Mijn 3 favoriete podcasts

Mijn 3 favoriete podcasts

Afgelopen jaar is de populariteit van podcasts in Nederland flink gestegen. Mensen gingen vaker wandelen en dit bleek een activiteit die perfect te combineren viel met een podcast. Ook ik ben in dit jaar volledig overstag gegaan. In 2019 kreeg ik met Kerstmis een draadloze koptelefoon, sindsdien luister ik steeds vaker naar podcasts op Spotify. Maar wat zijn nou eigenlijk mijn favorieten?


de Volksjury

De Volksjury is een podcast over true crime. In deze podcast bespreken de Vlaamse Laura en Silke iedere aflevering een misdaadzaak. Soms opgelost, soms onopgelost. Ze nemen de feiten door en bespreken scenario’s die mogelijk hebben plaatsgevonden. Ik heb deze podcast echt een tijdje gebinged. Soms luisterde ik wel drie afleveringen achter elkaar. Ik kon er werkelijk geen genoeg van krijgen. Omdat de twee al in 2017 zijn begonnen, zijn er gelukkig veel afleveringen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je binnen no time zonder zit.


Datevermaak

De eerste podcast die ik vast begon te volgen was deze. Hij werd mij aangeraden door een vriendin. Ik was meteen hooked. In Datevermaak bespreken Timo, Lisa en Lieke hun date-avonturen. Onderwerpen als datings-apps, ghosting en lockdowndating komen aan het bod. Soms geven ze je een kijkje in een van hun dates. Niet alleen heel leerzaam, maar ook super herkenbaar.


Wat ik wou dat ik wist


Wat ik wou dat ik wist is de podcast van Kelly. Iedere aflevering vertelt zij ons over dingen waarmee ze in haar leven als begin twintiger struggelede en hoe ze hiermee omging. Ze geeft mogelijkheden om bepaalde situaties aan te pakken. Dit wisselt ze af met luchtige rubrieken over bijvoorbeeld series, waardoor je het gevoel krijgt alsof je met een vriendin in gesprek bent. Ze heeft bijvoorbeeld een aflevering over de post-afstudeerfase, over drugs en over ghosting. Super interessant en soms echt wel geruststellend: je bent niet de enige die struggelt en het komt allemaal wel goed.

Dit waren mijn favorieten. Welke podcast luister jij graag? Laat het me weten in de reacties.

Liefs, Ilja
Follow my blog with BloglovinGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *