Verjaardagscadeaus in corona-tijd

Verjaardagscadeaus in corona-tijd

Verjaardagen zijn tegenwoordig lastig te vieren: er mogen maar een beperkt aantal mensen bij je binnen per dag, er mag geen fysiek contact plaatsvinden, reizen mag alleen als het noodzakelijk is. Ja… Dan wordt het moeilijk. Zeker als het gaat om een vriend of vriendin die niet om de hoek woont.

Afgelopen week was een van mijn betere vriendinnen jarig. Helaas woont zij meer dan honderd kilometer van mij vandaan. Even langspiepen is nu dus niet verstandig. Toen ik aan het begin van deze corona-uitbraak jarig was, stuurden vriendinnen me een grote ballon op als teken dat ze aan me dachten. Dat maakte mij erg blij. Vandaar dat ik deze keer een soort gelijk plannetje bedacht!

Wat kun je geven?

Als we het over cadeaus op afstand hebben zijn er meerdere mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld iets uit kunnen kiezen via Greetz: wat dacht je van een lekkere chocolade telegram? Of een feestelijke ballon? Een ander leuk concept is bijvoorbeeld Brownies per Post, waarbij je versgebakken brownies op kunt sturen naar een vriend of vriendin. Gewoon door de brievenbus.

Zelf wilde ik graag iets persoonlijkers doen. Ik wilde iets geven waar over na was gedacht. Iets wat écht bij mijn vriendin pastte. Daarom besloot ik zelf een soort mystery box samen te stellen met verschillende verrassingen die aansluiten bij haar hobby’s en interesses. Deze verstuurde ik via PostNL.

Het pakket

Mijn vriendin houdt van vlinders, katten, schildpadden, lezen, Friends, schrijven, yoga, Ariana Grande, roze… Ach, zomaar wat interesses en hobby’s waar ik iets mee kon. Ik wilde één groter cadeau geven en verder vooral kleine verrassinkjes. Zie hieronder wat ik allemaal heb gekocht.

Kaartje voor verjaardagscadeau in corona-tijd

Als eerste dit super lieve kaartje van Dille en Kamille. Op de kaart staat een meisje dat aan yoga doet en naast haar ligt een kat. Purrfect. Op deze kaart schreef ik natuurlijk dat ik haar een fijne verjaardag toewenste, maar ook dat als het pakketje eerder toekwam, ze nog eventjes moest wachten met uitpakken tot haar verjaardag!

Leuke yoga schriftje als cadeau

Dit super leuke notitieboekje met yoga-print vond ik bij de Asos. Hoe leuk ziet deze eruit?

Vlindersokken als cadeau

Deze sokken met vlinder komen eveneens van Asos. Hoe cute als deze boven je schoenen uitkomen? En ze passen natuurlijk helemaal bij de trends van dit moment. Steeds vaker zie je vlinders op kledingitems.

Vlinderketting als cadeau

Het kostte me dus niet heel veel moeite om nog meer leuke accessoires te vinden met vlinders. Bij de Asos vond ik ook dit leuke kettinkje met vlinder.

Vlinderspeldjes als cadeau

En deze haarspeldjes. Hoe leuk!

Kattenmasker als cadeau

Om nog eventjes in het dierenthema te blijven: dit katten sheetmask kon ik natuurlijk ook niet uit mijn winkelmandje laten. Als je ze op hebt, lijk je eigenlijk nooit op het schattige katje op de verpakking, maar lachen zijn ze wel, deze maskers!

Kerstbal van Friends

Tot slot kocht ik bij Asos deze leuke Central Perk kerstbal. Degenen die kijken naar Friends zullen het logo wel herkennen. Erg leuk om in de kerstboom te hangen voor echte fans.

Boek Doe en Denk als een kat van Stéphane Garnier als cadeau

Het restte me dan alleen nog om een groter cadeautje te vinden. Omdat mijn beste vriendin naast katten ook van lezen houdt, leek het boek Doe en denk als een kat me perfect. In dit boek beschrijft Stéphane Garnier hoe je rustiger, onafhankelijker en levenslustiger kunt worden door van katten te leren. Klinkt interessant, toch?

Resultaat

verjaardagscadeaus in corona-tijd

Dit alles pakte ik natuurlijk in in verschillende leuke papiertjes. Samen stopte ik het in een doos die ik nog inpakte met een goud papiertje. Nadat ik een verzendlabel had afgedrukt, heb ik het pakket via een PostNL kantoor laten opsturen.

Na een dag was het al bij mijn vriendinnetje. Ze moest nog een aantal dagen wachten tot ze het kon openen. Maar ze was natuurlijk super verrast door alle cadeautjes.

Hoe verwen jij je jarige vrienden en vriendinnen in deze tijd? Laat het in een reactie achter.

Liefs, Ilja


Geen jarige vriend of vriendin maar wel wat afleiding nodig tijdens deze corona-uitbraak? Onlangs schreef ik een blog met vijf activiteiten om een quarantaine door te komen. Lees ‘em hier.

Follow my blog with BloglovinGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *