soit. Geen troep, maar het begint nu een beetje te vervelen. Terwijl ik echt fan ben van lipsticks.

Dag 8: Dit is een haarolie, volgens mij. Voor droog haar zo te lezen, but not sure. Het staat er namelijk in het Duits op en laat dat nou net een van de vakken zijn waar ik op de middelbare school niet echt veel talent voor had. Ik denk dat ik dit product weleens thuis heb gehad en toen vond ik het fijn. Als het hetzelfde is in ieder geval. Wel jammer dat het een zakje is voor eenmalig gebruik.

Dag 9: Nou, deze kunnen we mooi combineren met onze lipsticks. Dit is namelijk een lippotloodje in de kleur 124 S’il vous plait. Een beetje donkerrood, dus die kan bij meerdere producten gebruikt worden die wel al eerder hebben gehad. Ik denk dat dit mijn eerste lippotlood ooit is. Ik ben benieuwd of dit een product is waar ik na gebruik van ga denken: ja, dit moet ik meer hebben.

Dag 10: Een eyeliner noemt L’Oréal dit. Namelijk de LE Liner Signature eyeliner. Zelf vind ik het eigenlijk meer een oogpotloodje. Het is zo’n potloodje wat je omhoog kunt draaien, weet je wel. Ik gebruikte dit vroeger altijd op de waterlijn van mijn oog. Het is gelukkig niet een gewoon kohl-potlood, wat je tegenwoordig heel veel terug ziet komen in adventskalenders, maar goed, ik gebruik dit eigenlijk nooit meer. Ik vind dat mijn ogen daar veel te donker van worden.

Vakje 11 tot en met 15

Dag 11: Nou, dit is leuk! De Lash Paradise Limited Edition mascara. Hij belooft intens volume en spectaculair lange wimpers. Ik heb deze volgens mij nog nooit gebruikt, maar een mascara is natuurlijk altijd fijn om op voorraad te hebben. Ik laat ‘m nog lekker dicht zodat hij gewoon houdbaar blijft tot mijn huidige mascara leeg is.

Dag 12: Kijk, dit noem ik nou wel écht een eyeliner. Dit is zo’n product met een (intens lange overigens) applicator waarmee je een mooie lijn boven je wimpers kunt trekken. Ik denk dat deze heel fijn is voor het aanbrengen van een winged eyeliner. Ik ga het een keer proberen als ik een leuk feestje heb. Productnaam: Perfect Slim by Superliner.

Dag 13: Nog een mascara. Dit keer de Volume Million Lashes. Deze heb ik 100% zeker weleens gehad. En deze vind ik ook gewoon heel fijn. Maar ook deze gaat nog even in de voorraad.

Dag 14: Oké, we hebben al een tijdje geen lipsticks meer gekregen, maar nu worden we opeens bedolven onder mascara’s. Ik zie een patroon. Eigenlijk hadden ze wel wat beter kunnen nadenken over de plaatsing van de producten, zodat niet telkens dezelfde soort producten achter elkaar zouden komen. Verder: no complains. Ik leg ‘m gewoon op voorraad en hij komt vast wel een keertje van pas. Deze is overigens ook waterproof. De andere twee waren dat niet volgens mij.

Dag 15: De Intensive Volume Hairspray. Dit is echt zo’n product dat ik nooit zelf heb gehad, maar wel ken omdat mijn moeder het volgens mij altijd in haar kast had staan. Ik denk dat je hier echt suikerspinnenhaar van krijgt? Ten minste, dat is altijd het idee wat ik heb bij haarsprays. Ehm… ja, als je het gebruikt: leuk voor in de toilettas. Ik weet nog niet wat ik ermee ga doen.

Vakje 16 tot en met 20

Dag 16: Oh, dit is weer zo’n product wat ik nog nooit heb gebruikt. Ik smeer letterlijk nooit iets in of op mijn wenkbrauwen. Ik ben zeg maar gezegend met donkere wenkbrauwen die altijd prima in model vallen. Het is een setter als ik de naam zo lees: Plump & Set Brow Artist. Maar ik ga toch even opzoeken wat het moet doen. Blijkbaar is het een soort mascara voor je wenkbrauwen die voor extra volume moet zorgen. Niet per se nodig, maar goed, het uitproberen waard. Misschien verbluft het resultaat me.

Dag 17: Kijk! Hier word ik blij van! Een mooie lichte, champagnekleurige highlighter in de kleur 20 Queen Satin. Belooft twaalf uur te blijven zitten. Nou top, volgens mij is ‘ie echt shiny. I like.

Dag 18: Wow, deze is groot! Dit is weer een keer een haarproduct. Dit keer gaat het denk ik om een nieuw product, omdat er ‘neu’ op staat. En alles is weer Duits, dus ik moet weer opzoeken waar dit voor is. Het schijnt een serum te zijn wat je na het douchen in je haar kunt doen om pluizig haar te temmen. Ik ben benieuwd, want mijn haar heeft nog weleens de neiging om te gaan pluizen.

Dag 19: Nee! Nu hebben we dus zo’n kohlpotloodje. Echt. Niet. Leuk. Eerlijk, ik had deze nog best leuk gevonden als het een witte was, maar zo’n zwarte krijg je echt overal bij. Wat moet ik hiermee?

Dag 20: Dit ziet er interessant en ook luxe uit? Ik moest het weer opzoeken, want ik zou het zo op mijn hele gezicht smeren, maar het schijnt dus een oogcrème te zijn. Het moet donkere kringen en verslapping van de huid onder de ogen tegen gaan. Eigenlijk is mijn huid nog wel strak voor zover ik weet. Maar ze zeggen dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met smeren, toch?

Vakje 21 tot en met 24, de laatsten van de adventskalender van L'Oréal Paris 2021

Dag 21: We zijn aangekomen bij de laatste paar vakjes van deze kalender. In vakje 21 vinden we weer een lippotlood. De kleur lijkt wel erg op het andere lippotlood, alleen neigt deze iets meer naar roze en de vorige iets meer naar rood. Dit keer is het de kleur 302 Bois de rose. Opnieuw: benieuwd of ik het iets vind, zo’n lippotlood.

Dag 22: Een sheetmaskertje! Oh, hoe blij kan een meid zijn met een maskertje voor eenmalig gebruik? Maar sheetmasks zijn dus echt mijn favoriete soort maskers. Ik vind dat heerlijk ontspannen (ook al zie je er niet uit met zo’n vel op je toet). Dit masker moet de huid volume geven (?) en gladder maken. Ook moet het zorgen voor een goede hydratatie.

Dag 23: Dit is een heel mooie oogschaduw op crèmebasis in de kleur 07 Vibrant Beige. Ik moet zeggen, hij ligt vrij dicht bij mijn huidskleur. Hij is iets meer champagne-achtig en heeft veel glitters. Ik denk dat het vooral een shiny effect gaat geven op mijn oogleden, maar dat kan heel mooi zijn. Ik denk dat hij ook heel mooi is in de binnenste ooghoeken.

Vakje 24: We sluiten af met een full size bronzer. Bronze to Paradise in de kleur 03 Back to Bronze. Opnieuw een product wat altijd mooi meegenomen is.

Wat vind ik van de L’Oréal Paris adventskalender?

Ik had al een tijdje niets meer gekocht bij L’Oréal. Vroeger kocht ik mijn make-up altijd bij de Kruidvat, maar ik ben daar op een gegeven moment mee gestopt, omdat er online veel interessantere producten te vinden waren voor een vaak aantrekkelijker prijsje. Maar juist daarom is het nu zo leuk om deze kalender een keer te unboxen. Ik maak kennis met allemaal nieuwe producten voor een redelijke prijs!

Als ik kijk naar wat ik allemaal gekregen heb, weet ik honderd procent zeker dat deze kalender waar voor je geld is. Bijna alle producten zijn nuttig. Daarnaast kosten veel producten van L’Oréal Paris vaak al een tientje per stuk. En nu hebben we er vierentwintig gekregen. Waarvan het grootste deel ook nog gewoon full size. Dat vind ik echt wel mijn complimenten waard, want in de meeste adventskalenders zie je toch wel grotendeels mini’s of travelsizes terug.

Minpunten voor het vele plastic in de kalender en de concealer. Ik ben zelf blij met de concealer, maar ik vind het wel jammer dat mensen met een andere huidskleur daar niets mee kunnen. Ik vind dat je als merk een kalender aan moet bieden die voor alle huidskleuren bruikbaar is.

Daarnaast had L’Oréal iets beter mogen letten op de plaatsing van de producten. Dezelfde soort producten (lipsticks en mascara’s) kwamen nu vrij vlot achter elkaar. Dit had makkelijk meer verspreid kunnen worden. Ook kun je de vakjes niet heel netjes openmaken. Jammer. Maar uiteindelijk gaat het me vooral om de producten die ik krijg. En dat zit wel snor.

Ik ben benieuwd wat jij van deze kalender vindt. Zou jij ‘m kopen? Of vind je ‘m toch te duur voor wat er in zit? Laat het me weten in de reacties.

Liefs, Ilja

Benieuwd naar andere adventskalenders die ik heb unboxed? Klik op deze link om ze allemaal te zien!
Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial