5 activiteiten om je quarantaine door te komen

5 activiteiten om je quarantaine door te komen

We hadden het graag anders gezien, maar het coronavirus verspreidt zich toch nog steeds massaal door ons land. De kans is dus aanwezig dat jij en ik binnenkort een keer in quarantaine moeten, bijvoorbeeld omdat je zelf door het virus bent getroffen of een huisgenoot. Geen paniek! Ik heb een lijst gemaakt van vijf activiteiten om je quarantaine door te komen. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te bedenken, maar dit zijn mijn favorieten!

1. Nadenken over kerstcadeaus

Kerstcadeautjes

De wintermaanden voelen nu nog wat koud en onwennig aan, maar de warmte zal snel zijn intrede weer maken. Voor je het weet is het december en staat de kerstboom alweer in huis. November is een mooie maand om je alvast voor te bereiden op de kerst. Tijd om online te gaan windowshoppen. Kijk zowel naar dingen die je zelf leuk zou vinden om te krijgen als naar dingen die leuk zijn om te geven aan je schoonbroer, nichtje, moeder of zus. Maak lijstjes met cadeau-ideeën. Handig: veel webshops hebben een functie waarbij je zelf verlanglijstjes kunt maken door een bepaald item te liken. Hierdoor heb je een goed overzicht waarin je makkelijk kunt zien welk product je uiteindelijk het meest leuk en geschikt vindt om te kopen voor iemand. Daarnaast kun je de producten zo makkelijk op een later moment weer terugvinden. Ideaal. Mijn tip: kijk bij verschillende soorten winkels. Bol.com en warenhuizen heeft een groot aanbod (bijvoorbeeld aan adventskalenders), dus hier zul je voor iedereen wel iets kunnen vinden, maar ook op gespecialiseerdere websites van woonwinkels, sportwinkels of outdoorwinkels kun je verrassende spulletjes vinden. Zo kocht ik vorig jaar voor mijn zus, tegen al haar verwachtingen in, een krukje bij Casa voor in haar huis.

2. Puzzelen

Het woord puzzel komt dit jaar ongetwijfeld vaker voor in ons dagelijks taalgebruik dan voorheen. Maar vergeten dat puzzelen leuk is, waren we eigenlijk nooit. Als kind kon ik uren zoet zijn met een puzzel-vakantieboek van mijn favoriete magazine, maar later speelde ik ook graag BrainGames op mijn Nintendo DS. Tegenwoordig speel ik nog steeds weleens puzzels op mijn iPad, bijvoorbeeld die van Wordscapes, Wood Block Puzzle of Nonogrammen. Kortom: de mogelijkheden zijn groot en eigenlijk altijd binnen handbereik. Je kunt een simpel puzzelboekje kopen of een standaard legpuzzel oplossen, zoals we ze al jaren kennen, maar ook een bouwpakket in elkaar zetten kan erg leuk en tijdrovend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een Robotime koffietentje of een eigen kattenhuis. Tof!


3. Je Netflix kijklijst bijwerken

Netflix als een activiteit om je quarantaine door te komen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb een enorme kijklijst op Netflix en ik heb het idee dat deze met de maanden alleen maar langer wordt. Als je toch in quarantaine zit, kun je deze natuurlijk net zo goed helemaal bijwerken. Series waar ik bijvoorbeeld erg van heb genoten zijn Orphan Black en Jane The Virgin. Daarnaast blijven komedies als How I Met Your Mother, Friends en Modern Family natuurlijk echte klassiekers. Op het gebied van films vond ik You Get Me erg spannend, maar ook Hachi is een echte aanrader als je deze nog nooit gezien hebt. Zelf hoop ik binnenkort tijd te vinden om Emily in Paris te gaan kijken. Ik heb hier veel goede verhalen over gehoord. Heb jij nog tips voor andere goede films en series op Netflix?


4. Leer iets nieuws

Wil je je tijd graag nuttig besteden? Volg eens een cursus. Online is het aanbod aan cursussen groot, maar je kunt jezelf natuurlijk ook het een en ander aanleren met behulp van boeken, apps of YouTube-video’s. Kun je zelf niet zo snel een activiteit bedenken die je binnenshuis kunt leren en die jou aanspreekt? Denk dan bijvoorbeeld eens aan het leren masseren (óf nog specifieker: het geven van hoofdmassages, rugmassages of misschien zelfs wel voetmassages), koken, een instrument bespelen, een taalcursus of handlezen. Zo kom je na die twee weken terug als een persoon met een massa aan nieuwe kennis die je anders niet zou hebben! Misschien ontdek je zelfs wel een nieuw talent.


5. Ga eens kleuren

Kleuren als een activiteit om je quarantaine door te komen

Kleuren is al lang niet meer alleen voor kinderen. Er bestaan talloze kleurboeken voor volwassenen. Mijn favorieten zijn bijvoorbeeld: Het Flow Kleurboek (van Flow Magazine) en Dikke dames in Sprookjesland (helaas momenteel niet beschikbaar maar wel andere van Julia Woning). Geen zin om meteen een heel kleurboek aan te schaffen? Ook online kun je verschillende kleurplaten vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit schattige katje? Of deze lekkere taart? Met een kleurplaat ben je toch al snel een uur zoet. En wat is het rustgevend. Nog een tip: zet tijdens het kleuren een leuke podcast aan (hiervan staat een bizar groot aanbod op Spotify. Ik luister bijvoorbeeld graag naar de Volksjury en Datevermaak). Je zult zien: de tijd vliegt voorbij. Vind je kleuren niet zo leuk? Er zijn ook andere opties: bijvoorbeeld schilderen op nummer of diamond painting.

Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb kunnen helpen met het vinden van leuke en ontspannende activiteiten tijdens een quarantaine. Natuurlijk is het ook belangrijk om sociale contacten te onderhouden, dus vergeeft niet af en toe te videobellen met je vriendinnen. Of stuur ze een leuk kaartje op de post. Doe rustig aan en denk aan je eigen én andermans gezondheid.

Heb jij nog andere tips voor activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een quarantaine? Bijvoorbeeld omdat je er zelf al een achter de rug hebt, laat dan vooral een reactie achter.

Liefs, Ilja

Follow my blog with BloglovinGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *