food Lifestyle recensie

Review: Double Chocolate Protein Muffins van Foodspring

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk goede voornemens. Voor veel mensen is een gezonde levensstijl er daar een van. Nou let ik persoonlijk al een aantal jaren op mijn levensstijl en probeer ik, ondanks alle verleidingen, niet te ongezond te eten en voldoende te bewegen. Dat neemt niet weg dat dit een uitdaging blijft en dat ‘gezonde gewoontes voortzetten’ een van mijn goede voornemens is. Afgelopen jaar ben ik me gaan verdiepen in eiwitrijke fitnessvoeding. Ik ontdekte toen onder andere het merk Foodspring. Eind dit jaar kwam Foodspring met Protein Muffins-bakmixen in de smaken Double Chocolate en Blauwe Bes. Die Double Chocolate leek me wel wat, dus ik besloot deze te bestellen en uit te proberen. Vandaag vertel ik jullie wat ik er van vind.

Een zak bevat ongeveer 250 gram bakmix. Hier moet je zelf alleen nog 30 gram zonnebloemolie en 230 gram water aan toevoegen. Je bakt met deze mix ongeveer 6 muffins. De zak kost €7,99. Dat komt dus neer op ongeveer €1,30 per muffin. In een muffin zitten ongeveer 265 calorieën in (laten we dus voorop stellen dat het géén caloriearme snack is), 29 gram koolhydraten, 12 gram vetten en 16 gram eiwitten.

Wat vind ik van de Double Chocolate Protein Muffins van Foodspring?

Double Chocolate Protein Muffins van Foodspring

Laat ik beginnen met een positieve noot: de muffins zijn echt heel makkelijk te maken. Het is een kwestie van de bakmix in een kom gieten, samen met het water en de zonnebloemolie, even met de garde erdoorheen, en het beslag verdelen over de bakvormpjes. Vervolgens moeten de muffins zo’n 25 minuten in de oven op 180°. Hierna zien de muffins er echt overheerlijk uit. Omdat het warme beslag zo luchtig is, komt het beslag mooi omhoog (zie de foto hieronder). Het beslag is bijna bouncy te noemen. Helaas zakken de muffins in zodra ze afkoelen. Het eindresultaat ziet er dan uit zoals te zien op de foto hierboven.

Double Chocolate Protein Muffins van Foodspring

Na het zien van deze muffins had ik natuurlijk meteen zin om er een te proeven, want ze zien er echt goed uit! Helaas ben ik over de smaak wat minder enthousiast. De muffins zijn niet mega zoet. Hierdoor kunnen ze zeker niet door als vervanger voor de originele lekkernij. In eerste instantie dacht ik nog: best een prima snack om je eiwitten binnen te krijgen, maar hoe meer happen ik nam, hoe meer het me tegen ging staan. De structuur smaakt gewoon heel vies, plakkerig. Van het luchtige is niets meer terug te vinden. Er zitten stukjes chocola in het beslag, maar die zijn écht heel bitter. Kortom: zijn geld niet waard voor mij. Ik weet niet eens of ik alle zes de muffins wel op ga krijgen. Ik heb namelijk met één al moeite. Dus ja, ik overweeg echt om ze weg te gooien en dat terwijl ik écht tegen voedselverspilling ben.

Zou ik het nogmaals kopen?

Ik denk dat ik hier heel kort over kan zijn: nee. Ik raad ze niet aan. Over het algemeen ben ik wel fan van de producten van Foodspring, maar dit is voor mij echt een misser. Toch op zoek naar een eiwitrijke snack? Dan zou ik eerder de kant- en klare Protein Cookies of Extra Choco Protein Bars aanraden.

Ken jij een merk dat wél een lekkere bakmix heeft voor proteïne muffins? Laat het me weten in de reacties.

Liefs, Ilja
Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial