Mijn school stationery

Mijn school stationery

Het schooljaar is alweer ruim een maand aan de gang en nog steeds kan ik super blij worden van de spullen waarmee ik dit jaar ben begonnen. Belangrijk, want laten we eerlijk zijn: het is nou niet alsof school onze favoriete bezigheid is. Ik zie mooie schoolspullen niet als een overbodige luxe. Ze zorgen net voor een beetje extra motivatie om het jaar door te klimmen. Benieuwd naar mijn school stationery van dit jaar?

Hierboven een klein overzicht van de spullen die ik dit jaar zoal gebruik. Zoals je misschien wel opvalt ben ik dit jaar voor spullen gegaan binnen één bepaald kleurenthema: blauw met af en toe een gouden accent.

Agenda

In mijn vorige blog las je al dat ik super geordend ben als het om plannen gaat, een agenda is dus geen overbodige luxe voor mij. Ik ging dit jaar voor de agenda die je hierboven kunt zien. Dit was het eerste product uit mijn school stationery wat ik dit schooljaar kocht. Deze agenda is van het merk Hobbit en kostte me €20,99. Best prijzig, maar ook afgelopen jaar had ik al een agenda van Hobbit en deze beviel me heel goed. Voor mij persoonlijk staat Hobbit voor strakke designs met een rustig binnenwerk. Hierdoor geeft het product een luxe uitstraling, maar leidt het niet af van waar het daadwerkelijk om draait: plannen.

Deze agenda heeft een A4-formaat. Hij is dus groot en past zeker niet in een kleine handtas. Ik vind dat niet heel erg. Ik gebruik hem namelijk vooral voor school en werk. Als ik daar ben, heb ik vaak toch al een grotere tas bij me, waardoor het me geen extra energie kost om de agenda nog mee te nemen. Omdat de agenda zo groot is, heb ik wel extra ruimte om meerdere afspraken te noteren. Hierdoor kan ik netjes blijven schrijven en hoef ik niet te proppen.

Het enige nadeel aan deze agenda vind ik dat deze geen aanwijslintje heeft. Hierdoor moet ik iedere keer weer op zoek naar de juiste week. Vaak doe ik dat op de gok wel ongeveer goed, maar het zou natuurlijk nog fijner zijn als je geen tijd hoeft te ‘verspillen’ aan gokwerk.

Schriften

Schriften zijn wat mij betreft een absolute school essential. Hoewel we natuurlijk steeds vaker met computers werken, vind ik het fijn om af en toe gewoon mee te schrijven tijdens een college of een opdracht te maken met pen en papier. Ik merk hierdoor dat ik geconcentreerder ben op de stof dan wanneer ik via mijn laptop werk.

Deze mooie schriftjes met marmerprint kocht ik voor €2,00 per stuk bij de HEMA. De HEMA is een winkel die je wat mij betreft nooit mag overslaan wanneer je op zoek bent naar school stationery. Ze hebben onwijs veel en diverse spullen. Waardoor er bijna altijd wel wat voor iedereen tussen zit. Van jong tot oud.

Mijn ogen vielen dus vooral op dit schrift. Net als mijn agenda heeft deze een blauwe kleur en een klein gouden accent. Het is stijlvol, maar rustig. Handig aan deze schriften: op de rug kun je schrijven voor welk vak je het desbetreffende schrift gebruikt. Je hoeft het schrift dan niet eerst te openen om zeker te weten dat je het goede voor je neus hebt liggen.

Dit schrift met ringband kocht ik eigenlijk een beetje impulsief. Het kostte €8,35 en komt van Sas & Belle. Toen ik afgelopen maand bij ASOS shopte, was er korting. Als je voor €200,00 aan producten kocht, kreeg je €50,00 korting. Ik kon wel wat nieuwe kledingstukken gebruiken en wilde ook graag nog een nieuw tasje. Hierdoor kwam ik uit op ongeveer €195,00. Zonde om niet iets extra’s in mijn mandje te gooien en de korting mee te pakken (ugh, ja, ik trap in marketing trucs!). Toen kwam ik dit schrift dus tegen. Ik twijfelde een beetje om hem te kopen, want ringbanden zijn niet ideaal. Zeker niet als je linkshandig bent. Maar goed… Ik wilde die korting meepakken. Dus stopte hem maar gewoon in mijn mandje uiteindelijk.

En daar heb ik absoluut geen spijt van gehad. Tuurlijk, die ringband is niet altijd even fijn met het schrijven. Maar dit schrift is toch een prachtding? En hij past perfect in mijn collectie.

De blaadjes zijn mooi wit en kunnen met een scheurlijntje uit het schrift gescheurd worden. Handig als je een keer een foutje maakt of het schrift niet wil verpesten met die ene lelijke pagina waar je te veel op had gekrast.

Mijn schriften collectie raakte compleet met twee exemplaren van Dille & Kamille. Deze notitieboekjes kostten €6,95 per stuk. Ik was de website van Dille & Kamille al een tijdje in de gaten aan het houden, omdat ik eerder zo’n notitieboekje van hun had. Ik vond hem echt super fijn: hij voelde stevig aan en door het elastiek bleef het papier aan de binnenzijde ook netjes en ezelsoorvrij. Een tijdje hadden ze geen designs die mij aanspraken. Maar toen ik onlangs weer keek, hadden ze dan toch iets wat perfect in mijn collectie paste. Zo had ik uiteindelijk genoeg schriften om in ieder geval het eerste half jaar door te komen.

En verder?

Ja, schrijven doe ik natuurlijk vooral met een blauwe pen. Ooit kocht ik bij HEMA een levensvoorraad aan pennen, omdat ik ze altijd kwijtraakte. Daar heb ik nu, jaren later, nog steeds een voorraadje van over.

Toch vind ik het leuk om af en toe een feestje te maken van de pagina’s in mijn schriften en agenda.

Dat doe ik bijvoorbeeld met deze hele schattige, pastelkleurige markeerstiften. Ook deze komen van de HEMA. Goed nieuws: ze kosten maar €1,50 voor een set van vier. Prima kwaliteit en het ziet er toch net wat leuker uit dan de standaard markeerstift.

Ook ben ik weg van gelpennen. En dan vooral die met glitters. Begin dit schooljaar kocht ik een set met 48 verschillende gelpennen: van pastelkleurtjes tot metallic pennen. Ik gebruik vooral de gele met glitters veel. Dit om de ‘gouden’ accenten door te kunnen voeren in de binnenkant van mijn school stationery. Hiermee schrijf ik bijvoorbeeld de titel van het college waarvan mijn aantekeningen zijn of de naam van de opdracht die ik aan het uitvoeren ben. Ook schrijf ik hiermee mutaties in werktijden op. Persoonlijk vind ik dat hierdoor alles overzichtelijk blijft, makkelijk terug te vinden is én er mooi uit ziet.

Ik ben benieuwd of jullie nog gebruik maken van schriften en waar jullie je spullen dan kopen? Laat voor een reactie achter.

Liefs, Ilja

Follow my blog with Bloglovin4 gedachten over “Mijn school stationery”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *