Recensie: Jumbo chocoladeletter Speculoos Wit

Recensie: Jumbo chocoladeletter Speculoos Wit

Iets minder dan twee weken geleden kwam Sinterklaas weer in ons land. Afgelopen week kwam hij voor het eerst dit jaar weer langs mijn huis. In mijn schoen vond ik de chocoladeletter ‘speculoos wit’ van de Jumbo. Is dit er eentje die je als chocoladejunkie geproefd moet hebben? Ik testte het!


Algemene informatie

In het kort: de precies prijs van deze chocoladeletter heb ik niet weten te achterhalen, maar hij kost sowieso minder dan €2,00. Naast deze chocoladeletter verkoopt de Jumbo nog meer ‘bijzondere’ smaken, zoals Karamel Zeezout Puur en Praliné Hazelnoot. Deze drie speciale smaken zijn alleen te koop in de letter S. Een reep bevat 135 gram chocola en is volgens de achterzijde goed voor ongeveer vijf porties. Voor zover ik weet, zijn deze repen alleen in de winkel te koop en dus niet online.

De chocoladeletter speculoos wit van Jumbo die ik ga testenWat belooft Jumbo?

Eigenlijk vrij weinig. De verpakking belooft dat er een reep witte chocolade met speculoos in zit.

Ingrediënten: suiker, volle melkpoeder, cacoaboter, speculoosstukjes 10% (tarwebloem, suiker, plantaardige oliën [palm, raapzaad], suikerstroop, zout, kaneel, rijsmiddel: E500) speculaaskruiden 0.5% (specerijen [kaneel, koriander, nootmuskaat, kruidnagel, gember, kardemom], sinaasappelschil), emulgator: sojalectihine, natuurlijk vanille-aroma. E = door EU goedgekeurde hulpstof.

Allergenen: tarwe (gluten), soja, melk. Kan bevatten: amandel en hazelnoot.

De chocoladeletters zijn te bewaren tot eind maart mits koel en droog bewaard.


Ik wist in eerste instantie niet dat Jumbo van deze speciale smaken chocoladeletters had. Leuk dat supermarkten ook steeds meer mee gaan in die trend. Bij de Jamin betaal je voor een chocoladeletter toch al gauw meer dan €4,00. Dat vind ik vrij prijzig. Doordat supermarkten ook wat bijzondere chocoladeletters aanbieden, zijn deze voor een betaalbaardere prijs te vinden.

Persoonlijk zaten er een aantal ingrediënten in deze letters die mij verbaasden, bijvoorbeeld de koriander en sinaasappelschil. Gelukkig heb ik daar bij het eten niets van geproefd. Ik hou namelijk niet zo van sinaasappelsmaak in chocola en van koriandersmaak in het algemeen niet.

Mijn ervaring

De chocoladeletter speculoos wit van Jumbo gebroken


Ik vind dit een prima chocoladeletter. Het uiterlijk ziet er aantrekkelijk uit. Voordat ik de verpakking open had, had ik al zin om hier een hapje van te nemen. De smaak is lekker, maar wel mierzoet. Dus als je daar geen fan bent, kun je beter voor een andere letter gaan. De speculoossmaak komt er goed in terug, maar overheerst niet. Het is niet alsof je een blok speculaas in je mond hebt. De kleine stukjes speculoos zorgen voor een fijne, crunchy bite. Dit gaat goed samen met het romige van witte chocolade. Ik vind dit een leuk cadeau voor wanneer je iemand eens wil verrassen met een nét was bijzonderdere chocoladeletter.

Wat mij betreft krijgt deze voor de prijs en de smaak zeker 4,5 ster!

Heb jij deze of een van de andere ‘bijzondere’ chocoladeletters van Jumbo al geproefd? Laat me in de reacties weten wat jij ervan vond.

Liefs, Ilja

Follow my blog with BloglovinGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *