Verslonden in oktober

Verslonden in oktober

In dit blog kun je een overzicht vinden van alle boeken, films en series die ik in oktober heb verslonden.

films verslonden  in oktober 2020

The Kissing Booth 2

Op 24 juli werd dit vervolg van The Kissing Booth gereleased op Netflix en sindsdien stond deze film al op mijn kijklijst. Het eerste deel heb ik echt met plezier gekeken. In dit vervolg studeert Noah, Elle’s vriend, op Harvard. Hierdoor zien ze elkaar minder. Vertrouwen ze elkaar of spelen er jaloerse gevoelens op? Dit is een luchtige, vrouwenfilm. Maar er zit ook echt wel goede humor in. Ik ben ontzettend fan van Joey King, de hoofdrolspeelster, die de rol van Elle vertolkt. Hoewel dit soort films echt bedoeld zijn om een escape from reality te bieden, geloof ik haar 100%. Een echte aanrader, wanneer je je hoofd even helemaal wilt leegmaken.

Single 39

Persoonlijk vind ik Singel 39 een beetje een lastige film. Hoofdrolspelers Lies Visschedijk (onder andere bekend van Gooische Vrouwen) en Waldemar Torenstra (onder andere bekend van Divorce) zijn natuurlijk super goede acteurs. Alleen deze film voelde ik niet zo goed? Misschien omdat het verhaal een beetje buiten mijn beleveniswereld ligt. In deze film speelt Visschedijk namelijk de rol van Mo: een vrouw in wiens leven haar medische carrière centraal staat. Wanneer de homoseksuele Max een ruimte bij haar huurt, leert ze dat er meer in het leven is om van te genieten. Zo zou ze bijvoorbeeld misschien wel kinderen willen. Maar de biologische klok tikt natuurlijk… Ik vond het idee van deze film een beetje zoetsappig. Ik vond het verhaal ook niet echt spannend. En als het dan ook nog een ver-van-mijn-bedshow is, wordt het lastig om me hier voor te interesseren. Jammer, want mijn verwachtingen waren hoog door de cast.

The Nun

Als laatste film keek ik deze maand naar The Nun. Die horrorfilm, weet je wel. Nog zo’n film waar ik ontzettend benieuwd naar was. Deze film werd ook wel betiteld als ‘de engste film van 2018’. Dat belooft veel, want dan moet hij wel heel eng zijn. Door deze belofte waren mijn verwachtingen groot. En ook hier werd ik teleurgesteld. Oké, nonnen zijn eng en ik ben echt wel een aantal keer opgeschrokken door de muziek en snel bewegende beelden. Maar de graphics vond ik eigenlijk helemaal niet goed… Deze film heeft mij ook totaal niet meer achtervolgd, terwijl ik hem alleen in een donkere kamer heb gekeken. Helaas was dit hem ook niet voor mij. Mochten jullie leuke aanraders hebben wat betreft horrorfilms, laat het me dan vooral weten in de reacties!

boeken verslonden in 2020

Een weeffout in onze sterren

Voor school moest ik deze maand twee boeken lezen. Hiervan was Een weeffout in onze sterren van John Green er een. Gek genoeg had ik deze nog nooit gelezen. Maar man, wat heb ik genoten van dit boek. Wat een prachtige schrijfstijl. Ik vind het zo knap dat Green in stijl kan switchen per personage. Dat maakt het verhaal zoveel geloofwaardiger, het geeft namelijk echt persoonlijkheid mee aan karakters. Hoewel ik meestal geen young-adultboeken lees, heeft dit boek echt een wereld voor mij geopend. Misschien ga ik me zelfs wel vaker in dit genre verdiepen.

De geur van seringen

Daarnaast las ik De geur van seringen (ook wel bekend als: Een liefde om nooit te vergeten of A Walk to Remember) van Nicholas Sparks. Dit boek leek qua verhaal eigenlijk best wel op Een weeffout in onze sterren (dat was ook de bedoeling voor de schoolopdracht). Als ik de twee boeken vergelijk, was ik meer onder de indruk van Een weeffout in onze sterren. Dat komt vooral omdat dit boek wat ‘verouderd’ is naar mijn mening: qua taal (veel spreekwoorden) en setting (een klein, gelovig dorpje waar contact alleen maar plaatsvindt door plaatselijke roddels met elkaar te delen). Wel vond ik het einde van dit boek erg indrukwekkend en goed bedacht.

Dit waren de films en boeken die ik heb bekeken en gelezen. Helaas heb ik geen serie kunnen uitkijken, maar misschien deze maand! Hebben jullie nog tips betreft films, series of boeken waar ik een keer naar moet kijken? Laat het me weten in de reacties. Ik sta voor alle genres open!

Liefs, Ilja

Follow my blog with BloglovinGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *