Get to know me – tag

Get to know me – tag

Afgelopen maandag publiceerde ik mijn eerste blogpost. Misschien heb je daardoor al een beknopt beeld gekregen van wie ik ben en waar evenonderonsmeiden.nl voor staat. Toch leek het me leuk om mezelf nog even goed voor te stellen. Vandaar dat ik vandaag de ‘get to know me’-tag invul. Ik heb deze tag gevonden op het blog van Rosita Elise.

Wat is je geboortejaar?
Ik ben geboren in 1997. Het jaar waarin Tiger Woods als jongste golfer ooit de Masters wint, het jaar waarin het eerste Harry Potterboek (de Steen der Wijzen) verschijnt en het jaar waarin Prinses Diana omkomt bij een auto-ongeluk. Ja, dat alles is alweer drieëntwintig jaar geleden.

Hoe lang ben je?
Ik ben 1.76 centimeter. Ten minste, dat was ik de laatste keer dat ik me liet meten op het gemeentehuis. Volgens mij was ik toen achttien. Ik ga er even vanuit dat ik niet gegroeid of gekrompen ben.

Waar dacht je aan toen je vanochtend wakker werd?
Ik vroeg me vooral af hoe laat het was. Toen ik zag dat het kwart over negen was, kwam ik tot de conclusie dat ik weer veels te lang in mijn bed had gelegen. Daarnaast vond ik het vreemd dat ik nog moe was, omdat ik dus wel ruim negen uur geslapen had. Wat dus veel meer is dan je op een nacht nodig hebt.

Waar ben je op dit moment?
Eigenlijk niet heel spannend: de oude kamer van mijn zus is omgetoverd tot een soort studeerplek voor mij. Ik zit dus aan haar oude bureau.

Ben je single of heb je een relatie?
Ik ben momenteel single en er is ook niet heel veel gaande.

Beschrijf jezelf kort, maar krachtig.
Ik ben ontzettend gedreven en perfectionistisch, waardoor ik een gigantische winnaarsmentaliteit heb. Daarnaast ben ik echt een laidback persoon en heel betrouwbaar.

Guy- of girlcrush
Wat betreft mijn girlcrush staat Taylor Swift al ruim acht jaar ongeslagen op nummer 1. Mijn guycrushes kunnen nog wel eens wisselen, maar over het algemeen is Jim Bakkum wel mijn type.

Wat zou je op dit moment graag willen?
Klaar zijn om af te studeren van mijn studie Journalistiek. En daarnaast: een zak apekoppen zou ik ook wel waarderen.

Wat is je doel van het leven?
Ik ben eigenlijk een beetje afgestapt van het hebben van doelen. Ik laat me graag verrassen door de tijd. Mijn langstlopende wens is puppymoeder worden. Ik vermoed dat die mogelijkheid zich in de toekomst wel aan gaat dragen.

Waar ben je bang voor?
Slangen. Zo vaak zie ik ze niet, maar van een foto kan ik al de rillingen krijgen. Daarnaast ben ik ook wel bang om eenzaam te worden. En dan vooral door de mensen die nu in mijn leven zijn kwijt te raken.

Heb je je rijbewijs?
Ja, in januari alweer vijf jaar. Dan ben ik officieel beginnersrijbewijs af!

Nagellak of lippenstift?
Dan ga ik absoluut voor lippenstift. Dat is een product dat ik dagelijks wel gebruik. Verzorgde nagels vind ik heel mooi, maar omdat ik al zo’n zeven jaar in de horeca werk, is dat voor mij niet altijd mogelijk.

Wat is je favoriete seizoen van het jaar?
De lente! Ik merk dat ik tijdens de lente altijd heel graag naar buiten ga. Ik maak weer vaker wandelingetjes. Het weer is fijn. Niet te warm, niet te koud. Ideaal.

Wil je ooit trouwen?
Niet per se. Het lijkt me wel heel tof om ooit zo’n mooie witte jurk te winkelen, maar het kost ook gewoon ontzettend veel geld. Terwijl veel mensen die getrouwd zijn, uiteindelijk toch nog scheiden. Ik vind dat de waarde ervan een beetje vervaagd is daardoor.

Ben je een healthy-freak?
Nee. Ik vind het leuk om bezig te zijn met beweging en voeding. Maar ik hou ook ontzettend veel van snoep, chocola en chips. Ik kan dat gewoon echt niet laten staan. Ik ben dus echt geen persoon dat haar calorieën telt en een aparte cheatday per week inplant of iets dergelijks. Naast dat ik zo vaak mogelijk minstens twee keer per week probeer te sporten, leg ik mezelf verder niet zoveel regeltjes op.

Wat voor kleur haar en lengte heb je?
Ik heb echt best wel donker haar. Chocoladebruin noem je het denk ik? Verder valt het een paar centimeters over mijn schouder.

Welk kleding- of make-upitem wil je op dit moment heel graag?
Ik ben nog op zoek naar een mooie, beige spencer met een V-hals. Make-up heb ik op dit moment niet per se nodig, maar een nieuwe parfum zou wel van pas komen. De mijne beginnen langzaamaan namelijk allemaal op te raken.

Heb je tattoo’s?
Ja én nee. Fun story: ik heb nooit een tatoeage laten zetten, maar in de tweede tijdens een tekenles moesten we eens een inkttekening maken. Ik was iets te enthousiast bezig en schoot daardoor uit met die pen op mijn vinger. Dus nu zit er al jaren een zwart stipje op mijn rechterwijsvinger. Ik dacht dat die vanzelf we zou verdwijnen, maar hij houdt het goed vol!

Heb je piercings?
Nee. Ik heb alleen aan beide kanten van mijn oor twee gaatjes. That’s it.

Draag je een bril?
Soms. Mijn eerste bezoek aan de opticien was volgens mij toen ik elf jaar was. Ik kon het schoolbord niet meer zo goed lezen aan de achterkant van de klas. Toen kreeg ik dus mijn eerste bril. Ik mocht nog geen lenzen, omdat mijn ogen daar nog niet goed genoeg voor ontwikkeld waren. Toen ik twaalf was, mocht dat wel. Ik ben toen meteen over gestapt. Jarenlang was ik verknocht aan mijn lenzen. Maar sinds mei heb ik een nieuwe bril. Nu wissel ik af en toe af. Omdat ik het ook wel een leuk accessoire vind.


Wat is jouw lievelingspizza?
Less is more. Ik hou echt van margaritha-pizza’s. Lekker simpel. Bacon of ham op een pizza vind ik ook wel lekker. Maarr verder hoef ik niet te veel poespas.

Wat je favoriete eten en drinken?
Ik ben echt gek op kaassoufflés en gebakken eieren. Dus dat. En wat betreft drinken: over het algemeen drink ik het meeste water, thee en Ice Tea Green. Dus ik denk dat Ice Tea Green mijn favoriete drankje is. Daarnaast kan ik op zijn tijd ook wel genieten van een Mojito, maar dat drink ik eigenlijk zelden.

Wat is je favoriete parfum?
Ik draag bijna altijd Daisy Dream Forever van Marc Jacobs.

Wat is het laatste wat je kocht?
Volgens mij valt het zojuist op de deurmat! Maar het is een shirt van Lekker Fred.

Wat deed je vanochtend om 8 uur?
Ja, zoals je hierboven dus las: toen lag ik nog te slapen.

Wat is je favoriete ijsje?
Die Pirulo Watermelon-ijsjes van Nestlé. Ik eet die het liefst dagelijks als de zomer heel warm is, hoor.

Ben je een stevige slaper of sta je altijd vroeg op?
Ik ben een ontzettend stevige slaper. Als ik vroeg op wil staan, moet ik echt de wekker zetten. En dan nog is de kans groot dat ik minstens een halfuurtje blijf liggen. Als ik verplichtingen heb, lukt het me wel om op te staan.

Wat zijn je plannen voor 2021?
Pfff. Dat weet ik nog niet. Ik wil eerst maar eens zien hoe de situatie rondom COVID-19 zich ontwikkelt voordat ik daadwerkelijk plannen ga maken.

Met hoeveel kussens slaap jij?
Ik heb twee grote kussens in mijn bed liggen. Daarnaast liggen er nog vier decoratieve, kleinere kussens in mijn bed.


Ben je een ochtend of een avondmens?
Ik ben meer gehecht aan mijn avonden, omdat ik dan vaak meer ontspannen activiteiten onderneem. Overdag staat in het teken van werk, school en andere moetjes. Wat dat betreft is dit niet een heel eerlijke vraag.

Ben je geordend of rommelig?
Lastig. Ik ben een beetje van beide. Wat betreft planningen ben ik super geordend. Ik schrijf alles heel netjes neer en vergeet nooit iets. Maar mijn kamer kan soms best een bende zijn. Gelukkig weet ik mijn spullen wel altijd terug te vinden in de zooi.

Wat wil je op dit moment graag zien?
Het nieuwe seizoen van Jane The Virgin. Het staat sinds 27 september op Netflix. Ik ben er helaas nog niet aan toe gekomen.

Wat verwacht je in 10 jaar te hebben bereikt?
Nou, dan ben ik waarschijnlijk voor beide studies wel afgestudeerd en woon ik (hopelijk) op mezelf. Ik zou het wel leuk vinden om naar de stad te vertrekken.

Wie mis je op dit moment?
Opa af en toe. Ik heb hem al een tijdje niet meer gezien, wegens de situatie rondom COVID-19. Misschien dat ik hem vandaag maar eens even ga bellen.

Wat is jouw favoriete lichaamsdeel van jezelf?
Ik vind mijn lippen wel mooi. En daarnaast mijn neus.

Ben je verlegen?
Als kind was ik super verlegen. Op het moment is dat wel minder het geval. Ik ben alleen totaal niet die persoon die overal op de voorgrond wil staan. Ik noem mezelf ‘een kat uit de boom-kijker’.

Heb je een accent?
Nou, ik woon dus in Noord-Brabant. Bijna mijn hele leven al (op een paar maandjes Amsterdam na). Dus ik heb absoluut een zachte G en af en toe een Brabantse tongval. Deze is overigens niet heel overdreven. Mijn omgeving vind ik altijd dat ik ‘heel netjes spreek voor een Brabander’.

Heb je broers of zussen?
Ik heb een oudere zus. Die is nu zesentwintig jaar oud.

Hoe ziet jouw dagelijkse leven eruit?
Dat verschilt nogal van dag tot dag. Ik sta momenteel bij twee studies ingeschreven: Journalistiek en Leraar Nederlands. Bij de eerste ben ik mijn afstudeerfase en bij de laatste zit ik in mijn eerste jaar. Die laatste volg ik ook op deeltijdbasis. Daarnaast werk ik dus in de horeca. Dit doe ik 1-2 dagen per week. De tijd die ik overhoud, besteed ik aan ontspannende activiteiten: afspreken met vriend(inn)en, series kijken, hardlopen, winkelen, surfen op het internet, lezen… Je kent het wel.

Zo, dat was hem! Wat een werk om in te vullen. En waarschijnlijk ook om te lezen. Dus mocht je tot hier zijn gekomen: bedankt voor het lezen. Laat vooral een reactie achter als je deze tag ook eens ingevuld hebt! Hopelijk tot snel.

Liefs, Ilja

Follow my blog with BloglovinGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *