Full make-uplook met de Only You adventskalender

Full make-uplook met de Only You adventskalender

Bijna twee weken geleden konden jullie over mijn eerste indruk van de adventskalender van Only You, het make-upmerk van ICI Paris XL, op mijn blog lezen. Vandaag probeerde ik enkele producten uit deze kalender uit om wat meer te weten te komen over de kwaliteit. Benieuwd naar mijn mening en de full make-up look die ik maakte met deze adventskalender?

Het was natuurlijk niet mogelijk om alle producten tegelijk in één look op mijn gezicht te smeren. Daarom maakte ik een selectie uit de verschillende producten. Ik koos voor een bronzer, de blush, de highlighter, het oogschaduwpalette, het zwarte oogpotloodje en de roze jumbolipstick. Daarnaast maakte ik gebruik van het rode beauty sponsje.

Normaal draag ik geen foundation, maar voor deze gelegenheid heb ik toch een uitzondering gemaakt. Ik had thuis helaas maar één foundation liggen en deze is eigenlijk een tintje te donker voor mijn huid, maar goed. We roeien met de riemen die we hebben.

De basis

Voor het aanbrengen van de foundation gebruikte ik het rode beautysponje. In mijn unboxing merkte ik al op dat deze erg klein is en vrij hard aanvoelt.

Ik hield hem een tijdje onder stromend water om te kijken of hij dan wat groter en zachter zou worden. Dit was helaas niet het geval. Hij werd alleen wat rimpeliger, zoals je op de foto hierboven kunt zien.

Qua gebruik ben ik verder niet ontevreden. Het sponsje absorbeert het product niet heel erg. Dat is fijn, want anders gaat er veel product verloren. Op zich werkt het prima, maar omdat het sponsje zo klein is, ben je nogal lang bezig.

Het resultaat ziet er dan zo uit. Ik ben benieuwd of de make-upproducten uit deze Only You adventskalender het gebruiken waard zijn. Tijd om uit te zoeken!

Bronzer, blush en highlighter

Ik begin met het aanbrengen van de blush. Dit is een blush op crèmebasis. Ik gebruik dat eigenlijk nooit, dus ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen.

Tijdens het unboxen van deze kalender viel me al op dat deze blush een vrij opvallende koraalkleur had. Nou kan dat op de huid natuurlijk anders uitpakken, maar deze swatch laat me wel een beetje vrezen. Dat wordt goed uitsmeren, ander zal ik er echt als een make-uppop uit gaan zien.

Het potje vind ik persoonlijk niet fijn in gebruik. Het is erg klein, waardoor het lastig is om het product er uit te krijgen. Zelfs met een kwastje. Ik heb het uitgedept met het beauty-sponje, maar ben niet heel blij met het resultaat. Doe mij maar een mooie, subtiele poederblush.

Ik koos ervoor om de donkerste bronzer uit dit palettje in mijn look te gebruiken. Beide kleuren zijn niet super zwaar, waardoor ik dit wel aandurfde. De bronzer is erg poederig, even aftikken is dus geen overbodige luxe. Verder prima in gebruik, maar niets bijzonders.

De highlighter bracht ik zowel aan op mijn jukbeenderen als op het puntje van mijn neus en bij mijn cupidoboog. Het is een vrij warme, gouden highlighter. Mijn huid heeft een gelige ondertoon, waardoor deze highlighter eigenlijk helemaal niet opvallend is. Daar kan het product op zich niets aan doen. Het is gewoon niet zo’n match met mijn huidskleur. Jammer, want in eerste instantie was dit een van de producten waar ik het meest enthousiast over was.

Ogen

Voor de ogen gebruikte ik dit palette met bruintinten. Het zijn allemaal verschillende shimmertinten, waarmee je een natuurlijke look kunt maken.

Voordat ik het product op mijn ogen aanbracht, maakte ik van iedere kleur een swatch. Ik heb de oogschaduw hiervoor niet nat gemaakt. Zoals je ziet geeft vooral de donkerste kleur veel pigment. Naarmate je de kleur uitsmeert, gaat het pigment wel een beetje verloren.

Ik heb ervoor gekozen om de donkerste kleur niet mijn ooglook mee te nemen. Ik vind deze iets te donker op mijn huid en dus niet passen bij de natuurlijke, alledaagse oogschaduwlook. De andere drie kleuren heb ik allemaal gebruikt. Ze vielen me niet tegen. Vooral de lichtste kleur (die ik in mijn binnenste ooghoeken heb gebruikt) vond ik op het oog erg mooi pakken. Het is geen palette waarmee je een heel bijzondere look kunt maken, maar op zich prima voor als je wel iets op je ogen wilt, maar toch snel klaar wilt zijn.

In mijn waterlijn gebruikte ik dit oogpotloodje. Iets wat ik al jaren niet meer doe, maar voor deze test zeker het proberen waard. Helaas kwam er niet veel kleur van het product af. Een intense zwarte lijn, ga je hiermee niet creëren. Wat mij betreft is dit dan ook geen geslaagd oogpotloodje.

Uiteindelijk zie je hierboven het eindresultaat van mijn ooglook. Omdat er geen mascara in de kalender zat, heb ik een mascara van Clinique gebruikt.

Lippen

Voor de lippen gebruikte ik tot slot de roze jumbolipstick die in de kalender zat. Ik denk dat ik deze nog wel vaker zou gebruiken. De kleur komt op mijn huid iets donkerder over dan ik hem had verwacht. Maar ik vind dat wel mooi. Dit is geen kleur die ik dagelijks zou dragen, maar voor af en toe naar een feestje is hij zeker leuk!

Het eindresultaat

Zie hier een close-up van het uiteindelijke eindresultaat. De ogen en de lippen vind ik prima gelukt. De blush, bronzer en highlighter ga ik denk ik niet meer gebruiken. De blush heb ik dusdanig uitgeblend dat hij heel subtiel is geworden, maar daardoor is voor mijn gevoel de basis ook een beetje weggeveegd. De highlighter heeft vooral bij mijn neus en bij mijn mond een paar rare lijnen achtergelaten.

Er zitten enkele producten in de kalender die zeker het proberen waard zijn, maar topkwaliteit levert het niet.

De adventskalender van Only You is te koop op de website of bij de filialen van ICI Paris XL voor €27,99.

Wat vind jij van de look die ik gemaakt heb met deze kalender? Zou je de kalender nu eerder kopen of juist minder snel? Laat het me weten in de reacties.

Liefs, Ilja

Follow my blog with BloglovinGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *